Meny

Recension

PuroBio Drop Foundation

Makeupen jag tidigare har testat från Purobio har varit med blandade betyg – den här foundationen har jag ändå varit nyfiken på sen den lanserades och är riktigt positivt överraskad! Wow!

PuroBio, Drop Foundation, 19 gr, 189 kr. Foundationen kommer i en pipettflaska vilket jag tycker är smart med tanke på den vattniga formulan. Foundationen är riktigt lätt och kan appliceras både med fingrar, svamp och borste. Jag har föredragit fingrarna eller borste. Foundationen i sig är väldigt pigmenterad, så en droppe har räckt för mig till vardags och kanske tre droppar till fest vilket också gör den här superdryg. Den känns lätt på huden, är täckande, blir inte kakig och ger helt enkelt ett snyggt resultat! Det ger en silkeslen och något matt finish, vilket gör att huden (som alltid) behöver preppas med hudvård innan foundation.

Jag har kombinationshud och den har passat mig, men då foundationen kan ge ett matt resultat tror jag att den här foundationen passar sämre för dig med torr eller mogen hud, eller så kan du blanda den med ansiktsolja för att få mer lyster.

Nyansen 02 passar mig perfekt, och jag har ljus hy med neutral underton.

Drop Foundation är nästan en dupe av min favoritfoundation genom tiderna, Serum Foundation från Gressa, men med en mycket blygsammare prislapp. Jag är verkligen imponerad! Betyg 4,5/5

Ekologisk olja som hårinpackning

Boosta hår och hårbotten. För att ge torrt hår extra glans och återfukta torr hårbotten brukar jag göra en oljeinpackning i håret någon gång i månaden. Det kanske låter helknasigt att hälla olja i håret men det fungerar riktigt bra! Jag använder mig av oljablandningar som är anpassade för hårbotten, men de funkar säkert också med t.ex. högkvalitativ kokosolja:

  • Jag brukar börja med att massera in några pump av oljan i hårbotten (i torrt hår) och sen dra ut det lite i längderna, speciellt på mina stackars sönderblekta toppar. Sedan snurrar jag in håret i en microfiberturban (att fästa håret med en klämma fungerar ju också bra).
  • Jag låter det verka minst 30 minuter, gärna lite längre så oljan hinner sjunka in ordentligt. Jag brukar aldrig sova med olja eller inpackning, då min hårbotten kan bli täppt och börja klia.
  • Knepet för ett rent, glansigt hår efter oljeinpackningen är att inte blöta håret utan att massera in schampo direkt i hårbotten och håret med hjälp av lite vatten. Om man sköljer igenom håret först och schamponerar sen kommer man garanterat inte få bort oljan ur håret.
  • Sedan är det bara att fortsätta med sin vanliga tvättrutin. Voila!
Recension

Acorelle Sensitive Skin Deodorant

Jag har känsliga armhålor som oftast inte tål bikarbonat, som är en vanlig ingrediens i många ekologiska deodoranter. Här är en variant som ska passa känslig hud utan bikarbonat:

Acorelle Sensitive Skin Deodorant, 50 ml, 125 kr. Smidig deodorant med klassisk roll-on som har en mild och svagt blommig doft. Svettdoften ska neutraliseras av mineralsalter och kamomillvatten ska verka lugnande på huden. Jag tycker deon har fungerat riktigt bra, den håller en dag på jobbet utan problem och fungerar att använda även efter rakning (även fast det inte rekommenderas) utan att irritera. Vid träning brukar den inte hålla hela passet igenom, men det är okej för min del eftersom man ändå duschar efter och jag inte förväntar mig att någon ekologisk deo ska klara extrema svettningar. Det enda minuset är att formulan kan ta en tid att torka, så applicera och vänta en stund innan du tar på dig kläder. Betyg: 4/5