Äntligen har Bruns Frisörer lanserat sin nya saltspray – ett efterlängtad tillskott till Bruns sortiment av grymma, ekologiska och svenskproducerade hårvårdsprodukter.

Vi tog ett snack med Cecilia Nilsson, en av grundarna till Bruns Frisörer, för att höra hur man bäst använder Bruns nya hårstylingsprodukter: Hårsufflé och Saltspray. Här kommer hennes suveräna experttips:

Varför har ni tagit fram dessa stylingprodukter? 
– Vi har hela tiden haft en plan på att ta fram en vårdande stylingserie som kompletterar våra schampon och balsam. Vi vill skapa stylingprodukter som innehåller så få ingredienser som möjligt för att minska på slitaget på håret. Samtidigt har vi som frisörer extremt höga krav på funktion och känsla. För oss har det också varit viktigt att de produkter vi tar fram finns både med och utan doft, så att även de som är känsliga kan använda produkterna, berättar Cecilia Nilsson.

I våras lanserade ni er hårsufflé – vad är det för slags produkt egentligen och varför heter den så? 

– Sufflén är ett mellanting ett flytande hårgelé och en leave-in-conditioner. Den största fördelen med den är att om man tillsätter värme så lyfter den håret. Så om du tar en klick och fördelar i handdukstorkat hår och fönar upp håret med en borste så får du ett fantastiskt lyft! Dessutom blir inte produkten hård eller klibbig – håret får ett lyft utan att kännas ”produktigt”.

Rekommenderar ni den till någon särskild hårtyp? 
– Nej, den passar till alla typer av hår, men den gör lite olika saker för olika hår. Om man har tjockt och grovt hår så gör sufflén att det blir mjukare och man får bort den okontrollerade strävheten. Har man ett tunt och fint hår måste man föna med produkten för att den ska göra skillnad. Och när man gör det, så får man ett superfint lyft! För stora torra och tjocka hår fungerar den mer som en leave in-conditioner, den lugnar håret och gör det mjukare.

– Det är också många killar med korta frisyrer som gillar sufflén, de tycker att håret blir mer följsamt utan att det känns som att man har en produkt i. Dessutom är produkten fantastisk för hår som är preparerade, som har slingor eller är blekta. Dessa hår kan vara svåra att föna då håret torkar ojämt. Men om man tar ordentligt med produkt och fördelar i håret, från botten till toppen och fönar (börja med underhåret först!) så får man ett följsamt och fint fall på håret – dessutom håller föningen längre!

Är det något man ska tänka på när man använder sufflén? 
– Pumpa ut produkten i handen och fördela i håret – gärna ner i hårbotten. Håret blir INTE platt eller fett av produkten. Var noga med att håret är riktigt handdukstorrt och inte är för blött, då späds produkten ut med vatten och effekten blir för mesig.

Berätta om den nya saltsprayen, hur ska man använda den? 
– Den är som ett mellanting mellan ett saltspray och en volymspray. Det som är lite speciellt med den är att man kan använda den när man fönar håret, det kan man inte göra med alla saltvattensprayer. Antingen sprayar du den i blött hår innan du fönar och då hjälper sprayen till att lyfta volymen och strävheten i produkten minskar lite. Du kan också ha den i blött hår och låta det självtorka, då känns produkten mer och håret blir mer strävt. Ju mer man sprayar desto mer motstånd och struktur blir det i håret. Man väljer själv vilken känsla man vill ha.

– Man kan också använda saltsprayen för att fixa torrt hår på morgonen, spraya där håret är platt och behöver ett lyft och forma.

Har du något proffstips på hur man får ut bästa effekt av produkterna? 

– De allra flesta hår blir snyggare av att föna. Lägg två minuter på att föna till en frisyr efter att du duschat. Ett tips om du duschar på morgonen, är att du handdukstorkar håret ordentligt, sätter i produkterna du vill använda, ät sedan frukost i lugn och ro – och därefter fönar du till frisyren, säger Cecilia Nilsson.

Mer läsning & länkar: 

Här hittar du alla produkter från Bruns Frisörer >>>

Läs Hannahs recensions av Bruns Schampon & Balsam >>>