Vi träffar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Denna vecka har vi intervjuat Josefin Dahlberg – journalisten och chefredaktören som sadlade om från modevärlden och idag inspirerar flera tusen kring välmående och spiritualitet samtidigt som hon driver kristallshoppen Oh La Moon. Spana in hennes härliga plattform josefindahlberg.se!

Berätta lite om dig själv?

Jag heter Josefin Dahlberg och har jobbat som influencer i flera år. Jag bloggar, instagrammar och poddar om välmående, spiritualitet och vardagslivet. Jag driver även min webbshop Ohlamoon.se där vi säljer kristaller och Soul Care-program.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

Foundation, ögonfransböjare, ögonbrynsgel och läppstift – det har jag på mig varje dag och så ibland använder jag mascara och lite ögonskugga.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

Inte så länge – kanske 5 minuter per dag men jag blir bättre och bättre på att unna mig tid att smörja in hela kroppen med oljor och lägga ansiktsmask. Det gör jag några kvällar i veckan!

Har du några Beauty-knep som du tycker fler borde känna till?

Ja – använd jaderoller! På morgonen lägger jag serum och sen använder jag min jaderoller som både gör att serumet tränger in lite djupare i huden och sätter igång blodcirkulationen i ansiktet. Och sen är det sååå skönt! Ett tips är också att lägga din jaderoller i kylen och ta fram den på morgonen, då är den alldeles sval och skön att använda om du känner dig lite svullen eller om du har huvudvärk.

När känner du dig som allra snyggast?

På sommaren eller på resan när jag fått lite solbränna och är helt naturlig, helst naken!

Vilka är dina favoritmärken?

Doterra, jag använder deras oljor till allt! Även Paulas Choice, Björk and Berries och Herbivore.


En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

Mina oljor! Jag har dem på kroppen, i ansiktet, i vattnet och i min diffuser.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

När jag snaggade av håret på ena sidan. Jag tyckte i och för sig att det var skitsnyggt men det är inget jag skulle göra om idag…

Vad lägger du fokus på i din makeup?

På basen! Jag har haft en hel del problem med min hy och har fortfarande stora porer och får finnar, så basen är viktigast! Och läppstift, även om jag alltid har en naturlig nyans så skippar jag aldrig läppstiftet!

Vad är skönhetslyx för dig?

TID! Att unna mig tiden att lägga en ansiktsmask, smörja in kroppen eller måla naglarna.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

Min hy påverkas mycket av vad jag äter och dricker. Nu för tiden äter jag mycket renare än jag gjorde tidigare. Jag har ätit massor av socker i många år, vilket lett till massor av hål i tänderna och sämre hy. Nu har jag mycket bättre hy sen jag slutade med godis och äter mer naturligt och mer grönsaker – jag äter ca 90% vegansk och det påverkar också min hy till det bättre! Men mitt bästa tips är såklart att dricka vatten! Om du tycker att det är tråkigt, häll i en droppe citron- eller pepparmintsolja (se till bara att det är en bra och ekologisk variant först!).

Vad är ditt bästa beslut när det kommer till hälsa och skönhet?

Att sluta dricka alkohol och röka!

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?

Meditera – det är ett life hack som hjälper mig på alla plan! Avkoppling för mig är att släppa alla måsten och bara vara en stund, att ligga kvar länge efter yogapasset eller bara sätta på skön musik och ligga i soffan. Det händer inte superofta men ibland så!

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

JA! Jag blir mer och mer noggrann med att välja ekologiskt på alla fronter och gärna så naturligt som möjligt. I maten, städmedel och skönhetsprodukter!

Följ Josefin här:
Hemsida: josefindahlberg.se
Instagram: @josefindahlberg.se

Mer läsning för dig:

Cecilia Lassfolk: ”Jag älskar att göra mina egna skönhetsprodukter”
Hudforskaren Johanna Gillbro: ”Vad du äter spelar minst lika mycket roll för hudhälsan som hudvård”
Anna Rydne: ”Bästa beauty-knepet är att kemikaliereducera 
badrumsskåpet”