Vi träffar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Denna vecka har vi intervjuat Julia Khouri – influencer och bloggare som delar med sig om livet med fyra barn, skönhet, hus, inredning och trädgård. Här kan du läsa hennes drömmiga blogg.

Berätta lite kort om dig själv?
– Jag heter Julia Khouri och bor med min man och våra fyra barn strax söder om Stockholm. Jag arbetar som influencer och den lilla fritid jag har över går till joggingturer, trädgården, att skapa och en hel del skönhetsrelaterat – hemmaspa är min bästa grej som en upptagen fyrabarnsmamma!

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Om jag får välja tre saker så är det ett mineralpuder från Bare Minerals, ett solpuder från samma märke och någon form av rouge.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Till vardags sminkar jag mig sällan. Jag brukar piffa till mig med smink några gånger i veckan och den proceduren går på max 5 minuter. Min hudvårdsrutin för ansiktet tar kanske tio minuter per dag med rengöring, exfoliering och någon form av serum eller kräm. Jag försöker även torrborsta kroppen någon gång i veckan och gör fotbad ungefär två gånger i veckan. Min ambition är att göra något lite extra varje dag – det kan vara en ansiktsmask, fotbad, måla naglarna eller torrborsta kroppen.

Har du några beauty-knep som du tycker fler borde känna till?
– Motion, bra kost, sömn och en positiv inställning. I grund och botten kommer skönheten inifrån, det är jag övertygad om!

När känner du dig som allra snyggast?
– På sensommaren. Älskar huden, håret och allt på sommaren. Februari är inte lika härligt…

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Att jag plockade mina bryn så hårt som ung.

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Huden! En fräsch hy med lyser.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att ha ett välfyllt badrumsskåp och tid. Den lilla proceduren på morgonen och kvällen är så oerhört viktig och lyxig för mig.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Jag tycker att en solkysst look snabbt skapar den där känslan av att vara extra fin. Så en bra brun utan sol-produkt vill jag inte vara utan! Jag eftersträvar inte att vara sommarbrun alls under vintern men det kan ibland ge det där lilla extra under vinterhalvåret.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Jag är övertygad om att det stämmer väl, det inre speglar det yttre. Jag försöker att äta näringsrikt men har svårt att låta bli sockret som jag tror ibland kan ställa till det för huden.

Vad gör du för att ta hand om din mentala hälsa?
– Jag joggar, jobbar aktivt med att tänka positivt och försöker att fylla mitt liv med så mycket härligt som jag bara kan!

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Både och. Jag blandar helt enkelt!

Här kan du följa Julia:

Blogg: https://www.juliak.nu/
Instagram: @khouri.julia

Mer läsning för dig:

Cecilia Lassfolk: ”Jag älskar att göra mina egna skönhetsprodukter”

Hudforskaren Johanna Gillbro: ”Vad du äter spelar minst lika stor roll för hudhälsan som hudvård”