Meny

Smink vid perioral dermatit

Handen på hjärtat – jag har inte klarat av att vara helt utan smink med min perioral dermatit!

Att inte använda smink överhuvudtaget är det bästa när man försöker läka och lugna huden vid perioral dermatit. Men om jag ska vara ärlig så har det varit svårt för mig att gå på möten, fester eller till kontoret utan att sminka mig – speciellt nu när min hud haft röda prickar och blåsor som jag bara vill täcka. För mig är det värt att använda snällt smink även fast läkningen tar lite längre tid har jag kommit fram till.

Hur som helst, jag tänkte dela med mig av vilket smink jag faktiskt har använt med perioral dermatit (och jag tänker att de även borde funka för dig med eksem, känslig hud etc). Jag tänker att så “rent” smink som möjligt är det bästa – och med rent menar jag smink med så få ingredienser som möjligt och som dessutom är naturliga/ekologiska. Mineralsmink innehåller mineraler (mica) och eventuellt något mer tillsatt. Här är det dock viktigt att undvika mineralsmink med bismuth oxychloride, då denna ingrediens kan irritera huden – väljer du naturliga märken så behöver du inte oroa dig för detta.

ekologisk smink perioral dermatit

Här är mina favoriter som jag använt med perioral dermatit:

# Mineralfoundation. Jag har använt mineralfoundation från Alima Pure och mineralconcealer från Lily Lolo. Dessa tycker jag täcker huden utan att täppa till eller irritera. Jag lyckas täcka alla plitar och rödhet som jag har för tillfället med dessa – om du vill se exakt hur jag gör hittar du steg för steg-guide på mina stories @emmisnicker på instagram.

# Bronzer. Jag har använt Waikiki Bronzer från Lily Lolo som ger riktigt glowig, solkysst hud. Bronzern har jag även svept på ögonlocken som ögonskugga. Så fin!

# Highlighter & Rouge. Här är en pressad variant, RMS Beauty Luminizing Powder Grande Dame, som är riktigt fin och ger ett diskret guldigt glow på huden. Jag har ganska ljus hud och brukar normalt inte passa i för guldiga toner men den här fungerar fint! Highlightern smälter fint in i huden och är inte pudrig – så fin, unik nyans! När det kommer till rouge har jag använt nyheten RMS Beauty Pressed Blush Lost Angel som ger en lätt korallton på kinderna med varmt skimmer. Rouget ger lite färg men kan byggas upp, är inte pudrigt och sitter på plats under dagen – en fullträff även denna. Både highlightern och rouget innehåller andra naturliga extrakt utöver mineraler, men det har inte irriterat min hud.

# Mascara, brynprodukter & läpprodukter. När de kommer till övrigt smink så har jag inte gjort några förändringar utan använt favoriter. Viktigast för mig har varit att själva basen är så skonsam som möjligt nu när min hud har varit extra känslig.

Hur gör du med perioral dermatit/känlig hud/eksem med smink? ♥

Recension

Maria Åkerberg Summer Burst

En multifunktionell palett med ögonskugga, highlighter, bronzer och contour i fina, mjuka nyanser som fungerar bra året om och gör det lätt att få till en snygg monokrom sminkning.

Maria Åkerberg Summer Burst, 299 kr. Detta är en limited edition-palett med rouge, bronzer och highlighter. Alla nyanser är varma och den mörkaste och ljusaste skuggan är skimrande, mellanskuggan är halvmatt. En perfekt multiprodukt där du kan blanda alla nyanser med en fluffig borste och applicera som en bronzer (på kinder, panna, tinningar, dekolletage) eller mer specifikt som jag föredrar; jag lägger den mörkaste skuggan där jag normalt skulle lägga contour, mellanskuggan som en bronzer och sedan den ljusaste skuggan som highlighter. Jag använder också alla nyanserna som ögonskugga. Färgerna tillsammans är så vackra, jag känner mig omedelbart fräsch och färgerna går så bra ihop, därför även lätta att blanda och få bra resultat med. Detta är definitivt för dig som vill ha en snygg, skimrande look sitter på plats hela dagen – och den funkar såklart att använda året om. Jag hoppas att Maria Åkerberg behåller den i sitt sortiment permanent! Betyg: 5/5

maria åkerberg summer burst palett

maria åkerberg summer burst swatch

Återanvändbara bomullsrondeller – skippa engångsrondellerna!

Om ni missat – kanske årets tips – så måste jag tipsa här igen, återanvändbara bomullsrondeller! Själv använder jag flera stycken per dag, skillnaden är att de hamnar i en fintvättspåse istället för soptunnan och tvättas sen med handdukarna i tvättmaskinen. Svårare eller krångligare än så var det inte! Allt som är återanvändbart är ju bra för miljön och även ekonomiskt i längden – vi håller på att byta ut så många engångsgrejer som möjligt här hemma och det här var ett litet men självklart steg i min hudvårdsrutin ♥

bomullsrondeller återanvändbara