Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat Linda Öhrström för en intervju i artikelserien vi kallar ”Min skönhet”. Linda har under många jobbat som makeup artist, hon använder bara ekologiska och naturliga produkter! Linda är stor i branschen och sminkar både internationella stjärnor, kungligheter och har fått ta emot fina priser, blan annat som årets makeup artist på Elle-galan. Hon är just nu aktuell som en av jurymedlemmarna i Organic Beauty Awards. 

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– En Shu Uemura Eye Lash Curler, Baserna från RMS och puder från samma märke, handtvätt från Neals Yard Remedies och en Skinfood!

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Oj, tops 5 minuter på morgonen… Kan spendera mer tid på kvällarna med bad, ansiktsmasker och vård, men sminket består av lite concealer, läppstift på kinderna o lite mascara. Har kört mkt knalliga läppstift dom senaste månaderna också!

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– En ”vardags” Brun utan sol för ansiktet på kvällen. Även om du inte blir ”semester-brun” så får du lite mer glow och mindre glåm!

 

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag är nysurfad och hemkommen från tropikerna. då är jag som gladast och återhämtad. Har förmodligen yogat mycket också. Då behövs absolut inget smink, kanske bara lite mascara på de solblekta fransarna så att min kille inte kallar mej för mono-face.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– RMS Beauty, Ilia och Vapour när det gäller smink. Weleda och Maria Åkerberg inom hudvård.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
Skinfood eller baserna från RMS ”Un Cover Up”… Svårt att välja; Näe, RMS!

 

lindas favoriter

Weleda Skin Food, 129 krRMS Beauty Un Cover Up, 385 kr

 

 Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– När jag gick i 8:an och skulle blondera håret hemma, det blev banangult… Sen var jag hårmodell för både Toni & Guy och Vidal Sass0on när jag precis flyttat till London. En av mina försökskanin-looks var blåsvart hår med en afro permanent… och lugg… och rakad tinning…

 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– På mig själv? Länge var det rouge men nu gillar jag som sagt ett knalligt läppstift. Ögonen vill jag gärna ha med också!

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att gå på salong och få andra att pyssla om mig, eftersom det är ju det jag själv gör hela dagarna. Jag älskar att gå på spa. Vardagslyxen är att allt jag använder är ekologiskt o naturligt skapat av fantastiskt snälla människor och fina företag som gör världen lite bättre!

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej ingen speciell just nu men jag blir alltid glad av att se Björks kreationer

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Oh svårt… Jag kommer ju alltid tillbaka till samma tips, lyckliga människor är vackra människor. Så gör något som gör dig glad!

 Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Innan jag fokade in på ekologisk skönhet så hade jag ju full fokus på kost. I flera år innan funderade jag på att satsa mer på ”Beauty from the inside”. Speciellt när jag va ute på turné med Robyn och vi kunde se effekten av alla smoothies och superfoods tillskott. För hela hälsan och såklart för huden. För mig har det alltid varit en självklarhet att hudvården börjar med vad du äter och hur du lever. Så jag blir alltid lite ställd när jag får frågor om hudvårdsprodukter som kan lösa alla hudvårdsproblem på en sekund. börjar man vårda sin hud och hälsa med maten och en hälsosam livsstil så faller många av problemen bort. men vi är så bortskämda med quick-fixes!

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Det är en självklarhet!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>