Min Skönhet. Varje vecka träffar vi inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks.

Den här veckan har vi träffat Ebba Bucht Lugani, hon är entreprenör ut i fingerspetsarna, varumärkesambassadör och -mentor. Ebba har jobbat med märken som Björk & Berries, Dagmar och har ett förflutet som modell. Utöver det är hon mamma till två och älskar mode, skönhet, feminism, hälsa och mycket mer.Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Svart mascara, ögonbrynsgel, foundationstick, svart kajal, ett nude och ett orangerött läppstift

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– 10 minuter. Jag använder serum eller olja plus dagkräm. Sminkar mig väldigt sällan på dagen, i så fall antingen bara concealer och ögonbryn alternativt röda läppar. För en kvällsmakeup kan jag lägga 30-40 minuter och njuta av det när jag har möjlighet.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Att fokusera på snygga bryn är ett sådant enkelt sätt att förhöja och rama in hela ansiktet. Jag skrev precis en Brow tutorial på min blogg angående detta, den hittar du här.

 

När känner du dig som allra snyggast?
– På sommaren, fräknig och efter en morgon löptur och bad. Alternativt när jag får värsta proffsmakeup:en i världsklass av min vän Jonas Wramell och känner mig som en vassare version av mig själv.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– För hudvård så är det just nu Jurlique och var tidigare Sisley. Sedan gillar jag även de produkter jag skapade för Björk & Berries, favoriter är Body Serum och Face Oil. På makeup så gillar jag YSL Mascara, Brow Food för brynen (nytt eko märke från LA), Bobbi Brown för skuggor och eyeliner, Shiseido på foundationstick och täckstift. Chanel för nagellack, de är oslagbara på färger. RMS Beauty för hud (superhärligt eko-märke). Har fyra favoriter på orangeröda läppar – ett Lara Mercier läppstift, Ett Top Shop for Colette läppstift, Gloss Pencil från Lipstick Queen (från Cow parfymeri) och sist men inte minst ett ovanligt lätt läppglans från Chanel. Har botaniserat i denna fråga länge. På kroppsvård gillar jag John Masters Organics (deras Bodylotion med Blood Orange Vanilla är jag besatt av) och för hårvård Number 4 (oljan är magisk). Tycker det är viktigt med ekologiska och naturliga produkter på ansikte, kropp och hårvård och letar efter mer och mer även för makeup. Min favorit parfym hittade jag i LA och finns tyvärr ej i Sverige, den heter Essential Faith och är gjord på indonesiska oljor. Hemma på handfaten har jag Jurlique’s underbara örtiga handkräm och tvål som heter Clarity och Bamford’s Jasmine Orange Blossom Cedarwood duo, underbara dofter och produkter.
rms beauty john masters organics

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Eftersom jag inte använder foundation på dagarna så är Shiseido foundation stick min absoluta favoritprodukt. Den kan man applicera på bara vissa områden av ansiktet på ett mer mjukare sätt än ett täckstift och istället för att täcka hela ansiktet vilket jag tycker är kladdigt på dagen. Till exempel för mörka ringar under ögonen. Har använt den i typ 20 år tror jag.

 


Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Det har varit klippningar. En gång för tio år sedan klippte jag lugg och då jag har självlockigt hår blev det helt fel och super jobbigt för mig att fixa. I höstas var jag typ med om en mindre skönhetstragedi. Min vanliga frisör Jenny Karlsson på Koivisto Karlsson var fullbokad och jag gick på en okänd drop in på gatan, det gör jag inte om. Efter att ha haft långt hår i hela mitt liv kom jag ut med en längre page- jag var knäckt i flera månader

 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– På dagen en fräsch hy, markerade ögonbryn och eventuellt en mild variant av orangeröda läppar. På kvällen gillar jag att jobba med starka ögon på olika sätt och ibland knallröda läppar.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– Det är att få egen tid och sova, träna och äta nyttigt. Till exempel en spa/träningsresa med bästa väninnorna- finns inget som fräschar upp mig som det.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Lara Stone och Anna Ewers bland dagens modeller. Min absoluta favorit alla tider är Veruschka, älskar starka och naturliga utseenden. Även galen i Bergmans musor som Liv Ullman och Ingrid Thulin. Liv Ullman är så tjusig även nu.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Det är att gå och färga fransar och bryn. Eftersom jag inte sminkar mig så mycket så ger det mig det lilla lyftet i vardagen. Även skönt att bli omhändertagen.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Ja det är väl 1:1 i samband mellan kost, träning, vatten drickande och skönhet för mig. Inte många produkter som kan slå det!

 

Är det viktigt för dig att välja ekologiska skönhetsprodukter?
– Ja det blir mer och mer viktigt för mig. Det började för ungefär 10 år sedan när jag besökte en vän I LA och allt där var redan ”natural” och ”organic” och jag blev superinspirerad, alla produkter och även mat var så härliga. Sedan har det tagit en lång tid för svenska marknaden att komma igång, det var bland annat därför jag gjorde Björk & Berries till ett naturligt och ekologiskt märke när jag jobbade som VD och Creative Director där, för att få de produkter som jag längtade efter själv. De flesta nya märken jag upptäcker är ekologiska, sedan har jag några gamla favoriter inom makeup som jag köper nytt eller byter väldigt sällan och jag tycker det är svårare att hitta ny eko-makeup. Inom ansikte, hudvård och parfym känns det självklart extra viktigt med ekologiskt då man smörjer in hela sin kropp och sitt ansikte. Vad det gäller parfym så gillar jag väldigt få syntetiska parfymer så använder mest naturliga parfymer, eller bara bodylotion med naturlig doft. Sedan jag fick barn och börjar tänka lite mer moget på vår värld så känns ekologiskt som enda vägen framåt långsiktigt.

Följ Ebba på Instagram: @ebbabuchtlugani

Läs också:
Andrea Brodin: “På morgonen blir jag klar på 10 minuter”
Modeprofilen Caroline Sandström: “Jag har precis upptäckt Susanne Kaufmann”
Skönhetsredaktören Filippa Berg: “RMS Beauty är mitt favoritmärke”

 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>