Meny

Recension

Recension: Thayers Lavender Facial Mist

Thayers är ett amerikanskt märke som funnits sen nästan ett sekel tillbaka och i sortimentet finns naturliga ansiktsvatten, deodoranter och hygienprodukter. Deras ansiktsmister har jag sett hos flera utländska bloggare och när jag fick tag på en själv på Wholefoods i New York så fick en ansiktsmist följa med hem.

Thayers Lavender Facial Mist, 237 ml, ca 110 kr. En generös, prisvärd flaska med en riktigt bra mist som ger ett moln av ansiktsvatten när man sprayar. Älskar! Ansiktsvattnet innehåller trollhasselvatten, lavendelvatten, glycerin och aloe vera vilket gör det riktigt återfuktande och dessutom doftar det riktigt gott av lavendel. Misten har funkar både i hudvårdsrutinen och även att fixera makeupen med. Designen är absolut i tråkigaste laget men jag tycker ändå effekten och prislappen gör att jag i alla fall kommer köpa på mig flera stycken nästa gång tillfälle ges. Riktigt fin ansiktsmist! Observera att ansiktsvattnet konserveras med hjälp av phenoxyetanol om du undviker det ämnet. Betyg: 4,5/5

Köpstopp – Så har det gått

Köpstopp 2020 – hur har det gått? Tiden har både gått snabbt och långsamt. Sen min senaste uppdatering så har det hänt mycket och världen har ställs på ända pga corona. Är det inte märkligt hur allt har ändras?

Korta svaret på frågan hur mitt köpstopp gått är helt enkelt – jag har handlat nyligen. Ett halvår höll mitt köpstopp. För några dagar sen avbröt jag köpstoppet genom att handla, ja, så blev det.

Just nu behöver jag en guldkant på tillvaron och vill inte missunna mig längre. En god brunch, en fin sommarklänning eller fina ögonskuggor och läppglans ger glädje i vardagen när annat känns smått dystopiskt. Jag handlar gärna hållbara, ekologiska alternativ och stöttar småföretagare som jag vet har det tufft nu och behöver all hjälp de kan få.

Att skala bort precis allt i köpväg har till en början varit lättare än tänkt, men blev mot slutet svårare. Det har definitivt lärt mig flera saker och jag kan tänka mig ta ett köpstopp framöver igen men kanske några månader åt gången.

Det här lärde jag mig av mitt köpstopp:

  • Kolla vad som finns hemma. Köpstoppet har gjort så att jag uppskattar det jag redan har hemma. Gamla plagg åkte fram och jag gjorde en storrensning i skönhetslådorna för att gå igenom vad jag glömt bort, vad som ska användas och vad som ska skänkas vidare.
  • Gör en lista och avvakta. Istället för att agera och köpa något direkt så har jag skrivit ner det på en lista och väntar några veckor. Då hinner man identifiera om det är något i stunden eller om man fortfarande vill ha det, ja då är det bara att slå till.
  • Tänka igenom köp flera gånger om. Listan hjälper ju till att sålla ut vill ha-begär men även att tänka igenom köp i förhållande till det man redan har är smart. Även fast du vill ha något så är de alltid bra att ställa det till relation med det du redan har.
  • Ha begär kommer och går. En annan sak som man också lär sig är att vill ha-begär faktiskt kan försvinna. Även fast man tänker att man aaaldrig kan leva utan en viss pryl så visar oftast tiden att man kan det.

Har du haft köpstop någon gång? Hur har det gått?

Här kan du läsa fler inlägg om köpstopp:

Shoppingfritt 2020

Hur går det shoppingfria året?

Recension

Favorit: Hårmask från Bruns

Recension hårmask från Bruns. Nu kommer jag kröna ännu en magisk produkt som faktiskt förändrat mitt hår – nämligen hårmasken från Bruns. Galet bra är den, om jag ska rekommendera en produkt till håret som alla borde prova så är det absolut den här! Jag blonderar mitt hår vilket gör det både skadat och poröst, så mitt hår behöver fukt, fukt, fukt och hälsosamma oljor.

Bruns Hårmask, 350 ml, 349 kr. Den här krämiga hårinpackningen kommer i en fin burk och en matsked räcker att fördela i håret. Jag lägger masken i hela håret, från hårbotten till topparna, men det gör man ju som man vill med. Jag tycker oljorna och de fuktgivande ingredienserna liksom ger hårbotten en liten fuktboost med, välbehövligt men tanke på hur mycket man utsätter den för. Hur som helst blir håret mjukt, lent, återfuktat, luftigt och liksom underbart. Lätt att skölja ur och ingen risk att det blir för oljigt eller tungt som vissa hårinpackningar kan göra håret ibland. Älskar den här! Betyg: 5/5

Hårmasken finns i tre varianter: Nr 20 som doftar av rosor, Nr 22 som doftar citrus och Nr 23 som är oparfymerad.