Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan intervjuar vi norska Marina Engervik, grundare av skönhetsmärket Marina Miracle. Hon blev också nyligen utsedd till den tionde mest inflytelserika personen inom grön skönhet i Skandinavien. Följ henne här.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

Hynt Beauty Concealer, mascara och ögonbrynspenna.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– Det är inte så länge, med en liten baby blir vardagen hektisk och det får gärna gå fort och effektivt. Det blir väl ca 15 minuter tillsammans på hudvård och lite makeup.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?

– Några droppar ansiktsolja i din foundation ger en väldigt fin lyster, och det är extra bra när man har torr hud. Jag brukar använda min Herbal Face Oil till det. En annan sak som alla med torr hud och eksem bör känna till: nattljusolja. Att äta nattljusolja varje dag som ett kosttillskott hjälper otroligt bra mot eksem och irriterad hud, plus att oljan också stärker hår och naglar. Jag älskar nattljusolja eftersom den har hjälpt mig så bra!

 

När känner du dig som allra snyggast?

– Efter träning! Eller… efter jag har tränat och tagit en lång, varm dusch och gjort mig i ordning för dagen. Jag känner mig alltid extra fräsch och fin efter att jag har tränat.

 

Vilka är dina favoritmärken?

– När det kommer till smink är jag väldig glad i Hynt Beauty. Jag gillar också Burt’s Bees kroppsprodukter och så använder jag schampo och balsam från Bruns. När det gäller ansiktsvård använder jag mitt eget märke, Marina Miracle.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

Herbal Face Oil. Utan den är jag förlorad!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– När jag prövade att torka ut finnar och akne med alkoholhaltiga produkter som bara torkar ut huden och gör problemet värre. Det visade sig att min hud överproducerade talg eftersom den var så uttorkad, och den kompenserade för torrheten. Den bästa lösningen är faktiskt att behandla aknehud med ansiktsolja! Då upprättar man balans i huden.

 

Vad lägger du fokus på i din make up?

– Ögonen. Jag använder en concealer för att dölja trötthetstecken, det blir inte så mycket sömn här hemma med en liten baby. Jag använder också mascara för att framhäva ögonen och lite färg på mina ögonbryn. Sen är jag good to go! 🙂

 

Vad är skönhetslyx för dig?

– Bra, väldoftande hudvårdsprodukter på badrumshyllan så att jag när som helst kan ge mig själv en skönhetsbehandling.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

– Det var en svår fråga. Det finns många duktiga människor i skönhetsindustrin, men det är ju inte enbart en person som har inspirerat mig. Det som är inspirerande är att se mångfalden av människor som gör så mycket bra grejer och då tänker jag att, kan de så kan även jag.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Kanske inget trick, men för mig räcker det med att locka håret, sätta på mig ett knalligt läppstift – då känner jag mig alltid lite extra snygg och redo för fest!

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Det vi äter påverkar alltid vår hälsa, kropp och även vår hud. Att ha en frisk och sund hud är avhängigt vår kosthållning. Detta märker jag speciellt på mig själv eftersom jag har atopiskt eksem och olika allergier. Det jag äter påverkar alltid min hud, därför försöker jag hålla en sund kosthållning som även hjälper min hud.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Ja, för mig är det jätteviktigt. Speciellt nu när jag själv jobbar med utveckling av naturliga hudvårdsprodukter så har jag såpass mycket kunskap att jag vet att det utgör en väsentlig stor skillnad på kvalitet och effekt på produkten och på huden. För mig är naturligt och ekologiskt det bästa och givna valet.

Marina-Miracle

Här kan du titta närmare på sortimentet från Marina Miracle.