Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. I vår intervju-serie Min Skönhet har turen kommit till ekologiska hudvårdsterapeuten Sara Nomberg som också är grundare av sitt eget märke Organics By Sara. Här kan du följa deras arbete på instagram. 

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

– En foundation är ett måste eftersom jag vill åstadkomma en snygg bas. För mig börjar basen med hudvården så en ansiktsolja är också ett givet kort. Den kan jag även dutta över foundation på kindbenens högsta punkt för extra glow. En rouge för lite färg, gärna en skimrande i rosa, ögonbrynspenna och mascara. Jag gillar Zuii Organic supermycket men också Nvey Eco och har hittat Lily Lolo’s rouge som är superfint.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– På morgonen har jag en snabb rutin med ansiktsvatten och ansiktsolja som jag masserar in i huden. Därefter lite smink, men inte alltid till vardags. Det är på kvällen som jag lägger mer tid på rengöring och insmörjning och eventuellt någon mask. Nu har jag snöat in mig helt på DIY sheet masks. Totalt skulle jag säga 40 min-1,5 timme per dag. Men jag lägger gärna mycet tid på min kvällsrutin, jag älskar att stå i badrummet och fixa medan jag lyssnar på en ljudbok eller härlig musik.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?

– Att lägga ansiktsolja för extra glow ovanpå sin bas är helt klart ett av mina favorittips. Att blanda ekologiskt florsocker med en olja (tex Organics by Sara’s Cleansing Oil) för en skonsam och effektiv ansiktspeeling. Jag använder mig av denna ca 1 gång per månad för att få bort döda hudceller och stimulera nyproduktion. Att göra egna ansiktsmasker på råvaror i skafferiet tex honung, havregryn och mosade frukter. Funkar så himla bra och är både kul och enkelt.

 

När känner du dig som allra snyggast?

– När jag har sovit ut och sminkat mig med lyster och färg. Jag älskar en jämn yta med glow!

 

Vilka är dina favoritmärken?

– Jag är ju självklart partisk när jag säger att jag älskar min egen hudvårdsserie Organics by Sara, men det kan ju inte bli bättre än det du skapar själv, för dig själv. Jag använder faktiskt inget annat än det, om jag inte kompletterar med andra egengjorda produkter. Jag gör min egen deo, men gillar annars Deolicious och Lovefresh. Jag gillar makeup från Zuii Organic och Nvey Eco. För solskydd använder jag Eco Cosmetics.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Cleansing oil Tea tree från mitt eget märke! Att tvätta ansiktet på kvällen är nästan heligt för mig så den kan jag inte vara utan. Har jag inget annat kan jag även smörja in mig med den.

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– När jag som ungdom tyckte att jag hade för stora ögonbryn och noppade bort halva, det såg inte klokt ut. Även när jag tyckte att mitt hår på armarna var så mörkt jämfört med andra så jag rakade bort det. Var inte så skönt med stubb på armarna. I dag vet jag hur jag ska noppa mina bryn och armhåret låter jag vara kvar.

 

Vad lägger du fokus på i din make up?

– En jämn bas med mycket lyster. Jag använder korrigerande primer, concealer, foundation och lätt puder. En ansiktsolja under ger glow igenom och vill jag addera ännu mer applicerar jag antingen en highlighter eller lite ansiktsolja sist.

 

Vad är skönhetslyx för dig?

– Att gå på en ekologisk ansiktsbehandling. Det är inte bara otroligt välgörande för kropp och själ, utan huden får också en sådan boost av näringsrika produkter. Jag är noggrann att välja en ekologisk hudvårdsterapeut som delar min syn av vad ekologiska produkter är och värdesätter massagen. Det värsta jag vet är en ansiktsbehandling där allt går ut på att applicera och ta bort produkter. En ansiktsbehandling ska vara rogivande och avslappnande så att man slappnar av i varenda liten muskel, det är verkligen skönhetslyx för mig. Vardagslyx är för mig att göra en grundlig rengöring, ånga, peeling och mask. Gärna först en djuprengörande mask ca 10 minuter och sedan en återfuktande mask under ca 20 minuter.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

– Jag har ingen speciell person som förebild men strävar efter en naturlig flawless look, med markerade bryn och naturlig lyster.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Sätt färg på läpparna! Ett snabbt trick som gör mycket. Jag tar gärna någon stark rosa eller vinröd nyans.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Jag håller helt med om det. Som utbildad näringsfysiolog tänker jag mycket på att mata min hud med näringsrika råvaror inifrån och ser till att minst en måltid per dag enbart består av grönt och grönsaker i rika färger. Det blir på vardagar min lunch som alltid är sallad som jag själv gör på jobbet. Ett enkelt och praktiskt sätt att se till att dagskvoten alltid fylls med grönt. Jag försöker dra ner på inflammationsökande råvaror och äter inte gluten och försöker minimera mejeriprodukter i vardagen. Äter mestadels vegetariskt och alltid ekologiskt. Jag vill minimera tillsatser och försöker äta så lite halvfabrikat jag kan. Nu låter det som att jag har massor av förbud, men jag försöker tänka mer på vad jag vill stoppa i mig istället för pekpinnar. Jag vill mata min kropp med näringsrika ämnen och skona den från tillsatser och onödigt skit.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Ja det är väldigt viktigt, jag väljer alltid ekologiska produkter när det kommer till hudvård och mat. Jag köper alla kläder second hand och vill bidra så lite som möjligt med negativt påverkande konsumtion. Däremot älskar jag att gå på restaurang och utbudet av ekologiskt kan vara dåligt, men frågar alltid efter det och försöker sponsra restauranger som tänker mer långsiktigt och hållbart. För mig handlar det om att pusha i rätt riktning och vi alla kan göra vårt bästa, men ingen kan göra allt och vara perfekt. Det är så viktigt för mig att känna att jag bidrar på ett positivt sätt och lägga ner positiv energi, istället för dömande, i vårt arbete för att få en mer hållbar värld.

Organics-by-sara

Här kan du spana in hudvården från Organics by Sara >>>