Meny

Recension

Recension: Populära Weleda Skin Food Body Butter

Letar du efter ett ekologiskt body butter som gör jobbet? Då ska du prova Weleda Skin Food Body Butter. Den är FANTASTISKT! Den är djupt återfuktande, silkeslen och krämig på huden men sjunker in snabbt när det jobbas in. Huden känns inte de minsta kladdig eller klibbig, vilket jag älskar. Lite produkt kommer man långt med. Den torraste huden förvandlas till len hud och jag kan fortfarande dagen efter känna hur smooth huden är tack vare kakaosmör och sheasmör. Dessutom doftar body buttern fräscht av lavendel, citrus och vanilj. Den här har blivit en stapelvara i mitt badrum!

Nu kommer den dessutom i en uppdaterad glasförpackning – tjusigt!

Betyg 5/5

Mer läsning om Weleda:

Favorit: Weleda Skin Food Light

Recension

Så färgade jag håret med växtfärg (före- och efterbild)

Är du nyfiken på växtfärg till håret? Kanske på henna eller örtfärger generellt? Jag vet att många har funderingar kring att färga håret med växthårfärg (som också kan kallas örthårfärg, med det är alltså samma grej). Jag har tidigare provat att färga håret med växthårfärg från Cultivators och tänker att jag delar med mig av min upplevelse, kanske kan det hjälpa någon?

Skillnaden mellan växtfärg och syntetisk hårfärg

Kort och gott är skillnaden mellan växtfärg och syntetisk hårfärg att växtfärgens ingredienser består av malda, oftast ekologiska örter och växter medan syntetiska hårfärgen/toningen består av olika syntetiska kemiska ingredienser, som t.ex. PPD och ammoniak. Syntetiska hårfärger öppnar upp hårstrånas fjällskikt så hårfärgen kan tränga in i hårstråna, medan växtfärg istället lägger sig som en film runt hårstråna. Båda färgerna har sina för- och nackdelar, med växthårfärg slipper du tveksamma ingredienser men kan inte få till lika kontrastrika förändringar som med syntetisk hårfärg. Här är en bra video som kort förklarar skillnaden riktigt bra!

Örtfärg – resultat efter dina förutsättningar

Med växtfärg kan du alltså inte bleka håret eller ändra hårfärgen från blont till svart med en färgning eftersom de tillverkas av helt naturliga och oftast ekologiska ingredienser, pulveriserade örter och växter, som färgar håret. Växterna och örterna jobbar med ditt hårs förutsättningar och därför spelar tidigare behandlingar, hårets kvalitet och naturliga pigment in. Varje hår är unikt och därför blir resultat också unikt! Att färga en testslinga rekommenderas alltid innan du färgar hela håret, så du kan vara säker på att du blir nöjd med resultatet (jag vet att det är frestande att hoppa över testslingan, men gör inte det).

Så färgade jag med örtfärg – steg för steg

  • Pulvret blandas med ljummet vatten enligt beskrivningen till en yoghurtliknande konsistens.
  • Sen är det lättast att dela upp håret i mindre sektioner och sen jobba in färgen på varje sektion.
  • Därefter låter man färgen verka med värmeomslag (plastpåse och ev varm handduk så att färgen inte torkar) enligt tiden på förpackningen.
  • Och så sköljer man ur färgen! Voilà klart!

Jag använde mig av Auburn Copper och sen blandade jag ut den med Cassia. Cassia ger enbart glans och lite, lite värme till håret. Man kan blanda nyanser men man får göra det på egen risk – liknande nyanser går oftast fint.

Örtfärg till blont hår

Min utgångspunkt var tjockt, torrt, långt och blekt hår vilket gav mig ett livligt kopparrött resultat. Mitt hår sög åt sig färgen pga otroligt torrt och sen blev resultatet väldigt bra eftersom jag var blekt från början. Jag blev helnöjd med resultatet och har därefter också provat att färga med en blandning av Auburn Copper och Henna. Håret blev dessutom otroligt glansigt och vårdat, det kändes hälsosamt. Älskar! Växthårfärg är både skonsamt för miljö, håret och frisören (så länge man inte är allergisk såklart!) vilket är ett riktigt fint plus. Just Cultivators växthårfärger innehåller också pulveriserad aloe vera vilket gör hårfärgen krämig, mer lättfördelad och vårdande.

Minuset är att de inte är enkelt att få ur växthårfärg ur håret, om du vill ändra hårfärgen mycket efteråt (typ rött till blont igen) så krävs det flera frisörbesök. Så mitt tips är att vara säker på sitt val innan man färgar helt enkelt! Många tycker också att doften av växthårfärg är speciell, jag tycker inte det är så farligt utan påminner om hö. Doften försvinner efter någon tvätt.

Betyg: 5/5

Mer läsning om växtfärg:

5 myter om naturlig hårfärgning med ört- och växtfärger

Recension

Recension: Thayers Lavender Facial Mist

Thayers är ett amerikanskt märke som funnits sen nästan ett sekel tillbaka och i sortimentet finns naturliga ansiktsvatten, deodoranter och hygienprodukter. Deras ansiktsmister har jag sett hos flera utländska bloggare och när jag fick tag på en själv på Wholefoods i New York så fick en ansiktsmist följa med hem.

Thayers Lavender Facial Mist, 237 ml, ca 110 kr. En generös, prisvärd flaska med en riktigt bra mist som ger ett moln av ansiktsvatten när man sprayar. Älskar! Ansiktsvattnet innehåller trollhasselvatten, lavendelvatten, glycerin och aloe vera vilket gör det riktigt återfuktande och dessutom doftar det riktigt gott av lavendel. Misten har funkar både i hudvårdsrutinen och även att fixera makeupen med. Designen är absolut i tråkigaste laget men jag tycker ändå effekten och prislappen gör att jag i alla fall kommer köpa på mig flera stycken nästa gång tillfälle ges. Riktigt fin ansiktsmist! Observera att ansiktsvattnet konserveras med hjälp av phenoxyetanol om du undviker det ämnet. Betyg: 4,5/5