Varmt välkommen till Naturligt Snygg säger vi till hudterapeuten och bloggaren Sofi Beckman, som idag börjar blogga hos oss! I Sofis blogg kommer du att kunna läsa massa inspirerande och lärorika inlägg om hälsa och wellness. 

Välkommen till Naturligt Snygg Sofi! Kan du inte presentera dig lite kort för våra läsare? 
– Absolut! Sofi heter jag och bor med sambo och vovve i Kullavik, strax söder om Göteborg. För ett par veckor sedan påbörjade jag en utbildning till Hälsocoach men jag är även Hudterapeut och har jobbat ganska många år i skönhetsbranschen.

Vad kommer läsarna att hitta på din blogg?
– Oj, det kommer nog blir lite blandad kompott beroende på dagsform men fokus kommer definitivt ligga på hälsa och wellness. Tänk en mix av body, mind och soul. Ni kommer såklart också att få följa med mig på den resan som jag har framför mig och jag kommer att dela med mig av mina nya lärdomar, tankar m.m. Sen så blir det kanske inte helt otippat ett och annat gött hudvårdstips och lite pics på min fräkniga (och mycket hårfagra) son Charlie, haha.

Finns det nåt du inte kommer att blogga om? 
– Politik, matematik och galna dieter.

Hur känns det att flytta in här på Naturligt Snygg?
– Det känns grymt roligt! Både att få ”bloggkollegor” men också att få bli en del av den här fina portalen/communityn.

Det är ju så spännande att du är utbildad hudterapeut – vad är din största lärdom om hur man bäst tar hand om sin hud?
– Ja, skönhet och hud/hudvård har länge varit ett stort intresse för mig! Mitt bästa tips just nu är att ha ett mer holistiskt tänk kring din hud. Man kan inte tro att man ska gå runt med livets glow om man lever på näringsfattiga halvfabrikat, stressar mycket och festar 3 dagar i veckan, till exempel. Huden påverkas i allra högsta grad av din livsstil så om man vill ha en bra hudhälsa så behöver man starta jobbet inifrån och jobba sig utåt, så att säga.

Finns det några vanliga misstag som många gör med sin hud?
– Överbehandlar. Det är såå många, särskilt den yngre generationen, som peelar sönder huden och många använder helt onödiga produkter. Sen är det ju detta med solskydd – USE IT. För jag lovar, ditt 30-40-50-åriga jag kommer att tacka dig. Tänk pro-age istället för anti-age. Det är enklare (och billigare) att förebygga än att ta bort det som redan finns!

Det sägs ju att skönhet kommer inifrån – hur tänker du på sambandet mellan kost och skönhet?
– Maten du stoppar i din kropp påverkar såklart mycket. Men även fysisk aktivitet, sömn, dina tankar, ditt stressmönster osv. Mår man bra så ser man också bättre ut!

Är det viktigt för dig att välja naturliga och ekologiska skönhetsprodukter?
– För några år sedan hade jag sagt nej men nu säger jag ja. Jag har ju jobbat länge med konventionella produkter men allt eftersom att jag började tänka mer på vad jag stoppade i mig så började jag också fundera på vad alla dessa skönhetsprodukter man använder varje dag faktiskt innehåller, och hur dem faktiskt kan påverka hälsan (och huden) negativt. Så det blev en rejäl rensning i badrumsskåpet strax därpå och idag är absoluta merparten av mina produkter naturliga och/eller ekologiska. Eteriska oljor i ansiktet går dock fetbort för mig och jag tycker att det är viktigt att folk förstår att en hudvårdsprodukt inte är bra enbart för att den är eko. Den måste fortfarande vara bra för DIG och anpassad för din hud/hudtyp.

Hur lång tid lägger du själv på din skönhetsrutin varje dag?
– Typ 15-20 min totalt. Det finns nog ingen som sminkar sig så fort som jag när det är bråttom. En gång när jag sminkade mig och borstade tänderna samtidigt så råkade jag köra upp tandborsten i näsan och började blöda näsblod, hahaha. På helgerna eller när jag vill vara extra piffig så lägger jag såklart lite mer tid och jag älskar att gå
på spa, på behandlingar, massage osv. Det skulle jag gärna göra oftare…

Vilka är dina favoritmärken? 
– Jag är en ganska otrogen när det kommer till varumärken men just nu gillar jag Bruns, Neals Yard Remedies och M Picaut. Sen tycker jag att det är lite extra kul att brittiska BYBI säljs här nu eftersom att jag var den första att ta in det märket i Sverige, när jag drev min egna lilla webbshop för ett tag sen!

En produkt du inte skulle klara dig utan? 
– CC-cream!

Din största skönhetsmiss genom tiderna? 
– Gult läppstift förmodligen. Frisyrmässigt så skulle jag säga de hårt sprejade, små ”hornen” till lugg som jag och min dåvarande bästis Ewa körde hårt på.

När känner du dig som allra snyggast? 
– Oj. Tough one. När jag fått till ett riktigt gött träningspass. Då känner man sig j*kligt go liksom, haha. Eller när man köpt en ny outfit som man är skitnöjd med.

Har du några smarta beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Matchande läppar + naglar är ALDRIG fel! Och rouge. Ett fint rouge i rätt nyans är ett måste tycker jag.

Vad gör du för din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig? 
– Det är ett pussel och en utmaning det där, tycker jag. Att hitta en bra balans. Men det är otroligt viktigt att försöka göra det. Jag har fått lära mig den hårda vägen vilka konsekvenser utebliven återhämtning kan innebära. För mig är det viktigt med egentid och jag tycker absolut att träning ger mig ett ökat välmående. Sen kan ett varmt bad vara väldigt avkopplande och så även yoga och mindfullness. Jag lever väldigt mycket upp i mitt huvud och har som ambition att lära mig mer om det!

Sofis blogg hittar du här >>>

Följ Sofi på Instagram: @sofilosofi