Hej och välkommen säger vi till tre nya supersöta tvålnyheter från Organics by Sara! I shoppen finns nu de härliga fasta tvålarna: Lavender & Geranium och Sensitive, och så fiffiga luffakuddar som är praktiska och smarta att ha som tvålfat till hårda tvålar. 

 

Låt oss spana in nyheterna:

Organics-by-sara-kartong-5759-110-Hand--body-soap-lavender-geranium

Lavender & Geranium Soap är en fast tvål för händer och kropp som doftar ljuvligt av lavender och geranium. Den är tillverkad av bl.a förtvålad svenska rapsolja, kokosolja och sheasmör och är djupt återfuktande. Passar för alla hudtyper.

Köp här för 149 kronor >>>

Sensitive Skin Soap är en mild tvål för kropp och händer utan doft. Det gör att tvålen passar alla hudtyper även de med allergi eller som vill ha parfymfritt. Är också väldigt återfuktande.

Köp här för 149 kronor >>>

 

 

 

Organics-by-sara-luffakudde2

 

Dessutom utökar vi sortimentet i shoppen med luffakuddar som är utmärkt att använda som tvålfat till fasta tvålar. Luffakuddar suger upp dina tvålrester och torkar tvålen mellan användningarna. De går även att använda som kroppsskubb och peeling.

Köp här för 49 kronor (två-pack)  >>>

 

 

På Naturligt Snygg får vi ibland frågan från kunder om fasta tvålar är lika hygieniska som pumptvålar. Svaret är att det beror på vilken tvål det är, och framförallt hur den används. En fast tvål som får torka mellan användningarna är lika hygienisk som en flytande. Därför är det viktigt att ha ett bra tvålfat som låter tvålen torka effektivt – och det är där som de lätta luffakuddarna kommer in i bilden! Bakterier behöver nämligen en blöt miljö för att växa, så om tvålen ligger och skvalpar i vatten kan det blir bakterietillväxt. Men om du har ett tvålfat där vattnet kan rinna bort så är den fasta tvålen lika hygienisk som en pumptvål.

Sen beror det också på tvålen: det är skillnad på handgjorda tvålar som ofta är kallrörda och industriellt framställda tvålar. De sistnämnda utsätts ofta för en process för att ta bort glycerinet vilket gör att tvålen lätt spricker. I dessa sprickor kan det lätt samlas bakterier i sprickorna. Men en kallrörd handgjord tvål, som till exempel de nya tvålarna från Organics by Sara, spricker inte eftersom de har glycerinet kvar.

Vill du veta mer om fördelar och nackdelar mellan fasta och flytande tvålar – spana in Organics by Saras tvålskola här >>>

Här kan du läsa mer om olika fasta tvålar >>>

Här kan du handla alla tvålar från Organics by Sara >>>