Vi älskar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Denna vecka har vi intervjuat yogaläraren och samtalscoachen Veronica ”Vevve” Jäderlund. Veronica har länge skrivit om yoga i olika magasin och på den egna bloggen, hon inspirerar och utbildar yogalärare och delar också med sig av yogainspiration på Youtube.

 

Berätta lite kort om dig själv?
– Jag är utbildad yogalärare och samtalscoach som vill normalisera vad hälsa, yoga och lycka egentligen är. Det behöver inte alls vara svårtillgängligt eller krångligt och de ser olika ut för alla!

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Någon form utan olja, kokosolja eller ansiktsolja. Jag mår bra av oljor!

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Jag har ingen daglig rutin. Jag ger mig själv tid för sömn och återhämtning och prioriterar det framför tid i badrummet. Men gång i veckan använder jag en peeling, serum och olja. Och jag älskar bad, vilken lyx att ha badkar! I badet häller jag i olja, kokosolja eller Weledas badoljor, och egengjort badsalt. Där låter jag mig marineras med hårinpackning och skrubbar kroppen, det ger mig energi och kraft.

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Återhämtning, mat, vatten, stressa ner – börja där. Det är skönt med krämer, oljor och hudvård men tänk insida först. Återhämtning är A och O!

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag känner mig trygg, glad och naturlig! Då är jag het, sexig och snyggast! Gärna med rent hår också men inget krav haha…

Vilka är dina favoritmärken?
– För kroppen använder jag kokosolja och kroppsvård från Weleda. När det kommer till ansiktet så gillar jag hudvård från Marina Miracle – och ansiktsmasken alla borde prova är Rosehip Peeling Mask från samma märke! Den här masken innehåller vit lera och probiotika och gör dig inte torr efteråt, huden blir bara underbar och fylld av näring. Huden känns härligt stärkt! Jag gillar även hudvården från Esenka.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Ansiktsolja helt klart!

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Ingen miss riktigt men att hitta rätt ekoschampo är riktigt klurigt! Hur hittar man rätt? Ja, i och för sig är mitt största misstag då att tro att Head & Shoulders skulle funka för min känsliga hårbotten – det blev ju bara värre! 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Jag sminkar mig typ aldrig men när jag sminkar mig så blir det mascara och läppstift. När det kommer till mascaror så kommer mina favoriter från YAG och IDUN Minerals.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
Hannah Sjöström och min vän Emma Bergqvist introducerade mig till en skönhetsvärld bortom Head & Shoulders och är mina inspirationer!

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– När jag känner mig stark, så att röra på mig och yoga! Tvätta håret och på med läppstift!

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Det är ett stort samband mellan vad vi äter och hur vi känner oss. Jag märker själv att när jag äter mycket snabbmat och godis så påverkas min energi och hy negativt av det. En helt ren kost ger mig för mycket stress, att konstant jaga ett kostideal med förbud. Jag strävar istället efter att hitta en balans utan att begränsa mig. Jag känner efter – är jag sugen på pizza eller morotssoppa idag?

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?
– Yoga, kettlebell, skogen och hundpromenader. Nyckeln för mig har varit att definiera vad som passar mig, istället för att göra som alla andra. Om vi ska fylla våra liv med det alla andra gör, så blir det en stress istället. Det handlar om att prova sig fram och skapa en verktygslåda som innehåller det som passar dig. Behöver jag tillföra energi eller pysa energi? Använd din verktygslåda!

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Ja! Nu när jag är gravid är jag extra noggrann med vad jag använder, men redan innan graviditeten har jag använt naturligt och ekologiskt. Jag tänker framför allt på den kemiska cocktailen – ett enda syntetiskt schampo är inte problemet men cocktailen av olika syntetiska produkter gör att man behöver tänka efter. Vad du använder på kroppen och vad du sköljer ut i naturen. Ett enkelt och billigt sätt att börja med ekologiskt är att använda till exempel kokosolja.

Här följer du Veronica:

Instagram: @vevvejaderlund
Hemsida: www.veronicajaderlund.com/utbildningar/
För yogatips, meditationer & annat livsgott >>
Yoga med Veronica online >>

Mer läsning för dig:

Vår nya bloggare Sofi Beckman: ”Ingen sminkar sig så fort som jag”

Johanna Stål: ”Kallbad och spa är det bästa jag vet!”

Bokaktuella Elin Unnes: ”Rosenvatten är min bästa doft!”