Lever du också ett fullspäckat liv med jobb, familj och roliga fritidsaktiviteter – där det blir allt svårare att komma ner i varv och slappna av? Har du kanske märkt av att det tar allt längre tid för dig att somna, samtidigt som sömnen inte känns lika djup?

Stress och sömnproblem hänger ofta ihop, och det är viktigt att ta itu med dem innan de gått för långt. Det viktigaste är såklart att hitta grundorsaken och ta itu med de delar i livet som orsakar stress och sömnsvårigheter.

Men tillsammans med det holistiska ekomärket Neal’s Yard Remedies har vi tagit fram en guide till produkter, för både invärtes och utvärtes bruk, som hjälper dig att både sova bättre och att stressa ner.

 

4 tips för dig som behöver stressa ner

stressnr3

 

neals-yard-remedies-vitamin-b-supplement

För dig som lever ett intensivt och stressigt liv är Neal’s Yard Remedies Vitamin B Supplement ett tillskott som hjälper dig att orka med lite mer. Kapslarna innehåller B-vitamin och den växtbaserade kraftkällan spirulina som tillsammans hjälper dig att hantera de mest hektiska av dagar. Genom att stötta nervsystemet och få fart på energin, hjälper vitamin B dig att göra livets upp- och nedgångar lite jämnare.

Köp här för 235 kr >>>

 

 

 

 

neals-yard-remedies-organic-cocoa-superfoodNeals Yard Remedies Organic Cocoa Blend – Rebalance är ett kosttillskott som hjälper till att balansera din kropp och knopp och att komma ner i varv. Innehåller en jättegod blandning av kakao, som är humörhöjande samt b-vitamin och adaptogener som rhodiola, shiitakesvamp, maca och ashwagandha – som alla hjälper dig att möta daglig stress och påfrestningar och ökar din avslappning.

Blanda ut en matsked av pulvret i en kopp varm mjölk (vanlig eller växtbaserad) och drick för att komma till ro på kvällen. Om du vill ha något mer matigt kan du blanda ner pulvret i naturell yoghurt och toppa med skivad banan och valnötter.

Köp här för 345 kronor >>>

 

 

Neals Yard Remedies De Stress Blend essential oil

Vårt luktsinne är kopplat till våra känslor, och en del dofter kan hjälpa dig att varva ner och komma till ro. Den eteriska oljebladningen Aromatherapy Blend – De-Stress innehåller exotic ylang ylang och neroil och hjälper dig att slappna av. Tillsätt några droppar i en skål med ångande vatten och placera en handduk över huvudet och luta dig över skålen och andas in ångan några minuter. Eller tillsätt ett par droppar eterisk olja till en neutral massageolja (tex mandelolja) för att skapa en egen avslappande massage olja. (Viktigt att inte använda outspädd eterisk olja direkt på huden).  

Köp här för 225 kr >>>

 

 

 

frankincense-intense-lift-e1510573462199I huden syns det lätt spår av ett stressigt liv, se därför till att stärka huden med riktigt välgörande ansiktsvård. Neal’s Yard Remedies Frankinsence-serie innehåller eterisk olja från Frankincense-trädets harts som sägs verka lugnande på nervsystemet, den har antiseptiska egenskaper och studier visar att den har positiv effekt på immunsystemet.

Med en noggrann ansiktsrutin morgon och kväll ger du inte bara huden de bästa förutsättningarna. Det är också ett tillfälle för dig att slappna av och bara vara i dig själv för en stund.

Här hittar du mer info om Frankincense-serien från Neal’s Yard Remedies >>>

 

4 tips för dig som har svårt att somna

För dig som brottas med sömnproblem finns det också många fina produkter från Neal’s Yard Remedies som hjälper till att skapa lugn och ro och underlätta sömnen.

 

 

neals-yard-remedies-beauty-sleep-kompementbildBeauty Sleep Supplement är ett kosttillskott, som både innehåller vitaminer och mineraler som stärker den nattliga förnyelsen av huden och ger en fräschare hud, samt växtbaserade näringsämnen och lugnande örtextrakt som hjälper dig att komma till ro och stärker sömnen.

Med andra ord: vakna vacker och utsövd med detta näringsrika och dubbelverkande kosttillskott.

Köp här för 495 kr >>>

 

 

 

 

Neal's Yard Remedies Beauty Sleep Body Butter

 

Neal´s Yard Remedies Beauty Sleep Body Butter är ett härligt vårdande body butter som fungerar avslappnande och som doftar härligt av bland annat patchouli, salvia, apelsin och ylang-ylang. Det perfekta sättet att skämma bort huden innan man går och lägger sig på kvällen – samtidigt som det är en mentalt avslappnande och lugnande ritual att smörja in kroppen innan läggdags. Innehåller viktiga fettsyror, A och E vitamin som har en effektiv återfuktande effekt på huden, samt rena eteriska oljor som lugnar och verkar avslappnande.

Köp här för 345 kr >>>

 

 

Neals_Yard_Remedies_Goodnight_Pillow_MistAnvänd doft för att komma ner i varv. Goodnight Pillow Mist är en djupt avslappnande mist som förbättrar din nattsömn. Den innehåller en mix av lugnande eteriska oljor som skapar en känsla av lugn och ro, och som hjälper dig att slappna av och sova lugnt hela natten. Spraya 1-3 gånger i sovrummet och över din kudde i samband med sänggående.

Innehåller äkta ekologisk, eterisk olja från fransk lavendel, som har en lugnande och balanserande effekt, samt vetiver som verkar avstressande och kamomill som lugnar känslor och lindrar spänningar.

Köp här för 265 kronor >>>

 

 

 

NYR_Beauty_Sleep_Concentrate.jpg

Till sist vill vi bara tipsa om Beauty Sleep Concentrate som är ett lyxigt serum som används till natten för att hjälpa huden med sin naturliga regenerering. Serumet hjälper till att ge spänst och fyllighet åt alla hudtyper. Serumet är vetenskapligt utvecklat för att stödja hudens naturliga föryngring nattetid samt minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Den innehåller dessutom en härlig blandning av aromterapeutiska eteriska oljor som är kända för sina lugnande och avslappnande egenskaper. Perfekt när man ska sova med andra ord!

 

Köp här för 485 kr  >>>

 

 

Mer läsning för dig: 

Sov gott – 8 steg till bättre sömn >>>

Jag har blivit med luftfuktare – och förbättrat min sömn >>>

Så skapar du lugn och ro vid läggdags >>