Jag fick en luftfuktare i julklapp! Vet inte om ni ser på bilden, men det är lite ånga som kommer från den? Det var svårt att fota, men den avger alltså en liten “stråle” av vattenånga och den här använder jag under natten. Jag har haft problem med att jag vaknar på nätterna och är otroligt torr i halsen och har svårigheter att svälja. Och så har jag sovit dåligt generellt ett tag och har hört många som har förbättrat sin sömn med hjälp av luftfuktare.

Under vintern är det ju extra torrt både ute och inne (i vår lägenhet är det otroligt torrt, tvätten torkar på tvättstället i ett nafs!) och den där lite fuktigare och kallare luften som maskinen avger är riktigt behaglig. Och jag sover faktiskt bättre de dagar jag använder den under natten. Vattenbehållaren fylls och sen håller den sig igång hela natten fram till morgonen. Enda nackdelen är att man måste fylla på den underifrån, man kan alltså inte bara hälla vatten i den ovanifrån, utan måste ta loss själva vattentanken, vända på den och sen fylla på. (Verkligen i-landsproblem, men det gör att jag ibland inte orkar gå och fylla på den, så kanske att vi bara använder den varannan natt?)

Den låter lite, men inte alls lika mycket som jag trodde, utan ett ganska behagligt vattenbubbel först som sen lägger sig, och sen lite väsande ljud som verkligen inte stör nattsömnen. Den är inte heller anskrämligt ful (en del ser ju inte så trevliga ut) så jag har inget emot att ha den vid min säng i sovrummet.

Det sägs att luftfuktare också är bra för huden, men jag har nog inte använt den tillräckligt länge för att kunna se om huden har förbättrats. Huden har i varje fall inte försämrats! Helt klart har miljön i sovrummet förbättrats och jag somnar snabbare och sover djupare. Min man, som är asmatiker upplever också att han sover bättre på natten. Ett litet tips från mig!

 

Läs mer: 

• 5 steg till mer glow i huden!  

 

English: I got a humidifier for Christmas and it has improved the air in the bed room and it has improved my sleep!