Meny

close

Annika Olmås Nordström: ”Tänk sköna tankar – det påverkar både det yttre och inre”

post image

Vi träffar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Denna vecka har vi intervjuat Annika Olmås Nordström – stylist, kreatör och författare med intresse för holistiskt och naturligt.

Berätta lite kort om dig själv!
– Jag arbetar som stylist och kreatör inom mode och lifestyle, med uppdrag inom tidningar, reklam och tv. Jag står med en fot i mode- och stylingvärlden och en i den naturliga- och holistiska världen. Kanske kan det uppfattas som två motpoler, men jag ser även mode och stil som ett element för vårt välbefinnande. Att bära vackra kläder och att ha sköna saker och ting runt om oss ger oss feel good-känslor som i sig sätter i gång en process som ökar välbefinnandet. Jag har också mitt företag Soul Image – Photograpy Art, tillsammans med min fotograf kollega Helén Karlsson. Vi gör fotokonst där varje bildkollektion har en berättelse. Vår senaste kollektion, Soul of a Nomad, uppmuntrar oss att känna vårt inre, känna vårt gemensamma ursprung, värna om varandra och om vår natur och att följa våra drömmar. Under 2017 gav jag ut boken Boost Your Mind Body & Spirit – en bok om naturlig hälsa och skönhet.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Jag går aldrig ut genom dörren utan min naturliga och magiska parfymolja. I sminkväskan finns alltid en bra ansiktskräm, nyponolja, ögonbrynspenna, concealer, mascara, gärna en ögonfransböjare och hårspray.

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Jag tror de flesta känner till det, men det handlar bara om att ge sig själv det. Gå och lägga sig i tid för att få tillräckligt med sömn, dricka mycket vatten, bada i sjö och hav samt att gå barfota ute i naturen. Det gör verkligen underverk jag lovar. Att bada i en svensk insjö är som att få en kram av moder natur.

När känner du dig som allra snyggast?
– På sommaren efter en springtur med efterföljande bad i en sjö, en spring och sim helt enkelt. Efteråt får man ett speciellt slags glow, både inre och yttre glow.

Vilka är dina favoritmärken?
Neals Yard Remedies, Tata Harper, Maria Åkerberg, Marja Entrich, Inika Organic och Tabitha James Kraan för att nämna några. Bästa naturliga deon kommer från Eilas Naturkosmetik, favoriten är Lindblom.

En produkt som du inte kan klara dig utan?
– Oljor, jag älskar oljor både till kropp, ansikte, hår och till parfym! Jag blandar oftast själv, så enkelt och härligt. En skön kroppsolja, kan vara så enkelt att man bara tar olivoljan som man har hemma i köket och droppar i några favoritdroppar av eterisk olja.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Det var när jag bodde i Los Angeles och hängde mycket på beachen på min lediga tid. Men fick helt plötsligt för mig att jag ville ha en slags blek look. Så jag åkte till Beverly Center och slängde upp mig på en stol vid Origins sminkdisk för att prova ut och köpa en riktigt ljus foundation. Kommer ihåg att jag bara sa ”lighter, lighter, I mean a real pale look, we are talking white”. Gick ut på kvällen och såg nog mer ut som ett slags spöke, haha. Det var både sista och enda gången jag använde just den nyansen.

Vad lägger du fokus på i din makeup?
– Jag kör oftast en väldigt basic och naturlig make up. Markerar ögonbrynen, mascara, concealer, ibland ögonskugga. Är noga med att vårda mitt hår, har naturligt lockigt hår så det blir fukt och vårdande oljor till håret.

Vad är skönhetslyx för dig?
— När man unnar sig en härlig behandling på salong!

Har du några beauty-förebilder som du inspireras av?
– Ja för att nämna några; Halle Berry, Beyoncé och coola Lisa Bonet.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tanker du kring sambandet mellan kost och
skönhet?
– Jag tänker att allt hänger ihop, äter du bra så påverkar det hela din varelse och själ. Så absolut det stämmer att skönhet kommer inifrån. Så kost, men även att tänka sköna tankar påverkar både det yttre och inre.

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa? Vad är avkoppling för dig?
– Personligutveckling, energiterapi, yoga, meditation och healing. Mitt mål är att alltid sträva att vara i avkoppling fast jag är aktiv. Bästa och snabbaste avkopplingen är att gå ut i naturen.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Absolut jag tror att våra kroppar är gjorda för att vilja ha vi naturligt och ekologiskt för att kunna både främja och bibehålla en hälsosam kropp och själ.

Här följer du Annika:

Instagram: @annika_olmas_nordstrom och @soulimage.se
Hemsida: www.annikaolmasnordstrom.com och www.soulimage.se

Mer läsning för dig:

Julia Khouri: ”Hemmaspa är min bästa grej”

Vanja Wikström: ”I framtiden kommer mitt badrum att vara lika ekologiskt som mitt kylskåp”