Vi på Naturligt Snygg välkomnar svenska Grön Lycka till shoppen – örtbaserade, ekologiska och egenproducerade produkter, tvålar och schampokakor bland annat, med fokus på människors hälsa och miljön! Strax utanför Omberg i natursköna Rök tillverkas produkterna som doftar magiskt.

Örtterapi i grunden

Grön Lycka grundades 2013 av Carina Folkesson som har en bakgrund som sjuksköterska och örtterapeut. Med kunskap om medicinalväxternas terapeutiska verkan och sin passion att utveckla örtbaserad kosmetisk kemi så började hon sin utvecklingen av solida hårvårdsprodukter och satsningen på fast hudvård tog form.

Mindre plast – mer produkt!

Grön Lycka har som mål att hjälpa till att plastminimera hemmen – helt rätt i tiden! För att nå dit tillverkas fasta tvålar, schampokakor och balsamkakor. Produkterna är dryga, kommer utan onödiga plastförpackningar och passar dom flesta i familjen. Hår- och hudvården innehåller ingredienser som vårdande oljor, olika sorters lera, alger, extrakt och eteriska oljor.

gron-lycka-eko-schampo-balsam-kakor.jpg

Grön Lyckas Schampo- och balsamkakor

Grön Lycka Schampokaka

En schampokaka räcker ungefär lika länge som två normalstora schampoflaskor. De är gjorda helt utan vatten och har 100% hårvänliga koncentrerade råvaror och håller samma pH värde som hårstråna och hårbotten. Sulfatfritt, utan silikoner och fritt från syntetiska konserveringsmedel. Enkel att använda då man blöter upp kakan och sen masserar in schampot i blött hår. Schampokakorna kommer i en mängd magiska dofter!

Grön Lycka Balsamkaka

Balsamkakan har precis som shcampokakan 100% hårvänliga ingredienser och är helt utan vatten. Balsamet är helt sulfatfritt, utan silikoner och fritt från syntetiska konserveringsmedel. På samma sätt som schampot så blöter du upp kakan och masserar in den i håret. Du kan dessutom använda balsamkakan som en inpackning och leave in utöver vanligt balsam!

Grön Lycka tvålar

Fasta hantverkstvålar som är dryga, håller formen väl och 100% nedbrytningsbara. Dom rengör varsamt samtidigt som dom mjukgör och återfuktar huden. Dofterna är balanserade och kommer från eteriska oljor, ftalatfria parfymoljor men finns även doftfritt.

Grön Lycka tvålpåse & tvålask

Förvara dina tvålar, schampo- och balsamkakor torrt i en tvålask tillverkad av bokträ och 100% bilogiskt nedbrytbar eller i en påse gjord av ekologisk bomull och naturlig sisal. När kakorna börjar ta slut kan du samla stumparna i påsen och använda den som en naturlig skrubbpåse. Löddrar perfekt och du tar tillvara på hela kakan!

grön-lycka-produkt-forpackning.jpg

 

Du hittar hela Grön Lyckas sortiment här >>>

Mer läsning om zero waste:

Schampokaka – hur fungerar det?