Nu har vi fått in ett nytt märke i vår shop; Annemarie Börlind som är ett klassiskt hudvårdsmärke från Tyskland och som sedan de startade i slutet av 50-talet använt sig av naturliga och ekologiska ingredienser i sina produkter. Företaget har egen fabrik och försknings- och utvecklingsavdelning där de skapar innovativa ingredienser och produkter som ständigt vinner priser.

Annemarie Börlinds hudvårdsprodukter utgår från olika system som alla hjälper olika typer av hudtyper och sen erbjuds också vissa specialprodukter som masker och peelings som passar att matcha med sitt system. Grunderna i varje system brukar bestå av en rengöring, ett serum som i Annemarie Börlinds värld ofta kallas för gel, samt dag- och nattkräm. I vissa serier finns varianter på produkterna, tex en lättare kräm för sommaren.

Hos oss hittar du följande system:

• ZZ Sensitive (bilden ovan) som passar den känsliga huden där produkterna är fria från dofter och som innehåller stöttande probiotika. Här finns dag- och nattkräm för en ung och känslig hudtyp, och även dag- och nattkräm speciellt framtagen för känslig och mogen hud. Här finns rengöring, serum, dag- och nattkrämer och ögonkräm.

Produkterna innehåller pre- och probiotika och verksamma extrakt från växten Golden Orchid som hjälper till att skapa balans i hudens yttersta skyddsbarriär, den så kallade syramanteln. Produkterna hjälper till att normalisera hudens egen bakterieflora och stärker hudens immunförsvar och gör att en känslig hy kan ta till sig aktiva ämnen som stärker, vårdar och skyddar en mogen hud.

annemarie_borlind_LLregeneration

• LL Regeneration som är Annemarie Börlinds storsäljare och som passar dig som har passerat 30 och som är lite torr. Dagkrämen i den klassiska glasburken är en av Börlinds mest sålda och väldigt populär tack vare sin mjukgörande förmåga. LL Regeneration är fuktgivande, vårdande och uppbyggande hudvård från 30+.

Produkterna innehåller Börlinds patenterade Bio-komplex och fuktkomponenter som i studier har bevisats öka hudcellernas förnyelseprocess. LL serien ger fukt, elasticitet och bromsar de första ålderstecknen. Studier på ögoncrèmen visar att fina linjer minskar med 70 % redan efter 14 dagar. I serien ingår rengöringsmjölk, ansiktsgel, dag- och nattkräm och ögonkräm.

aquanature_borlind

• Aquanature som passar den fuktfattiga huden och är perfekt för dig med blandhy. Detta är också en bra serie för dig som inte gillar produkter med mycket fett, utan föredrar lättare produkter. En bra fuktbalans är viktig för hudens barriärfunktion som ska stå emot mot yttre miljöfaktorer och som i sin tur påverkar hudens för tidiga åldrande. I 30-årsåldern börjar fuktnivåerna i huden att minska och då är det viktigt att fylla på. Tester som gjorts på AquaNature av ett oberoende hudinstitut i Tyskland, visar på 49 % ökad fuktighetsnivå i huden efter 28 dagars användning.

I serien ingår rengöringsmousse, serum, och två olika typer av ansiktskrämer som passar både dag och natt. Samtliga produkter i serien innehåller ett unikt och intensivt fuktgivande komplex av botanisk hyaluronsyra från Snösvamp (tremella fuciformis) som binder fukt, skyddar mot fria radikaler och ger huden en skyddande film som fyller ut fina linjer och rynkor. Havssparris (salicornia) som stärker hudbarriären och binder samman cellerna i hornlagret och aloe vera som också binder fukt.

borlind_system_absolute (1)

• System Absolute är framtagen för en mogen och krävande hud och passar den mogna kvinnans hud runt och efter klimakteriet, då elasticiteten i huden påverkas av hormonförändringarna. Kollagenet, som bygger upp hudens elasticitet, ligger djupare ner i huden, därför innehåller seriens produkter aktiva ingredienser som frigörs i sekvenser och aktiverar produktionen av kollagen- och elastin i huden.

Produkterna innehåller hyaluronsyra, algextrakt, vitaminkomplex och fina oljor från makadamianöt, sesam, morot och jojoba. Men också vattenklöver och persiskt pilträd som skyddar mot miljörelaterat åldrande, bevarar C-vitaminet i huden (det gillar kollagenfibrerna!) och förbättrar hudens struktur och elasticitet. I serien ingår rengöringslotion, ansiktsgel, dagkräm (rich), dagkräm (light), nattkräm (rich), nattkräm (light) och en ögonkräm.

Förutom dessa system erbjuder vi också ett antal specialprodukter från Börlind, tex peelingar och deras nya ansiktsmasker:

Börlind ansiktsmask

• Anti-Aging Cream Mask är som namnet antyder en krämig ansiktsmask som man kan sova med. Den innehåller extrakt från Sezchuanpeppar som fungerar som ett naturligt botox.

• Hydro Gel Mask är en fuktmask som hjälper till att låsa in fukt i huden och passar dig som är i behov av extra fukt. Innehåller fuktgivande hyaluronsyra och passar tex extra bra när säsongerna skiftar och när man känner sig lite torr.

• 2 In 1 Black Mask är en djuprengörande mask som passar dig som har kombinationshud, eller blandhud. Den hjälper till att förminska porerna och reducera överflödigt sebum i huden.

 

Spana in hela vårt sortiment av Annemarie Börlinds produkter här.