Den gröna skönhetsbranschen är full av inspirerande kvinnor som driver den gröna skönhetsutvecklingen framåt med alla sina fina produkter. I dag på kvinnodagen vill vi uppmärksamma de kvinnor som driver företag vars produkter vi säljer – och som vi älskar!

Och så vill vi också säga: Grattis alla på kvinnodagen! 

RMS-Beauty-Rose-Marie-Swift-Portrait-2HR-720x959

ROSE-MARIE SWIFT – grundare av kultmärket RMS Beauty har en lång bakgrund som makeupartist för en lång radda kändisar. Nu tar hennes ekologiska smink över världen. Läs om hur allt startade för henne i denna intervju som vi gjorde med henne i New York. 

Pai_Sarah Brown

SARAH BROWN – grundare av Pai som specialiserat sig på hudvård för den känsliga huden. Sarah själv led av problematisk hud som ung och här kan du läsa en intervju vi gjort med henne.

caroline_deolicious-682x1024-682x1024 (1)

CAROLINE EDLUND – drog igång en deotillverkning hemma på Gotland under namnet Deolicious för några år sen. Nu säljer hon deos över hela landet. Här berättar hon mer.

madara_founder-Lotte

LOTTE TISENKOPFA-ILTERNE grundade Madara tillsammans med sin syster och två kompisar hemma i Riga för över 10 år sen. Här berättar mer om deras resa.

lady-bamford-2

CAROLE BAMFORD – grundare av det brittiska märket Bamford som gör hudvård med ingredienser från egna ekologiska odlingar och som även gör hållbara kläder och producerar mat på den egna farmen. Läs vår intervju med Lady Carole Bamford här.

bruns frisorer schampo balsam

JOHANNA SKOUG & CECILIA NILSSON – frisörduon från Lund är kvinnorna bakom det nya svenska succémärket Bruns. Förutom att ta fram grymma hårprodukter arbetar de också med Grön Salong. Läs mer om det här.

pernilla_ronnberg

PERNILLA RÖNNBERG – grundade svenska Estelle & Thild för snart 10 år sen med visionen om att skapa hudvård utan miljö- och hälsoskadliga ingredienser. Resultatet är ett av våra mest kända och älskade märken. Läs intervju med Pernilla här.

care_of_gerd

ANNA-LENA WIKLUND – är medgrundare till Care of Gerd tillsammans med brodern Johan. Care of Gerds produkter är tillverkade i Jokkmokk, gärna med lokala ingredienser och många av recepten är skapade av Anna-Lenas mamma Gerd.

karen-behnke

KAREN BENKHE – är grundare av det amerikanska märket Juice Beauty med bas i San Fransisco. Karen vill skapa hudvård som är naturlig och ekologisk men också effektiv. När det gäller sminket har hon tagit kreativ hjälp av denna donna:

gwynteh_makeup_juice_beauty

GWYNETH PALTROW – som alltså är kvinnan bakom sminket som vi älskar från Juice Beauty. Här har vi samlat flera videos med Gwyneth där hon visar hur hon använder sminket.

veronica_lip

VERONICA CAMPBELL – har tagit fram de fantastiska oljorna för våra fantastiska snippor – Lip Intimate Care. Veronica har lång erfarenhet av att ta fram hudvårdsprodukter och vi gissar att Lip familjen kommer att växa!

Kartika-portrait-1-1 (1)

KARTIKA LUYET – grundare av nagellacksmärket Kure Bazaar. Under åren som gått sedan hon lanserade sina nagellack har de genomgått flera förändringar vilket inneburit färre och färre miljöbelastande ämnen i nagellacken. I dag är många av dem 10-free och upp emot 95 % naturliga. Här kan du läsa en äldre intervju med Karita.

stacey-head-shot

STACEY DAVIS – heter grundaren av det kanadensiska märket Lovefresh. Stacey började koka egna krämer hemma i köket och så föddes Lovefresh som i dag gör deos, kroppsvård och hårvård i söta förpackningar som säljs över hela världen.

lily_lolo_about2

VIKKI KAHN – grundade sminkmärket Lily Lolo i England redan 2005 och märket är döpt efter hennes två systrar, Lisa och Lorraine. Det mineralbaserade sminket kom till eftersom Vikki själv letade efter något lätt och utan tillsatser. Och när hon inte hittade det hon letade efter – ja, då skapade hon det själv!

Tina de Sousa

TINA DE SOUSA – är grundare av det svenska märket True Organic of Sweden. Det har bara funnits sedan 2014 men redan har Tina tagit sina produkter till hela landet och även till New York och Europa! Ekologiskt, naturligt och effektivt är det hon är ute efter. (Vi med!)

Jaime_Schmidts_Blog

JAMIE SCHMIDT – är mamma till Schmidt’s Natural Deodorant som verkligen har slagit igenom med buller och bång här i Sverige. Jamie började göra egna deos hemma i köpet i Portland, Oregon och resten är, som det brukar heta, historia.

maria_akerberg

MARIA ÅKERBERG – kanske Sveriges okrönta drottning av ekologisk och naturlig hudvård? Vunnit massor av priser sedan hon inledde sin bana i Frillesås, Halland för snart 15 år sen. Maria Åkerberg har hjälpt många hudar i sina dar!

Marina-miracle-herbal

MARINA ENGERVIK – från Norge kommer Marina Miracle som föddes ur Marinas frustration över dålig hy med acne och eksem. Hon utvecklade därmed sin egen. Numera finns hennes produkter i hela Norden och det regnar visst priser över henne också!

moonsun

MIA SKAUG & JENNY SVÄRENDAHL – heter duon och hudterapeuterna bakom det svenska märket Moonsun Organic. Produkterna föddes på deras salong i Gamla Stan, och de blev så populära att salongen fick stänga och duon fick fokusera på heltid på dessa naturliga och ekologiska produkter för hela familjen.

nyhet-choklad-renee

RENEE VOLTAIRE – hon gör inte bara granola och misosoppor och skriver böcker om hälsosam mat – Renée Voltaire har också skapat hudvård som är helt naturlig, ekologisk och vegan. Spana in hennes vackra gröna flaskor här.