Meny

Recension

Favorit: Foundation från Gressa

Favoritfoundation. Vågar man kröna en sådan? Det känns som ett stort statement men jag gör det ändå, jag har trots allt återkommit till just den här i flera år. Här kommer kärleksförklaringen:

Gressa, Minimalist Serum Foundation, 15 ml, ca 600 kr. Det här är en flytande foundation som kommer i pipettflaska och innehåller oljor, mineralpigment och växtextrakt. Det kan tyckas opraktiskt med förpackningen, men eftersom foundationen är väldigt flytande i formulan (tänk dig nästan som vatten) fungerar pipetten utmärkt till dosering. Flaskan måste också skakas innan applicering så oljorna och mineralpigmenten blandas. Därefter kan du applicera antingen med fingrarna, svamp eller borste. Jag rekommenderar fingrar eller borste*, då svampen suger upp mycket av foundationen.

Och hur är den på huden då? Jo, fantastisk såklart! Foundationen är högpigmenterad och därför kan du själv styra hur täckande resultat du vill ha. För full täckning räcker 3-4 droppar och för lätt täckning räcker 1-2 droppar vilket också gör foundationen väldigt dryg. Resultatet blir åt det matta hållet utan att resultatet blir kakigt eller ojämnt. När foundationen värmts upp på huden och smält in så får huden en hälsosam lyster. Jag kan få till både en lätt bas med lyster (jag blandar den då med lite ansiktsolja och masserar in med fingrarna i ansiktet) som ser sådär post yoga-härlig ut samtidigt som jag kan få till en riktigt täckande, glammig look för party. Jag älskar den här foundationen och har inte testat något annat som når upp till samma höga nivå. Love it!

Enda nackdelen är att nyansutbudet är ganska litet, fler mellannyanser och fler mörkare nyanser har varit fint. Jag kommer hur som helst köpa den här om och om igen och hoppas de tar fram fler nyanser! Betyg: 5/5

*Tips på en grym borste med flytande foundations är Air Focus Foundation Brush, också från Gressa.

Recension

Recension: RMS Beauty Pressed Blush

RMS Beauty lanserade för ett tag sen pressade rouge. Jag har testat alla tre nyanserna; Crushed Rose, Lost Angel och Moon Cry. Det är ingen hemlighet att jag är förtjust i sminket från RMS Beauty, det är sällan deras produkter gör mig besviken! Jag var såklart nyfiken på att testa deras pressade smink, eftersom de främst gör krämmakeup. Och jag blev inte besviken – RMS levererar som vanligt!

Alla RMS puderprodukter är både vårdande och återfuktande, alla pulver har pressats utan någon värmexponering för att minimera påverkan på ingredienserna. Resultatet är ett lätt pulver som samtidigt håller huden återfuktad.

Rougen har en silkeslen, finmalen formula som smälter in fint i övriga basen utan att se varken kakig eller ojämn ut på huden. De är pigmenterade, så endast lite behövs för en naturlig look och du kan såklart applicera mer om du vill ha en mer dramatisk känsla. Hållbarheten är också riktigt bra och de är enkla att jobba med. Jag gillar alla tre nyanserna och använder dem året runt, även Moon Cry som jag trodde skulle vara svår har visat sig vara riktigt fin! Här försöker jag mig på nyansbeskrivningar:

Lost Angel – korallrosa ton med varmt skimmer. Den här nyansen passar de flesta.

Crushed Rose – en stark, rosa nyans som är fin året om men ger det där lilla extra om du har en djupare hudton eller är solkysst.

Moon Cry – plommonton med varmt skimmer, perfekt för dig som inte gillar rosa eller persikotoner utan vill ha en mer neutral ton. Min favorit!

Summa summarum: om du är ute efter pressade rouge som håller hög kvalitet utan pudrig, kakig känsla så ska du absolut testa dessa! Betyg: 5/5

Från vänster; Lost Angel, Crushed Rose och Moon Cry

Recension

Recension: Rouge, bronzer och ögonskuggor från Estelle & Thild

Estelle & Thild är det svenska märket som tillverkar ekologisk hudvård och smink. Jag har inte testat sminket innan så jag var riktigt taggad på att se om jag kunde hitta några nya, svenska och ekologiska favoriter. Här kommer några recensioner:

 

Estelle & Thild Sun Powder “Light Matte”, 10 gr, 289 kr. Pressad, finmalen bronzer som beskrivs som matt. Nyansen är ljus, så den passar dig om du som jag är blek. Finishen är satin, inte helt matt och lämnar en fin skugga i ansiktet med lyster, inget glitter eller skimmer. Riktigt fin bronzer som är enkel att svepa över kindben, panna, näsa och käklinje med ett naturligt resultat. All in all – ett jättefint solpuder som jag återkommer till om och om igen! Betyg: 5/5

Estelle & Thild Blush “Sweet Coral” & “Nude Sienna”, 10 gr, 289 kr styck. Ordentliga rougedosor som båda är skimmriga, utan synligt glitter men ger ändå en satinfinish på huden. Precis det man vill ha, lite lyster och färg! De är otroligt pigmenterade och hållbara på huden – dessa dosor är riktigt prisvärda och räcker länge. Sweet Coral är precis som namnet antyder en ljus, varm korallrosa ton och Nude Sienna är mer en brunbronzig ton (älskar den här nyansen!) och passar dig som vill ha ett mellanting mellan bronser och rouge på kinderna. Otippat nog är rougen riktigt bra och också favoriter hos mig! Betyg: 5/5

Estelle & Thild Finishing Powder “112”, 10 gr, 299 kr. Kompakt puder som ska ge sammetslen känsla på huden, jämna ut hudtonen, återfukta och fixera. Pressade puder är riktigt smarta att ha, enkla att använda och ta med på språng, men det kan vara svårt att hitta naturliga, ekologiska varianter som faktiskt är bra. Det här pudret tåls att pudra lagom med, när du fixerar basen lätt med en fluffig borste får du ett fint, lagom nermattat resultat som ändå inte blir sådär kakigt. Med för mycket puder blir det dock just det, för kakigt, så lagomt är bäst. Betyg: 4/5

 

Estelle & Thild Eyeshadow “Blonde”, “Cold Brown” och “Smoke”, 3 gr, 229 kr styck. Ögonskuggor i generösa storlekar med sammetslen formula som ska ge ett hållbart resultat. Skuggorna är verkligen pigmenterade, pyttelite ögonskugga räcker för att få ett fint resultat och jag kan hålla med om att hållbarheten är riktigt bra. Ögonskuggorna pudrar inte allt för mycket och lägger sig jämnt över ögonlocket. Blonde ger en varm, ljus nyans som passar under brynbenet och ögonvrån. Cold Brown är en skimrig, kall gråbrun nyans och Smoke ger en mörkgrå nyans och är snygg till sotningar. Överlag bra ögonskuggor! Betyg: 4/5