Fermenterad hudvård trendade först i Korea och är fortsatt populärt och har nu spridit sig världen över. Men vad är egentligen fermenterad hudvård? Och vad gör det för huden? Whamisa är världsledande när det kommer till just fermenterad hudvård!

Fermentering är en uråldrig jäsnings- och konserveringsmetod som är mest känd i Asien och Ryssland inom mat, exempel på detta är kimchi och surkål. Fördelarna med att äta fermenterad mat är många, och lika så med fermenterade ingredienser i hudvården. I jäsningsprocessen bildas nämligen nyttiga ämnen som mjölksyra, antioxidanter, peptider och aminosyror som balanserar PH-värdet samt slätar ut och stärker huden. Under fermenteringen spjälkas råvarorna och det gör det lättare för huden att ta upp ämnena bättre.

Fermenterade råvaror har dessutom högre halt av näringsämnen, exempelvis ökar C-vitaminhalten i råvaror som är fermenterade och halten av antioxidanter stiger i processen. Dessutom blir fermenteringen av ingredienser optimal för bra bakterier!

Det koreanska varumärket Whamisa är riktiga pionjärer när det kommer till fermenterad hudvård! Hudvården är ekologisk och och fermenterad till 95%. Stor del av deras produkter innehåller aloe vera, vilket ger hudvården längre hållbarhet och bättre återfuktning. Fermenteringen gör även att produkterna har längre hållbarhet och ger dem en fräsch doft. Hur bra är inte det?

Är du nyfiken på Whamisa? Spana in dessa storsäljare:

 

Whamisa Organic Flowers Toner Original är ett återfuktande  ansiktsvatten som passar för alla hudtyper. Produkten är berikad på krysantemum, galactomyces och risextrakt som vårdar och återfuktar huden. Broccoli- och gurkextrakt hjälper till att lugna och förbereda huden för fuktkräm.

Köp Whamisa Organic Flowers Toner Original här >>

 

 

 

 

 

Whamisa Organic Flower Cleansing Oil är en rengöringsolja som är tunn och lätt och passar alla hudtyper. Den ger en skonsam men effektiv rengöring av smink och dagliga föroreningar med minimal hudirritation. Produkten innehåller krysantemum-, lotus- och maskrosjäsningsfiltrat som vårdar huden.

Köp Whamisa Organic Flower Cleansing Oil här>>

 

 

 

 

Whamisa Organic Fruits Peeling Finger Mitt är en peeling särskilt framtagen för dig med fet och oren hud. Skrubben tar bort döda hudceller med hjälp av exfolieringsrondeller utformade som en vante. Den ekologiska essensen som vanten är doppad i, är avancerat formulerad med växtbaserade peelingämnen som betain salicylat och fruktsyror för att varsamt exfoliera huden och rengöra porerna effektivt.

Köp Whamisa Organic Fruits Peeling Finger Mitt: Sebum  Care här>>

 

 

 

 

Whamisa Organic Seeds Hydro Gel Sheet Mask är en sheetmask som förbättrar elasticiteten, reducerar rynkor och mjukar upp huden. Den består av en unik blandning av fermenterade ekologiska ingredienser som ris, havre och soja som bidrar till att jämna ut hudtonen, minska rynkor och förbättra hyn.

Köp Whamisa Organic Seeds Hydro Gel Sheet Mask här>>

 

 

 

 

Whamisa Facial Oil Deep Rich 26 ml är en näringsrik, djupt återfuktande ansiktsolja innehållande kamelia- och tefröoljor som bidrar till hudens fasthet och lämnar huden vackert återfuktad. Speciellt utvecklad för torr hud, ger huden en ungdomlig lyster och ökar dess elasticitet.

Köp Whamisa Organic Flowers BB Pact här>>

 

 

Handla hela Whamisas sortiment här >>

 

Läs mer om Whamisa här:

Guide till hudvården från K-Beauty-märket Whamisa