Min Skönhet. Varje vecka träffar vi inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks.

 

Den här veckan har vi träffat Caroline Sandström, chefredaktör på modemagasinet CHIC. Carolines stilintresse innefattar också konst, inredning och skönhet och vid sidan av gör hon stylistjobb och driver en av landets mest inspirerande modebloggar.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

RMS ansiktsolja, mitt solpuder från YSL, min hårborste och min Facial Mist från Björk & Berries.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– När jag är trött cirka 3 minuter, men när jag är lite mer pigg max 7 minuter.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?

– Om jag har jobbat sent och ska upp tidigt blir jag lätt svullen i ansiktet. För att reducera svullnaden på morgonen brukar jag först skölja ansiktet med kallt vatten, sen varmt, sen kallt igen och slutligen en gång till med varmt vatten. Det är ett trick som fungerar för mig och som verkligen kickar igång blodcirkulationen.

 

När känner du dig som allra snyggast?

– När jag känner mig bekväm i mig själv. Det kan vara till allt från när jag är som sunkigast, utan smink, med håret slarvigt uppsatt i en knut, till när jag är fixad och ska på middag eller fest. Men oftast är det när jag har en bra hy som känns spänstig och fräsch, samt är finnfri och när jag bär enkla kläder som sneakers, jeans och en t-shirt.

 

Vilka är dina favoritmärken?

– Aesop, Björk & Berries och RMS beauty. Sen är min nya upptäckt det tyska ekologiska märket Susanne Kaufmann som jag verkligen gillar skarpt!

 

susanne kaufmann skin-detox-oil-peeling

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Min Detox Oil Scrub från Susanne Kaufmann!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Att måla blå ögonskugga upp till ögonbrynen innan skolkortet i femman. Jag ser helt galen ut, alltså helt galen, plus att min mamma än idag har den där bilden uppsatt på väggen hemma.

 

Vad lägger du fokus på i din make up?

– På ögonbrynen och kindbenen. Älskar highligtade kindben och buskiga bryn.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– En 90 minuters lång massage. Eller en jäkligt bra ansiktsbehandling. Jag älskar de jag gör hos Babor. De är som magi!

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

– Tyvärr inte! Så tråkigt svar jag vet…

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Att kleta på lite extra highlighter på kindbenen och smudgea ögonen med svart kajalpenna. Älskar även att addera min guldiga krämögonskugga från YSL på ögonlocken eller kindbenen då den verkligen är pricken över i:et och adderar ett skönt glow.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Jag själv är ytterst dålig på att äta som jag lär men jag tror det är otroligt viktigt. Men viktigast av allt är att du mår bra, för gör du det, syns det! Och då glänser man alltid!

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Jag har ganska känslig hy och i och med mitt jobb har jag testat det mesta! Organiska och ekologiska märken passar absolut bäst till min hudtyp, så för mig är det väldigt viktigt!

 

Här hittar du Carolines instagram >>>