Önskar du dig ett tjockare och glansigare svall? Du är inte ensam, faktum är att många förstör lite för sig själva med sina vanliga hårvårdsrutiner. Därför har vi nu gjort en lista med saker du bör undvika och vad du istället borde göra för att få det där håret du alltid drömt om!

 
1. Du borstar håret när det är blött
Om du gör detta – sluta omedelbart! Dina hårstrån är mycket mer ömtåliga när de är blöta. Borstar du håret när det är blött så går fler strån av. Vänta tills håret torkat, välj en borste i natur material och borsta försiktigt från topparna och red försiktigt ut tovorna in mot hårbotten.
Superbra naturliga borstar från TEK >>>
 
2. Du använder produkter som är skadliga för håret
Vissa produkter lovar mycket och kanske ger sken av att fungera kortsiktigt – men förstör ditt hår i det långa loppet… Undvik produkter som innehåller silikoner, sulfater och alkohol. Den typen av ingedienser ger mer skada än nytta! Så detoxa ditt hår och försök att använda så naturliga produkter som möjligt.
Testa dessa grymma schampon och balsam från Bruns >>>
 
3. Använder värmeverktyg för ofta
Ingen nyhet kanske men fön, plattång och locktång är inte bra för dina strån. Låt håret torka på naturlig väg, använd spolar eller fläta håret över natten om du önskar lockar. Självklart kan du använda värmeverktyg ibland när det vankas festligheter – men undvik i den mån det går.
 
4. Tvätta inte håret dagligen
Det sliter onödigt mycket på håret! Låt håret avvänjas vid att tvättas så ofta, det är en liten process i början då man får utstå fett hår och lite stripor men när du väl har en kalufs som bara kräver tvätt 1-2 gånger i veckan kommer du att tacka dig själv!
 
5. Du utsätter håret för mycket sol..
Solen är påfrestande för håret! Den sliter, bleker och de skadande UV strålarna gör inte håret gott. Köp en schysst solhatt eller lär dig knyta en grym turban inför sommaren!
 
6. Stress
Precis som stress påverkar din hy, din mage och ditt mående så är det väldigt vanligt att det orsakar håravfall. LÄr dig stressa ner, yoga, meditera, andas eller ta avslappnande promenader – vad som än funkar för dig!
 
7. Dina matvanor…
Håret bildas av keratin som är ett protein så se till att få i dig ordentligt med protein. Du kanske inte heller får i dig tillräckligt med folsyra så se till att få i dig sparris, spenat och jordgubbar för att få i dig mer av det. Järn är också viktigt – så se till att hålla järnvärdena uppe!
 
8. Vårda med kurer
Ge håret lite kärlek. Gör regelbundet vårdande kurer både för hårbotten och topparna. Testa Rhassoullera, kokosolja eller arganolja! Testa att blanda lite olika kurer, olika masker passar för olika hårtyper och det finns mängder av masker du kan DIY hemma i köket! Du kan testa allt ifrån avokado och ägg till öl och äppelcidervinäger – testa dig fram, men underskatta inte skafferiet!
Rhassoullera hittar du här >>>
 
9. Ricinolja…
Ricinolja används av många för att få fart på tillväxten av fransar och bryn! Har du tålamodet kan du även testa det i hårbotten. Massera in ricinolja i fuktig hårbotten – massera gärna länge, helst 10 min eller mer. För att lösa oljan och kliva ur duschen med rent och fräscht hår kan det dock krävas att du balsamerar hårbotten i två omgångar innan du schamponerar det som vanligt!
 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>