Meny

close

Recension: frans- & brynsserum från LashFood (se före- och efterbild)

Fransserum och ögonbrynserum blir allt vanligare och jag kan förstå hypen! Jag har testat både ekologiskt ögonfrans- och brynserum från LashFood. De ska boosta hårväxten, göra hårstråna grövre och mörkare. Upp till bevis tänkte jag!

Testat: Fransserum från LashFood

Lashfood Natural Eyelash Enhancer beskrivs som världens första ekologiskt certifierade ögonfransserum. Den innehåller en unik blandning av örtextrakt som stärker och vårdar dina ögonfransar på ett naturligt sätt. Ögonfransserumet ska ge ett längre och fylligare utseende på dina fransar efter 3-6 veckors använding. En serie oberoende kliniska tester visar också att många av Lashfoods användare upplever att fransarna blir tätare, längre och fylligare. Det låter trevligt!

Mina fransar har alltid varit ljusa men långa. Senaste åren har de dock blivit glesare och bångstyriga (kanske för att jag sover med ansiktet litterally i kudden?) och därför blev jag nyfiken på vad fransserum kan göra för mina stökiga fransar.

Jag har använt LashFood på fransraden varje kväll i 2 månaders tid. Jag har använt serumet efter hudvårdsrutinen men tydligen ska du använda den innan och låta torka in, sen gå på med hudvården. Den infon har jag alltså missat och jag kan tänka mig att effekten blir större om fransserumet får chans att absorberas först av huden. Hur som helst stryker jag på serumet precis som en eyeliner, ett svep räcker och jag brukar försöka gå så nära fransrötterna som möjligt. Efter 2 månader har jag fortfarande kvar serum, så det är verkligen drygt!

Testat: Brynserum från BrowFood

BrowFood Natural Eyebrow Enhancer är världens första ekologiskt certifierade ögonbrynsnäring och innehåller precis som LashFood unikt medicinskt örtextrakt som förhindrar håravfall och påskyndar tillväxt, och som ska ge tjockare och fylligare ögonbryn. Serumet ska stärka och vårda dina ögonbryn på ett naturligt sätt. Oberoende kliniska studier visar också att de flesta av BrowFoods användare upplever ögonbrynen som tjockare, fylligare och tätare efter användning. Effekten ska uppnås efter 3-6 veckor. Brynserumet ska alltså passa perfekt för dem som överplockat sina bryn eller har tappat brynstrån.

Jag ville testa BrowFood då jag gick på en ansiktsbehandling för ett tag sen där hudterapeuten överplockade mina bryn. Jag har aldrig haft så tunna och skulpterade bryn som efter att hon var klar med mig – och jag som föredrar mer naturliga och buskiga bryn kände mig nästan… naken! Men det var helt och hållet mitt fel eftersom jag inte gav några direktiv – lession learned. Mina bryn är naturligt ljusa med några grövre strån och fler tunna. Även här har jag applicerat brynserumet efter hudvårdsrutinen under testperioden, vilket alltså inte rekommenderas utan man ska som sagt applicera innan och låta serumet torka in, innan man går på med hudvården. Jag brukar försöka borsta in serumet på samma sätt, så nära brynstrånas rötter.

Fransserum och brynserum: före- och efterbild – vad tyckte jag?

Så – nu har ni fått hela bakgrundsstorien. Jag har alltså naturligt ljusa fransar och bryn som var i behov av en boost och har använt serumen 2 månader. Jag ser faktiskt skillnad! Framför allt brynen har fått tillbaka sin fluffighet och på köpet har jag fått extra strån och längre brynhår. Eftersom mina bryn fått sig en näringsboost så har jag ju även fått brynstrån på oönskade ställen (och det är ju lite svårt att styra), inte mig emot! Jag tycker också att fransarna blivit tjockare, mörkare och längre. Det syns framför allt när jag har på mig mascara, jag har liksom “mer” frans att bygga på och ögonfransarna kan bli riktigt långa och tjusiga!

Jag vet dock att många fått olika resultat. Jag tror inte det är någon idé att ha orealistiska förväntningar om vavavoom fransar och buskiga bryn deluxe, utan tänk snarare att serumen kan boosta efter dina förutsättningar. Det här vill jag definitivt göra om när jag känner att brynen och fransarna behöver sig en boost igen!

Betyg: 5/5

Avgör själva – vad tycker ni?

Före- och efterbild på ofärgade fransar och bryn

Relaterade Produkter

Recension

Recension: Populära Weleda Skin Food Body Butter

Letar du efter ett ekologiskt body butter som gör jobbet? Då ska du prova Weleda Skin Food Body Butter. Den är FANTASTISKT! Den är djupt återfuktande, silkeslen och krämig på huden men sjunker in snabbt när det jobbas in. Huden känns inte de minsta kladdig eller klibbig, vilket jag älskar. Lite produkt kommer man långt med. Den torraste huden förvandlas till len hud och jag kan fortfarande dagen efter känna hur smooth huden är tack vare kakaosmör och sheasmör. Dessutom doftar body buttern fräscht av lavendel, citrus och vanilj. Den här har blivit en stapelvara i mitt badrum!

Nu kommer den dessutom i en uppdaterad glasförpackning – tjusigt!

Betyg 5/5

Mer läsning om Weleda:

Favorit: Weleda Skin Food Light

Recension

Så färgade jag håret med växtfärg (före- och efterbild)

Är du nyfiken på växtfärg till håret? Kanske på henna eller örtfärger generellt? Jag vet att många har funderingar kring att färga håret med växthårfärg (som också kan kallas örthårfärg, med det är alltså samma grej). Jag har tidigare provat att färga håret med växthårfärg från Cultivators och tänker att jag delar med mig av min upplevelse, kanske kan det hjälpa någon?

Skillnaden mellan växtfärg och syntetisk hårfärg

Kort och gott är skillnaden mellan växtfärg och syntetisk hårfärg att växtfärgens ingredienser består av malda, oftast ekologiska örter och växter medan syntetiska hårfärgen/toningen består av olika syntetiska kemiska ingredienser, som t.ex. PPD och ammoniak. Syntetiska hårfärger öppnar upp hårstrånas fjällskikt så hårfärgen kan tränga in i hårstråna, medan växtfärg istället lägger sig som en film runt hårstråna. Båda färgerna har sina för- och nackdelar, med växthårfärg slipper du tveksamma ingredienser men kan inte få till lika kontrastrika förändringar som med syntetisk hårfärg. Här är en bra video som kort förklarar skillnaden riktigt bra!

Örtfärg – resultat efter dina förutsättningar

Med växtfärg kan du alltså inte bleka håret eller ändra hårfärgen från blont till svart med en färgning eftersom de tillverkas av helt naturliga och oftast ekologiska ingredienser, pulveriserade örter och växter, som färgar håret. Växterna och örterna jobbar med ditt hårs förutsättningar och därför spelar tidigare behandlingar, hårets kvalitet och naturliga pigment in. Varje hår är unikt och därför blir resultat också unikt! Att färga en testslinga rekommenderas alltid innan du färgar hela håret, så du kan vara säker på att du blir nöjd med resultatet (jag vet att det är frestande att hoppa över testslingan, men gör inte det).

Så färgade jag med örtfärg – steg för steg

  • Pulvret blandas med ljummet vatten enligt beskrivningen till en yoghurtliknande konsistens.
  • Sen är det lättast att dela upp håret i mindre sektioner och sen jobba in färgen på varje sektion.
  • Därefter låter man färgen verka med värmeomslag (plastpåse och ev varm handduk så att färgen inte torkar) enligt tiden på förpackningen.
  • Och så sköljer man ur färgen! Voilà klart!

Jag använde mig av Auburn Copper och sen blandade jag ut den med Cassia. Cassia ger enbart glans och lite, lite värme till håret. Man kan blanda nyanser men man får göra det på egen risk – liknande nyanser går oftast fint.

Örtfärg till blont hår

Min utgångspunkt var tjockt, torrt, långt och blekt hår vilket gav mig ett livligt kopparrött resultat. Mitt hår sög åt sig färgen pga otroligt torrt och sen blev resultatet väldigt bra eftersom jag var blekt från början. Jag blev helnöjd med resultatet och har därefter också provat att färga med en blandning av Auburn Copper och Henna. Håret blev dessutom otroligt glansigt och vårdat, det kändes hälsosamt. Älskar! Växthårfärg är både skonsamt för miljö, håret och frisören (så länge man inte är allergisk såklart!) vilket är ett riktigt fint plus. Just Cultivators växthårfärger innehåller också pulveriserad aloe vera vilket gör hårfärgen krämig, mer lättfördelad och vårdande.

Minuset är att de inte är enkelt att få ur växthårfärg ur håret, om du vill ändra hårfärgen mycket efteråt (typ rött till blont igen) så krävs det flera frisörbesök. Så mitt tips är att vara säker på sitt val innan man färgar helt enkelt! Många tycker också att doften av växthårfärg är speciell, jag tycker inte det är så farligt utan påminner om hö. Doften försvinner efter någon tvätt.

Betyg: 5/5

Mer läsning om växtfärg:

5 myter om naturlig hårfärgning med ört- och växtfärger