före detta fotomodell och grundare av Kure Bazaar som gör nagellack med 85 % naturliga ingredienser och 10-free.

Berätta, hur blev Kure Bazaar till? 

– För mig började hela historien när jag var gravid med min son. Jag fick ett “uppvaknande”, och började bli mer och mer medveten om vad jag stoppade i mig och på min kropp. Jag valde så mycket som möjligt att äta ekologiskt och det påverkade även mina kosmetiska val. Så mycket som jag älskar nagellack, under de första månaderna efter födseln av mitt barn, slutade jag använda det.

– Sedan dess har skönhetsprodukterna blivit ganska mycket grönare och i dag kan man hitta en mängd olika naturliga alternativ, men jag hittade inget bra naturligt alternativ till nagellack. Ett som kunde garantera lång hållbarhet och som erbjöd fina glänsande färger också …

– Det var då jag tillsammans med en av mina närmaste vänner (som råkar arbeta i skönhetsindustrin sedan 20 år) på allvar började undersöka saken. Det mest fantastiska är att vi sedan hade turen att kunna arbeta tillsammans med ett av de bästa laboratorierna i dag, som accepterade att anta denna utmaning med oss.

Varför var det viktigt att hitta ett naturligt alternativ?

– Så att kvinnor kan skämma bort sig själva och känna sig vackra utan att behöva kompromissa alltför mycket med hälsan hos sig själva eller sina naglar.

Lever du ett ekologiskt liv i övrigt?  

– Jag försöker att göra hälsosamma val – jag är inte extrem – men så mycket som jag kan. Jag bor i Los Angeles nu så egentligen finns det inga ursäkter för att inte leva ett hälsosammare liv här 🙂 Jag tycker det finns en större medvetenhet här med ett stort utbud av “giftfria” alternativ till precis allting. Och när det kommer till mina matvaror, särskilt frukt & grönsaker, är jag helt besatt av Farmers Market.

kurebazar_nails

Varifrån kommer inspirationen till dina färger?

– Alla färger i vår kollektion har sin egen historia och den huvudsakliga inspirationen har kommit från mode, pulserande gatuliv, från mina resor.

Jag antar att det tog lite tid att få formeln rätt, vilka var de största utmaningarna när ni tog fram era nagellack?

– Vi ville ha den mest naturliga formeln som möjlig, men å andra sidan var vi inte beredda att göra någon kompromiss överhuvudtaget när det gällde att lacken skulle vara hållbara, snabbtorkande, med superglans och ha bra färger också. Med andra ord , en riktig utmaning! Det tog lite tid att äntligen få formeln rätt, men resultatet… det är fantastiskt att se vad naturen är “också” kan göra!

Vilka färger är rätt i sommar?

– Definitivt koraller, jag tycker de är så otroligt chica och härligt uppfriskande. Åh, nämnde jag att vi precis lanserat fyra koraller för sommaren! 😉

Vilka andra naturliga skönhetsprodukter använder du?

– Jag är ett stort fan av Tata Harper. Det finns också några produkter från Aesop som jag inte kan leva utan, och jag har varit hooked på sockerskrubben Face Polish från Fresh så länge jag kan minnas … Jag använder arganolja för mitt hår och avslutar alltid min rengöringsrutin med så kallat micellarvatten.

Vilket är ditt bästa naturliga skönhetstrick?

– Just nu är jag kär i en naturlig svamp från Japan som jag rengör mitt ansikte med, konjaksvamp. Helt fantastisk! Dessutom försöker jag undvika att föna mitt hår för mycket efter tvätt, jag lindar istället in det i en mikrofiberduk  – otroligt absorberande, så då slipper jag hålla på med hårtorken.

English: I’ve interviewed Kartika, former model and founder of Kure Bazaar, a company that offers 4-free nail polishes.