Säg hej till två nya efterlängtade nyheter från Bruns Frisörer i Lund: Hårmask nr 22 med lätt kryddig doft av bergamott och Hårmask 23, som är helt oparfymerad.

Vad är en hårmask?

Jo det är en riktigt djupverkande hårkur som tillför håret massor med fukt och näring. De ekologiska ingredienserna som sheasmör, jojoba- och kokosolja reparerar och motverkar kluvna hårtoppar, stimulerar hårbotten och ger ett starkare och glansigare hår.

Varför ska man använda en hårmask?

Bruns hårmasker återfuktar ditt hår, och du kommer att märka att det blir mjukare och mindre frissigt efter bara någon användning. Om du har slitet hår och lägger till en hårmaskbehandling till dina hårrutiner kommer du att märka att håret återhämtar sig och får tillbaka sin naturliga glans och elasticitet. Den här tiden på året är håret ofta extra skört och skadat av sol och bad – då är en återfuktande och reparerande hårmask perfekt!

Hur använder man en hårmask?

Det fiffiga med hårmaskerna från Bruns är att du kan använda dem på lite olika sätt. Börja alltid med att schamponera ditt hår som vanligt och handdukstorka. Applicera sedan masken i hårlängderna, var extra noga med hårtopparna, som oftast är torrast och skörast och med störst behov av återfuktning. Låt verka i 3-5 minuter. Skölj ur ordentligt och styla sedan som vanligt.

När ditt hår är i akut behov av fukt och näring kan hårmasken användas efter varje schamponering under en månads tid, annars räcker det med någon gång i veckan.

Du kan också förvandla hårmasken till en “nattmask” d.v.s. låt den sitta kvar över natten och skölj av nästa dag.

Kan alla använda en hårmask – eller är den bara för särskilda hårtyper?

Bruns hårmasker kan användas av alla hårtyper och längder. De ger såklart särskilt mycket effekt om man har torrt, sprött, risigt eller skadat hår. Du kan även använda hårmask om du har extensions, eftersom det ofta gör håret fukttörstande och skört.

Bruns Hårmask 22 har en varm doft av Bergamott med en svag kryddig underton, medan Bruns Hårmask nr 23 är helt parfymfri och Allergy Certified, så den rekommenderas för dig som har känslig hud och hårbotten.

Här kan du handla Bruns Hårmask nr 22 (varm bergamott) för 349 kr >>>

Här kan du handla Bruns Hårmask nr 23 (oparfymerad) för 349 kr >>>

Mer läsning för dig: 

Guide till Bruns stylingprodukter: Saltspray och Hårsufflé >>>

Hjälp mig att hitta rätt eko-schampo och balsam >>>

Grattis Bruns Frisörer – vinnare i Natural & Organics Award >>>