Hjälp! Vilken hudtyp har jag?

Vi rekommenderar alltid att du ska anpassa din hudvård efter din hudtyp för att skapa en så effektiv rutin som möjligt. Men det är såklart inte alltid så lätt att veta vilken hudtyp man faktiskt har. Vi har därför tagit fram en enkel guide som vi hoppas kan hjälpa dig att lista ut vilken hudtyp just du har. 

 

Fet hud – kännetecken

Fet hud ha en benägenhet att vara blank, glansig och oljig, särskilt i t-zonen (panna, näsa, haka). Porer kan vara förstorade, du kan ha en tendens att få finnar, pormaskar och akneutbrott. Huden kan även kännas lite grövre på grund av överproduktionen av talg.

 

Torr hud – Kännetecken

Torr hud kan kännas stram och fläckig. Du kan märka flagor, rodnad eller klåda. Porer är vanligtvis små och mindre synliga. Torr hud är även benägen att förlora fukt lätt och kan lätt bli irriterad av hårda rengöringsmedel eller väderförhållanden.

 

 

Kombination/blandhy – Kännetecken

Kombinationshud innebär att du har en blandning av fet och torr hud. Olika partier i ansiktet kan kännas olika – T-zonen (panna, näsa, haka) är vanligtvis fet medan kinder och käke kan vara torra eller normala. Kombinationshud kräver en anpassad hudvårdsrutin som behandlar olika områden av ansiktet separat.

Känslig hud – Kännetecken

Känslig hud är benägen att reagera negativt och din hud blir lätt irriterad. Personer med känslig hud har ofta synliga blodkärl och rodnande hud vid irritation, framförallt runt näsa och på kinder. Den kräver skonsamma och hypoallergena hudvårdsprodukter.

 

Mogen hud – Kännetecken

Mogen hud kan upplevas ha tappat sin naturliga spänst och elasticitet samt att den blivit extra torr och känslig.  De fina linjerna och rynkorna blir mer synliga och huden kan upplevas något tunnare. Mogen hud tenderar att ha pigmentfläckar och det kan kännas som att hudens naturliga lyster minskat.

Normal hud – Kännetecken

Normal hud är balanserad och har sällan problem med orenheter. Huden känns spänstig, mjuk och följsam. Den är inte för fet eller för torr och har vanligtvis mjuk textur med små porer och få eller inga ojämnheter.

 

 

Psst! Kom ihåg att din hudtyp kan variera över tid, så det är bra att regelbundet utvärdera din hud för att anpassa din hudvård efter dess nuvarande behov.

 

Hudvård som passar alla hudtyper

Nedan delar vi utvald hudvård som är framtagen för att fungera för alla, oavsett hudtyp.

Produktbild

 

Ansiktsrengöring

Mossa Glow Cocktail Cleansing Foam 150 ml

Rengöringsskum som avlägsnar makeup och smuts från huden. Rengöringen är mild och skonsam för huden samt passar alla hudtyper. Glow Cocktail Cleansing Foam innehåller extrakt av hjortron och kvitten. Ingredienserna jämnar ut hudtonen och ger lyster till en trött och matt hud.

Mossa Glow Cocktail Cleansing Foam, 189 kr >>>

 

Produktbild

 

Ansiktsvatten

Laboratoires de Biarritz Micellar water 200 ml

Ett ekocertifierade micellärvatten som effektivt tar bort orenheter på huden, såsom överflödig talg, luftföroreningar, svett och smink. Verkar lugnande mot sveda och verkar återfuktande och skyddande. Innehåller ekologisk aloe vera och lugnande ekologisk alpha bisabolol. Produkten passar för alla hudtyper.

Laboratoires de Biarritz Micellar water, 195 kr >>>

 

Produktbild

Ansiktsolja

RMS Beauty Kakadu Evening Beauty Elixir 15 ml

en ansiktsolja för natten som gör huden mjuk och full av lyster. Ansiktsoljan lindrar, reparerar och balanserar huden. Varje droppe av detta elixir är laddat med antioxidanter och vitaminer och tillför din hud all näring den behöver för att vakna upp i sin bästa form! Passar alla hudtyper.

RMS Beauty Kakadu Evening Beauty Elixir, 450 kr >>>

 

Produktbild

Ansiktsserum

Kora Organics Noni Bright Vitamin C Serum 30 ml

Ett superserum som ger huden en jämn hudton och ett fantastiskt lyster med hjälp av sin höga dos av C-vitamin! Serumet är ett superfruktkomplex med natriumhyaluronat, olivbladsextrakt samt röd paprika som gör din hud smidigare, fastare och skyddas mot fria radikaler. Natriumhyaluronat är en vattenlöslig stabil saltform av hyaluronsyra, vilket penetrerar huden lättare och återfuktar på ett djupare plan. Hyaluronsyra reducerar utseendet av fina linjer och rynkor. Serumet passar alla hudtyper.

Kora Organics Noni Bright Vitamin C Serum, 699 kr >>>

 

Produktbild

Ansiktskräm

Patyka Hydra-Soothing Moisturizer 40 ml

En återfuktande ansiktskräm som passar alla hudtyper och som kan användas både på dagen och till natten. Krämen stärker hudens naturliga fuktbarriär och lämnar huden sidenmjuk och fräsch. Den lugnande formulan innehåller växtbaserade keramider, hyaluronsyra och bisabolol tillsammans med mineralrikt glaciärvatten från Mont-Blanc.

Patyka Hydra-Soothing Moisturizer, 345 kr >>>

 

 

 

Visste du att du alltid kan skriva till vår skönhetspanel med dina frågor? LÄS MER HÄR >>>

Eller maila dina frågor direkt till kundservice@naturligtsnygg.se.