Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat vår bloggare Maya Nestorov för en intervju i artikelserien vi kallar “Min skönhet”. Maya är grundaren av det gröna livsstilskonceptet ”Rawfit, som fokuserar på vegansk- & rawfood med inspiration till inre lycka & träning. Hon bloggar om holistisk hälsa wellness och delar med sig av läckra rawfood recept. Missa inte!
 
Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Då jag provar ganska mycket nytt smink kan de ekologiska märkena variera, men just nu ser min sminkväska ut så här: Foundation & rouge Couleur caramel, Highlighter Zuii organics, Concealer Couleur caramel & Un cover up RMS BeautyÖgonbrynspenna & Solpuder Maria Åkerberg, Mascara YSL Noir radical, Beige ögonskugga Maria Åkerberg, Mörk vinrött läppstift Lily Lolo & Facial rosemist från Loelle.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Från start med påläggning av serum, ansiktskräm, olja till primer, foundation, rouge, highlighter, mascara etc tar det ca 30 min. Behöver jag snabba mig kan det går på 20 min.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Alltid använda Olja över din hudvård & under ditt smink för att olja kapslar in fukt & du får det där fräscha ”glowet”.

 

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag mår bra i själen & är på gott humör. Att må bra strävar inifrån strävar jag efter varje dag. Då vill jag också ofta göra mig iordning, sminka mig snyggt & fixa håret. Helt enkelt när jag känner för att visa mig från min bästa sida.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– Just nu älskar jag RMS beauty & Couleur caramel.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
Leave-in conditioner från Yarok. Mitt hår behöver mängder med fukt – So thank god for Yarok!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Att jag en gång i mellanstadiet noppade ögonbrynen tvärtom, alltså tjocka längst ut och smala längst in. Min mamma hann som tur var stoppa mig innan jag blev helt klar, LOL! Mitt argument var att jag ville tydligen inte se ut som alla andra.

 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Ögonbryn, ögon & kindben.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– En svettig yogasession med avslutande bastu & isbad & en lång massage med efterföljande skrubb och inpackning på huden med närande ekologiska hudvårdsprodukter/oljor. Under tiden njuter jag hälsosam kost.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej inte direkt förebild när det kommer till beauty, men jag inspireras av starka kvinnor som inspirerar till hållbar skönhet & liv. Min chefredaktör på Naturligtsnygg.se Hannah är grym på skönhet & hennes bok inspirerar mig.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Jag har ett citat som alltid peppar mig när jag känner mig lite seg & vill bli extra snygg det är ”Always dress up, show up & give it all you got”

Jag gillar att klä på mig saker jag trivs i, men ändå känner mig snygg i. Sådant som framhäver mig och mina former. Jag brukar alltid ta på mig lite foundation, concealer, rouge, highlighter, ögonbryn & läppglans oavsett var jag ska någonstans. Det gör att jag känner mig fräsch och lite extra snygg.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Jag brinner ju otroligt mycket för det här med rätt hälsosam kost för dig & din kropp. Jag tror att sambandet mellan skönhet & kost är stort för äter du kost som belastar dina inre organ kommer det att synas i ditt ansikte & på din kropp. Det gäller att hjälpa kroppens alla organ att fungera optimalt så att det kan rensa ut slag & annan skit på bästa sätt.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Det är viktigt för mig att välja produkter som är naturliga, fria från djurtester & ekologiska. Jag vill ge min kropp, djuren & naturen de bästa för att alla parter ska må bra. Det är viktigt att vi bidrar till en bättre värld & det bästa sättet är att börja med en själv.

 

Foto: Neira / Aboutthtalook.com