Varje vecka träffar vi inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här veckan har vi snackat med journalisten, filmnörden och modeprofilen Nina Campioni! Förutom att blogga om sitt liv, stil och skönhet så har hon en podd där hon intervjuar kvinnor om deras förlossningar.Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Ett riktigt bra solpuder, det värsta jag vet är att känna mig glåmig, ett solpuder räddar både fejjan och humöret en trist vinterdag.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Oerhört lite även om det blivit mer med åren. Jag har börjat bry mig mer om min hy och därmed blivit mer intresserad av serum, oljor och krämer. Men det tar sällan mer än 3-4 minuter för mig att fixa till mig en vanlig vardag. Jag har rätt så mycket färg naturligt i mitt ansikte vilket gör att jag ofta skippar både mascara, skuggor och ögonpennor. Lite concealer och solpuder så är jag oftast hyfsat redo.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Om mitt hår är sådär omöjligt frissigt och jag inte orkar hålla på med något avancerat eller inte har tillgång till någon bra produkt så brukar jag dra i lite hudlotion för att få styr på det. Funkar megabra. Sen tycker jag fler borde inse att en vanlig olivolja är toppen att smörja in lite varsom, tex för torra fötter.

 

När känner du dig som allra snyggast?
– Jag ska inte hymla över att jag oftast ler åt mig själv efter att ha fått en riktig proffssminkning, till exempel när man ska vara med i tv eller så. Varenda por är liksom borta och man ser fab ut. Men jag blir nog mest NÖJD med mitt utseende en sommardag med lite färg och fräknar och man skiter i smink för att man ändå ser så fräsch ut. Det är härligt.

 

Vilka är dina favoritmärken?
–Jag använder mycket Estelle & Thild och Filorga när det gäller hudvård. På sminksidan är jag väldigt otrogen men tycker att Maria Åkerberg gör bra grejer och YSL älskar jag, men mest för dess förpackningar haha. Annars gillar jag att testa nytt. Kevin Murphy tycker jag gör bra hårvård.

estelle thild maria akerbarg
Shoppa Maria Åkerberg här >>>
Shoppa Estelle & Thild här >>>

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
–Antagligen någon form av läppbalsam. Älskar att smörja in läpparna även om det är en ond cirkel. Enkelt vaselin tycker jag är toppen!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Haha oj, alltså värst var väl att man var så dålig på att sminka sig förr. Man smetade hela tiden på för mycket smink liksom. På 90-talet var ju ravekulturen stor och jag experimenterade med silvrig ögonskugga, inte mitt snyggaste jag direkt.

 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Hyn. Concealer, en lätt foundation och ett bra solpuder räcker långt. Om huden ser jämn och fräsch ut utan röda fläckar, ringar under ögonen och annat så räcker det.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– Jag är väldigt dålig på att unna mig när det gäller skönhet, så manikyr på salong är verklig lyx för mig. Det är så bra också för händerna är FAST, du kan liksom inte hålla på att kolla instagram och greja, bara koppla bort.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Jag kan inspireras av olika delar från olika personer. Som tex Marilyn Monroes sexiga eyeliner, Jane Birkins nakna hy, Jennifer Lopez glow. Jag har nog ingen exakt person att inspireras av utan flera.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Att göra en sån där snabb ögonmask, ”patches”, som små klisterplåster som man sätter under ögonen i några minuter och efter känner man sig hur fräsch som helst!

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Jag tänker att det är en självklarhet som vi ignorerar för lätt. Vad vi stoppar i kroppen påverkar hur vi mår och hur vi ser ut. Det inser nog alla. Men det är enklare att köpa en svindyr kräm som lovar mycket än att förbättra sin kost. Tyvärr.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Ja! Jätteviktigt! Jag har alltid varit väldigt medveten och alltid valt ekologiskt när jag handlar i mataffär så länge man har kunnat välja det. Men det är faktiskt, skämmigt nog, först på senare år som jag verkligen skärpt till mig även när det gäller hudvård och smink. Det är som om jag inte tänkt på det tidigare, men också såklart på att utbudet aldrig varit så bra som nu. Jag är superpeppad på en riktig grön detox just nu och håller på att fasa ut mina gamla produkter och uppdaterar badrumsskåpet efter hand. Jag tycker det är så spännande hur utvecklingen är nu då det kommer allt fler nya och väldigt bra märken inom naturlig och ekologisk skönhet.

Följ Nina på Instagram:
@ninacampioni

Andrea Brodin: “På morgonen blir jag klar på 10 minuter”
Skönhetsredaktören Filippa Berg: “RMS Beauty är mitt favoritmärke”
Modeprofilen Caroline Sandström: “Jag har precis upptäckt Susanne Kaufmann”

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>