MYHAVTORN – svensk, ekologisk hudvård baserad på havtornsolja

Först ut är det svenska hudvårsmärket Myhavtorn som egentligen inte är någon nykomling på hudvårdshimlen. Företaget har sin bas i Bollebygd (typ 45 minuter hemifrån mig) och huvudingrediensen är precis som namnet avslöjar – havtorn. I sortimentet, som är lite sådär lagom stort finns ekologiska produkter för både ansikte och kropp och jag tycker att merparten låter riktigt jäkla härliga! Och, sen så råkar ju seabuckthorn, havtornsolja, vara en av mina favoriter på INCI.

Om jag skulle välja ut några produkter som är jag är extra nyfiken på så är det nog ansiktsserumet med havtorn och nyponfröolja, rengöringen med havtorn och sheasmör samt kroppsoljan med citrongräs, havtorn och avokadoolja.

Havtorn har ju på senare år blivit känt som ett riktigt superbär och i jämförelse med andra bär så ska totalinnehållet av både vitamin C och olika karotenoider vara skyhögt. Och enligt myhavtorn själva så innehåller detta gyllne bär mer än dubbelt så mycket vitamin C som jordgubbar och mer än tio gånger så mycket vitamin c som exempelvis lingon och blåbär. Dessutom så innehåller detta lilla superbär en hel del olika B-vitaminer och de essentiella fettsyrorna omega 3, 6, 7 och 9 som ger näring, vårdar och smörjer huden.

Och på tal om havtorn – på min instagram finns ett grymt gott recept på en smoothie med havtorn som jag ÄLSKAR! Kolla in det på wellnesswarrior.sofi♥

hudvård med havtorn