Har du testat eller hört om det skånska märket Bruns som vi säljer i shoppen? Om inte, grattis då har du många härliga produkter att testa framöver. Märket grundades av skånska frisörerna Johanna Lindskoug och Cecilia C Nilsson, i utbudet finns alltifrån omtyckta schampon, mjukgörande balsam och väldoftande deodoranter. Nu får du chansen att lära känna märket och tjejerna lite bättre!

 

Johanna och Cecilia som ligger bakom Bruns har i dag två salonger utöver de populära hårvårdsprodukterna de producerar och säljer. Bruns frisörer, som de båda salongerna heter, finns i Malmö och Lund.
Tjejerna är drivna och motiverade att ta sig an uppgiften för ökad hållbarhet inom frisörbranschen. De arbetar inte med hårfärger som innehåller starka kemikalier eller allergiframkallande ämnen.
– Det är oerhört viktigt för oss att driva och utveckla konceptet Grön Salong då vi tycker att det är dags att frisörernas yrkeskår förändras. Det finns så mycket starka kemikalier som vi utan problem kan undvika, framförallt i den traditionella hårfärgen. Som certifierad Grön Salong kan du arbeta som en traditionell frisör utan dessa ämnen, berättar de.
Tjejernas engagemang lönar sig och Bruns är en riktig framgångssaga! Deras salonger är de enda som blivit certifierade Grön Salong i både Lund och Malmö. De är också den enda grön-certifierade kedjan i Sverige. Tack vare sin expertis utbildar de nu även andra frisörer i Sverige i Grön Salong-konceptet.
Johanna och Cecilia siktar mot stjärnorna, trots att de redan är framgångsrika hårvårds-fabrikörer, frisörer, entreprenörer och miljökämpar så siktar de på att utvidga sitt företag. Nästa mål känns som ett naturligt steg i rätt riktning.
– Vi håller just nu på med ett otroligt spännande projekt i Nepal. Vi kommer att börja tillverka våra egna växtfärger som kan användas av både frisörer och för hemmabruk. Vi är trötta på den förlegade ”henna-stämpeln” som växtfärg har idag och vi vill motbevisa de som tror att det bara finns röd växtfärg…
Projektet leder inte bara till högkvalitativa hårfärger, det är också en satsning för att hjälpa familjer som bor i Nepal. Det är vanligt att lokalbefolkningen odlar växter i syfte att använda för hårfärg, men än så länge bara för privat bruk. I och med den här satsningen kommer lokalborna få utbildning i hur man odlar ekologiskt och därefter får de jobba på de ekologiska odlingarna med att producera ekologisk växtfärg på ekologisk mark. Win win helt enkelt!
Odlingen kommer förhoppningsvis starta till våren och om två år kommer de kunna börja utvinna de första batcherna av helt egenodlad färg. Men det finns planer på att börja redan nu med växter som kommer att köpas in från andra delar av världen, för att de ska få känna på, testa och förfina kvalitén de vill ha på sina färger.
Utöver växtfärgsprojektet i Nepal berättar Johanna och Cecilia lite hemlighetsfullt att de faktiskt inte nöjer sig där…
– Vi smider flera storslagna planer framöver men det är fortfarande superhemligt, så det får ni ha tålamod med en stund till.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>