På salongen Klipparna i Göteborg är det en hemma-hos känsla, och det lite som att stiga in i någons murriga vardagsrum. Tankarna för mig direkt till retrolyx a’ la 50-60 tal jag gillar de superfina skyltfönsterna som tydligen dekoreras om ganska regelbundet. Andriette, som min härliga frisör heter, jobbar bl.a med det professionella hårdvårdsmärket Davines som har stort fokus på både människa och miljö och produkterna inehåller en hög andel naturliga ingredienser. Dessutom bjuds man på riktigt gott kaffe i söta små kaffekoppar och man dör ju lite när den lilla salongs-hunden hoppar upp och lägger sig i knät ♥

Andriette jobbar främst med naturliga, jordnära färgskalor och gillar att framhäva kundens naturliga skönhet. Hon gillar tidlösa klippningar som BOB-en men jobbar gärna med lite mer avancerade färgtekniker som bayalage och handmålade slingor (istället för typ folieslingor). Hon gör dessutom en hel del makeovers, dvs större jobb, på kunder som vill ha större förändringar. Helheten är viktig!

Jag frågade henne  även lite om trender och just nu är det en hel del bob/lob – frisyrer som alltid är in style egentligen. Det är också inne med välmående långa svall och stort fokus på att håret ska se hälsosamt och välvårdat ut. ”Folk är bra på att kapa håret och de där tråkiga, slitna topparna som man gärna sparade för länge förr åker istället av”. Healthy hair is happy hair! En annan trend är face-framing och metoder där man framhäver ansiktet med olika typer av slingtekniker osv. (tips, sök moneypiece på Youtube). För mer inspo – kolla in Andriette på Instagram under namnet hairbyandriette 😉

Sist men inte minst – ge oss amatörer tre bra hårdvårdstips?! 

  • Tvätta inte håret för ofta – och prova ett torrschampo (lagom mycket produkt är bäst)
  • Välj schampo efter din hårbotten men balsam efter längderna
  • Skaffa ett bra värmeskydd – det skyddar och bevarar färgen