Ekologisk solkräm 2021. Nu när vi närmar oss vår och sommar är det hög tid att handla solkräm, för att skydda sig mot solens härliga men ack så farliga strålar. Vi vet att det kan vara lite knepigt att lista ut vilken solkräm man ska välja för sig och sin familj och listar därför alla våra märken närmare här i shoppen.

Man bör ha en ekologisk solkräm i ansiktet redan när solen tittar fram under våren, allt för att skydda den tunna huden i ansiktet mot för tidigt åldrande, pigmentfläckar och rynkor. Därför säljer vi även ekologisk solskyddskräm speciellt för ansiktet.

Alla solskydd vi har i vår shop har fysikaliskt filter som inte lagras i huden, är fria från nanopartiklar och är snälla mot naturen och miljön i våra hav och sjöar – win win!

Här kan du handla alla våra solkrämer! >>>

Biosolis-alla-produkter-2016

Solkräm från Biosolis 

Ekologisk och naturlig solkräm från Belgien som är 100 procent baserad på mineraler och bland övriga ingredienser märks ekologisk olja och aloe vera som skyddar och stärker huden. Skyddar mot UVA/UVB-strålar. I sortimentet finns både solskydd med högre spf som är vattenavvisande till stranden och lägre spf som passar till daglig användning. Enkla att smörja in kroppen med och lämnar ingen vit hinna.

Passar: Hela familjen

Här kan du läsa mer djupgående om varje solkräm från Biosolis! >>>

Solkräm från Acorelle

Ekologiskt och naturligt solskydd från Frankrike som är baserade på naturliga mineralfiltret titandioxid som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Solskydden är fria från nanopartiklar och syntetiska kemikalier. I flera av solskydden hittar du också vårdande karanjaolja och vissa av solskydden är utan parfym. I sortimentet hittar du solskydd vuxna samt bebisar och barn, och även UV-skydd för håret.

Passar: Hela familjen

Här kan du läsa mer om Acorelle! >>

 

 

patyka solskydd

Solkräm från Patyka 

Patykas underbara solprodukter boostar sina solskydd med naturlig hyaluronsyra för att återfukta huden, aloe vera, sheasmör, botanisk bisabolol och antioxidantrika mikroalger ger din hud intensiv näring, lugnar ner och hjälper till att förnya huden. Solkrämerna känns inte klibbiga, lämnar inte en fet eller vit hinna.

Passar: Hela familjen & alla hudtyper.

Mer läsning: Patykas solskydd >>>

Bioregena-grupp

Solkräm från Bioregena

Franska Bioregena tillverkar ekologiskt och naturligt solskydd med högt skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. De har en hypo-allergic formula som gör att de även kan användas av personer som har känslig hud, och är dermatologiskt testade. Solskydden finns för både vuxna, barn och bebisar från 6 månader. Solskyddskrämerna är lätta att smörja in, absorberas snabbt av huden, lämnar ingen vit hinna och innehåller dessutom vårdande ekologiska ingredienser.

Passar: Hela familjen & känslig hud.

Här kan du läsa mer djupgående om varje solkräm från Bioregena! >>>

 

Lovea-brand

Solkräm från Lovea 

Loveas prisvärda solskydd är certifierade enligt Ecocert och CosmeBio. Lovea har inspirerats av skönhetsritualer världen över och har valt ut naturligt aktiva ingredienser med kända effekter för att skapa milda och verksamma produkter. Lämnar inga vita hinnor när man masserar in solskyddet ordentligt. I sortimentet finns lättare solskydd och vattenfasta solskydd med hög spf som passar utmärkt till barn.

Passar: Barnfamiljen.

Här kan du läsa mer djupgående om varje solkräm från Lovea! >>>

madara-sun-brand

Solkräm från Madara

Lettländska Madara tillverkar ekologiska hud- och hårvård och tidigare i vår kom de ut med solskydd. I sortimentet finns Beach BB Shimmering Sunscreen SPF 15, som ger skimmer till kroppen samtidigt som den ger skydd. Weightless Sun Milk SPF 20 är ett mjölkigt solskydd och Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30 ger något högre solskydd och passar till ansikte, kropp och händer.

Passar: Daglig användning.

Nya härliga solkräm från Madara! >>>

 

Hynt-sun-prep-spf-25

Solkräm från Hynt Beauty

Tillverkar ekologisk makeup och även detta populära solskydd till ansiktet med spf 25. Det lätta solskyddet är utformad för ansiktet och känns som en dagkräm. Sun Prep har en mild, somrig doft som klingar av efter applicering på huden.

Den lätta krämen skyddar känslig hud från UVA- och UVB-strålar med hjälp av naturliga mineraler, samtidigt som ekologiska växtextrakt med anti-inflammatoriska och antioxidanta egenskaper skyddar mot solens påfrestningar. Solskyddet hjälper också till att hålla huden återfuktad och mjuk under dagen. Detta solskydd har utsetts till Bästa solskydd 2019 i Organic Beauty Awards.

Passar: Alla hudtyper

Läs mer om Sunprep här! >>>

 

Juice Beauty SPF 30 Oil Free Moisturizer

Solkräm från Juice Beauty

SPF 30 Oil Free Moisturizer från Juice Beauty är en lätt fuktcreme som skyddar huden och hjälper den att bibehålla sin naturliga fuktbalans. Ger inga blanka hinnor och man kan även applicera foundation ovanpå. Innehåller antioxidantrik ekologisk certifierad druva och lugnande aloe vera.

Passar: Blandhy, fet hy, problemhy

Läs mer om Juice Beauty oil free moisturizer här! >>>

 

 

Maria-akerberg-sun

Solkräm från Maria Åkerberg

Svenska Maria Åkerberg har två varianter av solskydd i sortimentet – Sun Lotion SPF 20 samt Sun Protecting Oil SPF 15. Sun Lotion passar för både kroppen och ansiktet, kan även användas på barn. Ger ett medelhögt skydd mot solens UV-strålning och har ett innehåll av vårdande jojobaolja, karotin, kokosolja och skyddande titandioxid.

Sun Protecting Oil ger huden ett medelhögt skydd från solen UV-strålningar. Går lika bra att använda på kroppen som i ansiktet, går också bra att använda på barn. Innehåller vårdande och skyddande jojobaolja, kokosolja och titandioxid. Innehåller också karotin som motverkar fria radikaler och hjälper till vid nybildningen av nya celler, hjälper dessutom huden att bli brunare.

Passar: Daglig användning.

Kolla närmare på Maria Åkerberg >>>

 

 

Solkräm från Mossa

Lettiska Mossa har två solskydd i sortimentet, Mineral Sunscreen Lotion Spf20, som är en solskyddskräm och skyddar huden mot solens UVA- och UVB-strålar. Lotionen är lätt att applicera och ger huden ett vackert lyster, och du slipper vita hinnor. Natural Sunscreen SPF 30 är ett färgat solskydd till ansiktet som skyddar mot UVA- och UVB-strålar och återfuktar huden tack vare havtorn och omegasyror.

Passar: Daglig användning.

Kika närmare på Mossa >>>

 

Här har vi samlat alla solkrämer i vår shop – spana in dem här! >>>

Mer läsning för dig:

Guide till ekologiska solskydd för barn 2020