Fransserum och ögonbrynserum blir allt vanligare och jag kan förstå hypen! Jag har testat både ekologiskt ögonfrans- och brynserum från LashFood. De ska boosta hårväxten, göra hårstråna grövre och mörkare. Upp till bevis tänkte jag!

Testat: Fransserum från LashFood

Lashfood Natural Eyelash Enhancer beskrivs som världens första ekologiskt certifierade ögonfransserum. Den innehåller en unik blandning av örtextrakt som stärker och vårdar dina ögonfransar på ett naturligt sätt. Ögonfransserumet ska ge ett längre och fylligare utseende på dina fransar efter 3-6 veckors använding. En serie oberoende kliniska tester visar också att många av Lashfoods användare upplever att fransarna blir tätare, längre och fylligare. Det låter trevligt!

Mina fransar har alltid varit ljusa men långa. Senaste åren har de dock blivit glesare och bångstyriga (kanske för att jag sover med ansiktet litterally i kudden?) och därför blev jag nyfiken på vad fransserum kan göra för mina stökiga fransar.

Jag har använt LashFood på fransraden varje kväll i 2 månaders tid. Jag har använt serumet efter hudvårdsrutinen men tydligen ska du använda den innan och låta torka in, sen gå på med hudvården. Den infon har jag alltså missat och jag kan tänka mig att effekten blir större om fransserumet får chans att absorberas först av huden. Hur som helst stryker jag på serumet precis som en eyeliner, ett svep räcker och jag brukar försöka gå så nära fransrötterna som möjligt. Efter 2 månader har jag fortfarande kvar serum, så det är verkligen drygt!

Testat: Brynserum från BrowFood

BrowFood Natural Eyebrow Enhancer är världens första ekologiskt certifierade ögonbrynsnäring och innehåller precis som LashFood unikt medicinskt örtextrakt som förhindrar håravfall och påskyndar tillväxt, och som ska ge tjockare och fylligare ögonbryn. Serumet ska stärka och vårda dina ögonbryn på ett naturligt sätt. Oberoende kliniska studier visar också att de flesta av BrowFoods användare upplever ögonbrynen som tjockare, fylligare och tätare efter användning. Effekten ska uppnås efter 3-6 veckor. Brynserumet ska alltså passa perfekt för dem som överplockat sina bryn eller har tappat brynstrån.

Jag ville testa BrowFood då jag gick på en ansiktsbehandling för ett tag sen där hudterapeuten överplockade mina bryn. Jag har aldrig haft så tunna och skulpterade bryn som efter att hon var klar med mig – och jag som föredrar mer naturliga och buskiga bryn kände mig nästan… naken! Men det var helt och hållet mitt fel eftersom jag inte gav några direktiv – lession learned. Mina bryn är naturligt ljusa med några grövre strån och fler tunna. Även här har jag applicerat brynserumet efter hudvårdsrutinen under testperioden, vilket alltså inte rekommenderas utan man ska som sagt applicera innan och låta serumet torka in, innan man går på med hudvården. Jag brukar försöka borsta in serumet på samma sätt, så nära brynstrånas rötter.

Fransserum och brynserum: före- och efterbild – vad tyckte jag?

Så – nu har ni fått hela bakgrundsstorien. Jag har alltså naturligt ljusa fransar och bryn som var i behov av en boost och har använt serumen 2 månader. Jag ser faktiskt skillnad! Framför allt brynen har fått tillbaka sin fluffighet och på köpet har jag fått extra strån och längre brynhår. Eftersom mina bryn fått sig en näringsboost så har jag ju även fått brynstrån på oönskade ställen (och det är ju lite svårt att styra), inte mig emot! Jag tycker också att fransarna blivit tjockare, mörkare och längre. Det syns framför allt när jag har på mig mascara, jag har liksom “mer” frans att bygga på och ögonfransarna kan bli riktigt långa och tjusiga!

Jag vet dock att många fått olika resultat. Jag tror inte det är någon idé att ha orealistiska förväntningar om vavavoom fransar och buskiga bryn deluxe, utan tänk snarare att serumen kan boosta efter dina förutsättningar. Det här vill jag definitivt göra om när jag känner att brynen och fransarna behöver sig en boost igen!

Betyg: 5/5

Avgör själva – vad tycker ni?

Före- och efterbild på ofärgade fransar och bryn