Ekologisk hudvård – för dig med acne. Har du akne, finnar och delvis oren hud med pormaskar? Aknehud, problemhud, kombinationshud och obalanserad, fet hud kan behöva hjälp att reglera talgproduktionen, men den bör inte torkas ut med starka produkter – då kan huden hamna ännu mer i obalans. Bäst är att ge problemhud med acne, orenheter och blemmor, istället vårdande ansiktsprodukter som djuprengör skonsamt, balanserar huden, fuktar ordentligt – och hjälper till med lyster! Här listar vi 16 ekologiska produkter som är snälla mot huden – och samtidigt effektiva mot acne, oren hud och finnar:

 

rengöring oren hud acne finnar weleda-purifying-gel-cleanser

 

 

1. Djupverkande rengöringsgel för problemhy 

Weledas serie för problemhud, Blemished Skin, innefattar denna rengöringsgel som gör rent på djupet. Innehåller anti-bakteriell pilbark, rengör och löser upp pormaskar och tilltäppt hud. Passar även dig med fet hud, och rengör utan att torka ut huden.

Weleda, Purifying Gel Cleanser >>>

 

 

 

serum akne finnar

 

2. Specialbehandling av finnar & blemmor: 

Gel som används specifikt som en punktbehandling för finnar, kvisslor och blemmor. Innehåller naturligt antibakteriellt extrakt från pilbark och är fri från olja. Gelen tar ned rödhet och i huden och passar dig som lätt blir oren. Kan användas dag och natt och även som extra specialbehandling under dagen.

Weleda, S.O.S Spot Treatment >>>

 

 

 

ansiktskräm acne

 

3. Ekologisk ansiktskräm för obalanserad hud: 

Ansiktskräm som balanserar en fet hud, en hud som har finnar och acne och som är oren och blandad. Innehåller lingonfröolja som verkar antibakteriellt på huden samtidigt som den lugnar och återfuktar. c/o Gerd  tillverkas i Jokkmokk och det finns även ett serum och en olja som man kan använda tillsammans med just lingon.

Care of Gerd, Lingonberry Clear Cream >>>

 

 

 

ser för oren hud acne

 

4. Serum för oren och tilltäppt hud med finnar. 

Serum som används före dagkräm och som hjälper till att öka fukten i huden och som rengör huden på djupet. Balanserar hudens sebumproduktion och mattar ned. Innehåller pilbark och acai som hjälper till att förminska porerna och skyddar samtidigt huden mot föroreningar som kan verka irriterande på oren hud.

Evolve, Rainforest Rescue Blemish Serum >>>

 

 

 

 

peeling fet hud acne

5. Mask & Peeling-paket för oren hud: 

Maria Åkerbergs set med Face Mask Clearing och AHA & Jojoba Peeling är särskilt framtaget för oren problemhud med pormaskar och akne. Masken innehåller bland annat kisel och C-vitamin och ”suger upp orenheter” och verkar sammandragande på porerna. Peelingen är djuprengörande, motverkar pormaskar och förebygger acne. Innehåller mjölksyra från socker och jojobakulor som tillsammans exfolierar huden på djupet. Starta med peelingen på rengjord hud och följ upp med masken för optimal effekt.

Maria Åkerberg, Clearing Treatment Set >>>

 

 

 

ansiktsvatten acne patyka-pure-anti-blemish-toner

 

6. Ansiktsvatten för hud med blemmor: 

Ansiktsvatten med prebiotika som hjälper till att stärka och balansera huden, salicylsyra som jobbar på finnar och blemmor och mynta som absorberar överskott av olja och hjälper att matta ned huden. Detta är den sista delen i 3-stegs-rengöringen (double cleanse) i Patykas Clean-serie där oljerengöring och skumrengöring också ingår.

Patyka, Anti-Blemish Toner >>>

 

 

 

 

invärtes hjälp för acne neals-yard-remedies-mahonia-clear-skin-formula

 

7. Invärtes örter för obalanserad hud

En tinktur, alltså ett örtextrakt som du tar invärtes, och blandar med vatten och dricker ett par gånger om dagen. Innehåller mahonia, gotu kola, calendula och shisandra som jobbar på att dämpa inflammation, binder fukt och stimulerar kollagensyntensen i huden. Passande för alla, men extra bra för problemhud.

Neal’s Yard Remedies, Mahonia Clear Skin Formula >>>

 

 

 

 

punktbehandling finnar annemarie-borlind-purifying-care-anti-pimple-roll-on

 

8. Punktbehandling för finnar: 

En smidig roll-on med bland annat mjölksyra och röllika som man rollar på finnar och andra problemområden. Enkel att använda, kan användas ovanpå smink och denna specialbehandling hjälper till att dämpa finnar och blemmor, och dämpar även irritation i huden.

AnneMarie Börlind, Anti-Pimple Roll-On >>>

 

 

 

 

 

rengöring problemhud acne

 

9. Rengöringsolja för problemhud: 

Oljerengöring som gör rent på djupet, löser upp fett och orenheter ur porerna och håller huden fräsch. Tea Tree är anti-bakteriellt och hjälper till att balansera en fet hud och acne. Används på torr hud, masseras in för att lösa upp smuts och torkas sen av med en varm och blöt muslinduk. Denna rengöringsform kallas OCM och är extra effektiv på oren hud och acne.

Organics by Sara, Cleansing Oil Tea Tree >>>

 

 

 

 

 

10. Ansiktsolja som motverkar acne 

En unik ansiktsiktsolja baserad på bland annat jojobaolja och örter som verkar anti-inflammatoriskt som kvanne, ingefära, gurkmeja, kamfer, geranium och en växt som heter gullgentiana bland annat. Håller huden matt, och verkar renande på huden.

Maria Miracle, Geranium Face oil >>>

 

 

 

 

ansiktskräm för fet hud finnar acne

 

11. Lätt ansiktsgel för oren hud och finnar: 

Om du är ute efter en lättare lotion eller ansiktsgel att använda istället för ansiktskräm så har du en här! Passar extra bra för oren och fet hud och innehåller bland annat pilbarksextrakt som renar huden och lämnar den matt. Passar bra att appliceras dagligen på rengjord hud. Torkar inte ut – utan ger ordentligt med fukt.

Weleda, Blemished Skin Refining Lotion >>>

 

 

 

 

ansiktsmask kol oren hud

 

 

12. Djuprengörande peeling för acnehud: 

Peelingkräm med aktivt kol som drar till sig orenheter och löser upp smuts och onödig olja från porerna. En riktig storstädning för huden -utan att den torkas ut. Innehåller också svartvinbärsextrakt som verkar stärkande på huden.

Mossa, Pore Clarifying Charcoal Scrub >>>