Vi träffar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Denna vecka har vi intervjuat Lisa Wingårdh – yogaläraren och entreprenörn som lämnade en fartfylld karriär i finansbranschen för ett liv med yoga och wellness i fokus.

Berätta lite kort om dig själv? Du får gärna berätta din resa!

– Jag heter Lisa Wingårdh och jag är yogalärare och entreprenör. Jag driver mitt företag Wingårdh Wellness och har en privat yogastudio med personlig träning inom yoga på Selma City Spa. Jag håller även yoga- och meditationsevents och företagsyoga. Jag brinner för allt som har med wellness, skönhet och self care att göra!

Du lämnade en karriär i finansvärlden för att bli yogalärare. Berätta mer om det!

– Jag hade under en längre tid börjat känna att finansvärlden inte kändes som något för mig längre. Det var som om jag tyckte finansvärlden var intressant för 5 år sen men som att jag nu hade vuxit ur den, och allt det som var spännande tidigare kändes mest som en ytlig och materiell värld. När jag jobbade inom finans så jobbade jag på ett av världens största finansbolag med deras högsta premiumprodukt, på marknadsavdelningen. Jag hade enormt höga mål inom försäljning, var ansvarig för en stor lansering i Norden och gjorde egentligen tre personers jobb. Jag reste mycket, gick på många middagar och fester. Det kändes som att jag alltid var tillgänglig och som att ingenting någonsin var tillräckligt. Jag jobbade med väldigt stressade kollegor som inte heller var speciellt lyckliga i sina liv.

Det jag fastnade för inom yogan är att det inte finns några krav, inga måsten och ingen prestation. Jag såg också på mina yogalärare att dom lös av livsglädje, inre lugn och enorm medkänsla. Jag minns att jag sa till en vän: ”Tänk vad lycklig man skulle vara om man var yogalärare, att hålla i yogaklasser hela dagarna och träffa lugna människor – vilket drömjobb!”. När jag får frågan vad yogan har gett mig så är det nästan obeskrivligt – men yogan har definitivt gett mig mer balans i livet, ett lugn som jag aldrig trodde jag skulle finna och enormt mycket vishet om livet. Yogan har fått mig att öppna ögonen för vad som verkligen betyder något i livet, och kraften att släppa taget om situationer och människor som det var dags att släppa taget om.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

– Ögonbrynsskugga, ögonbrynsgel och highlighter.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– Runt 45-60 minuter, men det varierar verkligen från dag till dag. Jobbar jag hemifrån så älskar jag att vara helt naturlig och bara smörja in ansiktet och kroppen med en skön kokosolja. Ska jag hålla i en privat klass eller ha ett event så lägger jag cirka 60 minuter på smink, hår och naglar. Jag tycker det känns extra viktigt att visa mina yogastudenter att jag tar hand om mig själv på bästa sätt för att inspirera dom att också göra det!

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?

– Mitt bästa beauty-knep som alla borde känna till är SÖMN! Något som inte många vet om är att den optimala tiden för djupsömn och återhämtning är mellan klockan 22-02. Jag ser därför till att jag sover innan klockan 22 så att jag får så mycket återhämtning som möjligt och kan känna mig som mitt bästa jag. Förut brukade jag gå och lägga mig runt 23, men sedan jag börjat med att sova innan 22 så känner jag mig som en ny människa på insidan och utsidan.

När känner du dig som allra snyggast?

– När man mediterar varje dag, som jag gör, så tränar man hjärnan att inte känna sig extremt bra eller extremt dåligt, man lär sig att känna sig nöjd. Jag känner mig aldrig ful men jag känner mig aldrig skitsnygg. Jag känner mig väldigt nöjd och tacksam varje dag, oavsett om jag har en bra dag eller en mindre bra dag.

Vilka är dina favoritmärken? 

– Swiss Clinic, Estelle & Thild och The Ordinary.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Min hårolja, jag kan inte leva utan hårolja. Min favorit är ”True Soft Argan Oil” från Maria Nila.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Att noppa ögonbrynen för smala när det var trendigt! Jag hade dessutom blonda ögonbryn så det såg ut som att jag inte hade några ögonbryn alls. Det tog SÅ många år för mina ögonbryn att växa ut igen och bli så fluffiga som dom är idag.

Vad lägger du fokus på i din make up?

– Mina ögonbryn. Jag älskar att pyssla med mina ögonbryn – färga, noppa, forma och styla. Jag tycker att det gör så mycket för att rama in ansiktet och eftersom jag har ganska stora ögonbryn så blir det ett statement.

Vad är skönhetslyx för dig?

– Att två gånger i veckan ha spakväll hemma. Ta en lång varm dusch, tvätta håret, ha inpackning, göra ansiktsmask och klippa och måla naglarna. Dricka te och skiva upp färsk frukt. Spela spa-musik och mysa i morgonrock. Tända massa ljus och massera lite eterisk olja på halsen. Det känns så lyxigt och mysigt!

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

– Kenza Zouiten inspirerar mig väldigt mycket när det kommer till beauty. Jag älskar hennes naturliga hår, smink och att även när hon är som mest fixad, så ser hon fortfarande väldigt naturlig ut vilket är något jag alltid strävar efter. Jag älskar även att hon visar upp sin kropp på ett ärligt sätt efter graviditeten, visar sina bristningar och att hennes mage har förändrats. Det ger mig kraft att våga göra samma.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Att ha på sig sina finaste underkläder när man bara är hemma själv eller ska gå ut. Ingen annan vet om att du har det men du kommer känna dig extra snygg.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Jag tänker att det är everything! Om jag ser på mig själv så är hud, hår och naglar en direkt spegling av insidan, kost, sömn och hur mycket vatten jag har druckit. Jag har aldrig rökt men jag slutade dricka alkohol för ett år sen och det har gjort under för min hud och sömn. När du mår bra och tar hand om dig själv så lyser du, du får ett glow som inget smink eller produkter kan ge dig!

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?

– Jag gör många ritualer för att boosta min mentala hälsa. Jag har en morgonritual som jag har gjort varje dag nu i över ett år; jag tar en dusch, återfuktar hela kroppen och tar på mig sköna, rena kläder. Sen mediterar jag ca 25-30 minuter, efter det drar jag ett tarotkort, skriver dagbok och läser dagens visdomsord. Efter det rullar jag ut mattan och yogar i cirka 60 minuter. Jag sover alltid utan mobilen i sovrummet och använder inte mobilen första 3 timmarna på morgonen och sista timmen på kvällen. Avkoppling för mig är att vara i naturen, vid havet eller i skogen, utan mobilen eller hörlurar. Att andas djupa andetag och lyssna på naturen. Avkoppling kan också vara att checka in på ett spa och stänga av mobilen, det är verkligen magiskt.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Ja, jag tycker det är viktigt att det är veganska produkter och att dom inte är testade på djur, sen föredrar jag även ekologiska produkter. Både inom beauty och inom mat.

Här kan du följa Lisa:

Hemsida: wingardhwellness.com
Instagram: @wingardhwellness
YouTube: Lisa Wingårdh

Mer läsning för dig:

Josefin Dahlberg: ”Meditation är mitt bästa life hack”

Veronica ”Vevve” Jäderlund: ”Jag mår bra av oljor!”

Modellen Karin Agstam: ”Jag applicerar min hudvård då och då under dagen”