Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat makeup artisten Catherine Dichy för en intervju i artikelserien vi kallar “Min skönhet”. Catherine är författare till boken ”Naturlig skönhet”. Hon är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och jobbar som lärare i holistisk makeup hos Lena Losciale på Botany for all. Just nu är hon också aktuell som ordförande i juryn inför Organic Beauty Awards.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Svart kajal UNE Sfumato, Dr Hauschkas Eyeshadow palette 4, arganolja och min egengjorda parfym.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Jag lägger mest tid på min rengöringsrutin på kvällen. På morgonen ca 10-20 min. Sprayar ansiktet med rosenhydrolat, smörjer med pumpa serum, ibland med en droppe eterisk olja beroende på vad jag vill stärka.

När jag sminkar mig fokuserar jag på ögonen, fransmarkering med skugga eller kajal, maskara och när jag vill känna mig extra fräsch, lägger jag på en lätt bas med LO:s/B:s mineralsmink och pricken över i:t lite rouge ”Rönn” av samma märke.

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Sminkmässigt: Fransmarkering med skugga, som jag lägger precis under och innanför vid övre franskant. Markerar ögat, ger intensitet till blicken utan att ens ha på mascara.

Hudvård för kroppen: Maroccan black soap med kesevante. En ljuvlig hemma hamam-behandling som ger babyhy, för både kropp och ansikte.

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag är utvilad, mediterat och när jag rört på mig till exempel en promenad vid havet, yogat eller dansat lindyhop. Helt enkelt när jag känner mig glad och stark.

Vilka är dina favoritmärken?
– Lena Losciales hudvård, smink från RMS Beauty och Kjaer Weis.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Arganolja, använder jag både till hud och hår.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Hela 80-talet… Håret med peacock blue spretlugg, matchande ögonskugga målat hela vägen upp till hårfästet och rosa rouge som en motorväg under kindbenen. Fast då var det inne och tyckte jag var cool.

Vad lägger du fokus på i din makeup?
– Ögonen oavsett om de är enkelt naturliga eller mer svärtade och lite rouge för extra frisk look.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att gå på botanisk ekologisk ansiktsbehandling på Botany for all på Birkagatan 19 i Stockholm eller en dag på Yasuragi.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Lena Losciale och Linda Öhrström, som båda inspirerat mig att gå in helhjärtat för ekohudvård och ekosmink. De är medvetna, kunniga starka kvinnor som utstrålar kraft och härlig energi, med magisk hy.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Gör något du blir glad av och lägg fokus på att framhäva det du tycker bäst om hos dig själv. Då strålar skönheten.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Det tror jag på till 100%. Alla organ kan spåras i ansiktet och är det någon obalans i kroppen så syns det på huden.

Är det viktigt för dig att välja ekologiska produkter?
– Absolut! Sedan jag kom ut med min bok ”Naturlig skönhet” har jag helt övergått till naturligt rena och botaniska eko-produkter.

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>