Hur gör man för att använda concealer på bästa sätt? Och hur trollar man bäst bort skavanker, mörka ringar och röda partier i huden med hjälp av concealer? Utbudet är stort, det finns många olika typer av concealers; pennor, puderconcealer och flytande concealers – här listar vi några enkla knep på hur du lyckas med din concealer: 

Bästa tipsen för din concealer

1. Lägg inte concealer direkt under ögat. Många gör misstaget att enbart lägga sin concealer precis under ögat. Concealern kan läggas på en större yta än så! Tänk dig en osynlig triangel mellan näsvingen, inre ögonvrån och ytterkanten av ögat. Hela den ytan kan du täcka med en concealer som matchar din foundation och hy, eller möjligen en halv till en hel nyans ljusare.

 

2. Testa att lägga concealer efter foundation eller BB-cream. Om du lägger concealern under ditt underlag kommer den bara att smetas ut och försvinna – den förlorar sitt syfte! Fixera med mineralpuder eller ett transparent löspuder efteråt.

 

3. Baka din concealer. För att få ett mer täckande resultat av din concealer kan du applicera den och sen låta den ”bakas” i några minuter (5-10 min) med löst puder. Du applicerar löst transparent puder över området och låter det sitta ett tag, och sen borstar du bort överflödet.

 

4. Använd concealer för contouring. Du kan också använda en ljus concealer till att highlighta eller för contouring enligt bilden här nedanför.

 

How to contour face. Three steps of professional contouring: highlight, contour and blend. Vector illustration

 

5. Grön eller rosa concealer. Du kanske har sett concealers i färger som grön, orange, gul och rosa. De kan verka knepiga och konstiga men de har faktiskt ett jättebra användningsområde – de neutraliserar din hudton!

Den gröna – används till röda partier/finnar och blemmor. Det gröna slår ut de röda partierna.
Den gula – har en lyftande effekt. Perfekt för mörka partier med lila toner, som mörka ringar under ögonen.
Den orangea – täcker mörka partier med blå toner så som acneärr och liknande.
Den lila – neutraliserar hy med gula toner.
Den rosa – fungerar som highlighter men också för att täcka mörka partier under ögonen om du har ljusare hudtyp.

 

6. Välj rätt typ! En flytande concealer eller mineralbaserad passar fetare hud, medan en tjock och krämig variant passar för torrare hud. Men så klart ska du testa dig fram!

 

7. Badda in din concealer. Smeta aldrig på concealern genom att dra eller ”måla ut den” med pensel. Den ska baddas eller duttas in i huden –  testa en beauty blender! – så den smälter in och stannar längre i huden.

 

Tips på riktigt bra naturliga concealers hittar du här:

Concealer – Bäst i test 2022

 

Läs också:

Veckans fråga: Vilken concealer tar bort mörka ringar under ögonen?

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>