Naturlig & aluminiumfri deodorant

Deodoranter är en viktig del i de flestas dagliga hygienrutin, men när du väljer en deodorant är det klokt att se över vad som finns i den deodorant du väljer att använda. Välj naturliga alternativ som är fria från aluminium. En bra deodorant tycker vi ska klara av att ta dig igenom svettiga träningspass, stressiga situationer i vardagen och trevliga utekvällar utan att vi ska behöva lukta svett. Deodoranter som är naturliga och aluminiumfria kan göra allt detta – och dessutom slipper du konstgjorda ämnen i dina armhålor. Det finns många anledningar till att testa naturliga alternativ och här delar vi några skäl till varför du bör välja en naturlig och aluminiumfri deodorant!

1. Det är naturligt att svettas

Trots att många helst vill vara helt pudertorra i armhålorna så är det av yttersta vikt att vi svettas.

Naturliga deodoranter arbetar oftast genom att neutralisera lukt istället för att blockera svettningen helt. Detta är fördelaktigt eftersom svett är kroppens naturliga sätt att reglera temperaturen och eliminera toxiner. Genom att tillåta svettning medan du samtidigt hanterar lukt, bidrar naturliga deodoranter till att stödja kroppens naturliga funktioner.

 

 

2. Fritt från syntetiska ämnen

En antiperspirant kan innehålla mängder av olika petroleumbaserade ingredienser som syntetisk parfym (som i sin tur kan innehålla hormonstörande ftalater), syntetiska konserveringsämnen, syntetisk alkohol och propylenglykol för att nämna några. Dessa ämnen kan irritera huden, särskilt när huden är nyrakad, och vissa av dem kan också penetrera huden.

 

 

3. Fritt från aluminium

Aluminiumklorhydraten täpper så effektivt till svettkörtlarna att det kan orsaka irritation – eftersom svetten inte får komma ut riskerar den att ansamlas i huden. Detta kan leda till eksem och klåda. Det kan också vara så att detta bidrar till än värre svettlukt, eftersom reningsprocessen inte får göra sitt ordentligt. Och om du inte täpper till kan de god bakterierna få arbeta fritt och minska den dåliga lukten. Det finns även oro att användning av aluminium kan vara kopplat till andra hälsoproblem. Naturliga deodoranter undviker användningen av aluminium och erbjuder ett säkrare och hälsosammare alternativ.

 

4. Milda & naturliga ingredienser

Naturliga deodoranter innehåller vanligtvis ingredienser som sheasmör, kokosolja, arrowrotspulver och bikarbonat – alla naturliga och milda på huden. Dessa ingredienser hjälper till att absorbera fukt och neutralisera lukt utan att irritera huden eller störa kroppens naturliga svettprocess.

*En del naturliga och ekologiska deodoranter innehåller alun eller potassium alum som är ett mineralsalt med aluminium och det kallas ibland också deokristall, eller saltsten. Molekylerna är dock så stora att de inte ska kunna penetrera huden, men många är ändå oroliga. Det finns forskning som visar på koppling mellan östrogenpåverkan och vissa aluminiumföreningar. Vill man vara helt säker på att slippa aluminium i armhålan ska man leta efter en deo som är aluminiumfri och även utan alun och potassium alum.

 

5. Gör en mini-detox & ha tålamod!

En del som testar naturlig deodorant för första gången brukar tycka att de inte är tillräckligt effektiva – de har ju också vant sig vid att inte svettas alls, så visst kan det kännas ovant i början. När du vill byta från en syntetisk deo till en naturlig variant kan det ta ett tag innan din armhåla har blivit kompis med dina nya naturliga ämnen, så ge inte upp efter bara ett par dagar. Tänk på att en detox kan ta ett tag. Testa att skrubba dina armhålor med en mild body scrub ungefär en gång i veckan och tvätta dig dagligen innan du applicerar din nya deo. Tänk på att saker som hormoner, menscykler och mat också kan påverka din svettning och din egen lukt. Men ge inte upp, testa att använda din nya naturliga deo ett tag. Till slut kommer du att hitta en som passar för dig!

 

JUST NU 20% PÅ ALLA FAVORITER!

Ben & Anna Deodorant Persian Lime 40 g

100% naturlig och vegansk deodorant
Skyddar bra mot svett och lukt
Doftar friskt och fräscht av lime

KÖP HÄR, ord. 89 kr – JUST NU 71 kr >>>

 

 

True Organic Of Sweden Undercover Agent Lemongrass deodorant 50ml

Uppfriskande doft av fräscht citrongräs
Håller dig fräsch hela dagen
Långvarig verkan & näringsrik formula

KÖP HÄR, ord. 159 kr – JUST NU 127 kr >>>

 

Naturlig Deo, Ekologisk Deodorant Cream 60ml – Kokos

Doft av fräsch kokos
Mjukgörande och vårdande med hjälp av kokosolja och jojobaolja
Få och noga utvalda ingredienser

KÖP HÄR, ord. 169 kr – JUST NU 135 kr >>>

 

 

weleda 24h roll-on deodorant citrus ny

Weleda Citrus 24h Roll-On Deodorant

Fri från aluminiumsalter
Frisk doft av citrus
Håller dig fräsch hela dagen

KÖP HÄR, ord. 99 kr, JUST NU 79 kr >>>

 

Här hittar du vårt stora utbud av naturliga & ekologiska deodoranter >>>