Whole food betyder hel mat och i whole food-kosttillskott utgör alltså hel/riktig mat basen. Det är få företag i världen som tillverkar wholefood-kosttillskott men nu har jag hittat ett märke som heter MegaFood och som erbjuder just det – kosttillskott baserade på mat tillsammans med vitaminer och mineraler. Visst låter det bra? ♥   *inlägget innehåller sponsrade länkar*

 

Främsta anledningen till att jag letade efter ett nytt kosttillskott beror på att jag är gravid med mitt första barn och även om jag äter en ganska bra och varierad kost så kan det vara svårt att få i sig all den näring man behöver. Kroppen behöver nämligen ännu mer näring under dessa 9 månader och eventuellt även innan graviditet för att stötta upp eventuella näringsbrister.

Många viktiga näringsämnen har minskat i våra livsmedel på grund av vår tids urlakade jordar och i The Journal of the American College of Nutrition finns en en studie som visar att näringen i våra olika odlade grödor har minskat sedan 1950 – vilket innebär att vi får i oss mindre av olika viktiga mikronäringsämnen även om vi äter samma mängd som tidigare.

Baby & Me 2 Prenatal Multi, det vitamin- och mineraltillskott som jag äter nu, innehåller både vitaminer och mineraler samt kolin i doser anpassade till den pre-gravida och gravida kvinnan. Tabletterna innehåller jod och järn som många kvinnor har för låga värden av idag samt den aktiva formen av folsyra, metylfolat, som bidrar till vävnadstillväxt hos gravida.

I vitaminväg återfinns såväl vitamin A, C, E och K på ingredienslistan som D-vitamin och viktiga B-vitaminer som b12 och b6. Dessa kan bidra till att minskad trötthet och utmattning samt till att reglera hormonaktiviteten. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion (och är ett supertillskott för huden).

Vad mer? Jo, detta kosttillskott är framtaget av en av USA-s främsta läkare på gravida och kvinnor, Dr. Tieraona Low Dog. Samtliga produkter från MegaFood är också fria från gluten, mjölkprodukter, soja, GMO och bekämpningsmedel.

Nyfiken? Isåfall hittar du Baby&Me och andra högkvalitativa kosttillskott från MegaFood på Greatlife.se. Där finns även andra bra varumärken och diverse goda, nyttiga livsmedel.

 

Pssst. Jag äter även omega 3 samt pre-och probiotika men dessa får vi diskutera en annan gång 😉

 

Solar magen i den efterlängtade vårsolen 🙂