Det är stor hajp kring naturliga tvålar just nu! Men känner du till de olika egenskaperna de har, vad de kan användas till och vilken som skulle passa dig bäst? Vi reder ut allt detta i en tvål-guide.

Vi älskar fasta tvålar, just för att de känns så koncentrerade och du kan löddra upp precis så mycket du vill ha utifrån tycke och smak. Du kan även välja om du vill ha en lagrad tvål och hur fet tvål du vill ha. Så klart ett stort plus för att de oftast är ganska billiga! Men det kan vara svårt att veta vad du vill ha därför hjälper vi nu dig att lära känna några av våra favorittvålar.

 

Aleppotvål

Precis som namnet skvallrar om så tillverkas Aleppotvål i det problemdrabbade området Aleppo i Syrien, men det tillverkas även på en del platser runt medelhavet. Tvålen till verkas av Olivolja och Lagerbärsolja och lagras i 6 -12 månader efter tillverkning för att få sin rätta konsistens och koncentration. Tvålen är mild och passar bra för hud som drabbats av eksem eller liknande. På tvålen brukar det stå en procentsats, ju högre procent desto mer vårdande lagerbärsolja innehåller den. Tvålen går att använda i ansiktet, på kroppen och även som schampo!
Vår aleppotvål som innehåller vårdande lagerbärsolja hittar du här >>>

 

Rhassoul-tvål

Rhassoultvål tillverkas av Rhassoulleran som kommer från Atlas-bergen i Marocko. Rhassoul leran är känd för att detoxa din hy / ditt hår och samtidigt ger den en mild exfoliering. Tvålen baseras på Olivolja och berikas med Rhasssoul-leran som ger djupgående rengöring och fin lyster. Den passar till såväl händer som kropp och hår!
Köp en rhassoultvål här >>>

 

Rosentvål

Rosentvål är en väldoftande liten historia som tillverkas av vegetabiliska oljor (vilka kan variera), Eko-varianten som vi säljer är baserad på olivolja, kokosolja, ricinolja, mandelolja och såklart rosenolja. Tvålen doftar ljuvligt och rent, den rengör milt och återfuktar din hy med hjälp av de olika oljorna.
Här hittar du rosentvål >>>

 

African Black Soap / Afrikansk svart tvål

Den här tvålen finns både i flytande och fast form. Man brukar rekommendera den till acne-benägen hy men också till torr hy. Det som är så bra med just svart tvål är att den verkar djuprngörande samtidigt som den återfuktar och exfolierar. Efter som att tvålen innehåller sheasmör ger den extremt bra återfuktning som både torr och acne-benägen hy behöver.( Många blandar ihop afrikansk svart tvål med ”vanlig” svart tvål som går under namnet savon noir eller savon beldi, det är dock inte samma sak!) Afrikansk svart tvål innehåller vitamin A & E samt järn. Vitamin A hjälper huden att återuppbygga vävnader och hjälper till att minska rynkor. E-vitamin å andra sidan är avgiftande och hjälper till att minska fria radikaler. Resultatet blir en fantastisk fräsch, mjuk och ren hy.
African Black Soap från Loelle >>>

Argantvål

Den populära arganoljan kommer också i tvålform! Så har du förälskat dig i den rena oljan kan du med fördel komplettera din hudvårdsrutin med en argantvål! Precis som den rena oljan har tvålen anti-inflammatoriska egenskaper som är perfekta för acne-benägen eller oren hy. Den är känd för att gynna blodcirkulationen, påskynda sårläkning och anses motverka och reducera ärr! Om du upplever att hyn stramar efter att du tvättat dig med tvål ska du se till att masssera in arganolja medan hyn fortfarande är fuktig för att kapsla in fukt.
Köp en argantvål här >>>

 

Olivtvål

En riktig klassiker! Olivoljan brukar anses vara ett av de äldsta medlen man använt i skönhetssyfte. Just på grund av oljans innehåll av viktiga fettsyror, näring och vitamin E. Den här tvålen fungerar utmärkt på kropp och händer eller i hårbotten för såväl barn, allergiker och dig som vill ha en riktigt mjuk och skön hy.
Här kan du köpa vår olivtvål som är helt naturlig >>>

 

Eteriska tvålar

Eteriska tvålar är tvålar där man valt att tillsätta olika eteriska oljor för att få ut olika egenskaper. Det finns alltifrån Ringblomma och kamomill för att skydda och vårda känslig hy, Lavender och Ylang Ylang som får dig att stressa ner och slappna av eller varför inte en som innehåller Tea Tree-olja som kan få dina muskler mjuka efter ett svettigt och tufft träningspass.

Här är några av våra eteriska tvålar:

Organics by Sara Hand & Body Soap Lavender & Geranium >>>

Organics by Sara Hand & Body Soap Sensitive Skin >>>

Weleda Calendula Soap >>>

John Masters Organics Orange & Ginseng Exfoliating Body Bar >>>

John Masters Organics Lavender, Rose Geranium & Ylang Ylang Soap >>>

 

Mer läsning för dig:

Beauty-battle: ekologisk handtvål