Särskilt känslig hud kräver extra omsorg och hänsyn. Många konventionella hudvårdsprodukter innehåller irriterande kemikalier och tillsatser som kan förvärra känsligheten. Ekologisk hudvård, med sina naturliga och skonsamma ingredienser, har blivit alltmer populär bland dem som vill vårda sin känsliga hud på ett hållbart sätt. I den här artikeln utforskar vi de fördelar och råd som ekologisk hudvård kan erbjuda för särskilt känslig hud.

Tips för dig med extra känslig hud:

1. Välj en mild ansiktsrengöring: Använd en mild och naturlig rengöringsprodukt som inte torkar ut huden eller bryter ned dess naturliga skyddsbarriär.

2. Återfukta dagligen: Använd en naturlig fuktighetskräm med lugnande ingredienser för att återfukta och skydda din hud. Återfukta morgon och kväll – du kan även använda en ansiktsmist under dagen för ytterligare återfuktning.

3. Undvik överexponering för sol: Skydda din hud mot sol och använd en ekologisk solkräm med högt SPF, minst 30.

4. Ge huden tid för anpassning: Ibland kan huden behöva tid att anpassa sig till nya produkter, ge din hud tid att vänja sig när du provar nytt. Introducera dem gradvis i din hudvårdsrutin.

 

Favoriter för den allra känsligaste huden:

Produktbild

AnneMarie Börlind ZZ Sensitive Cleansing Emulsion 150 ml

Börlind ZZ Sensitive Cleansing Emulsion är en rengöring för känslig hy. Den är lugnande och mild för huden och passar för att rengöra ansikte, hals och dekolletage. En mild och vårdande hudvård speciellt anpassad för ömtålig och känslig hud som lätt reagerar på stress, kyla och värme eller som är överkänslig mot dofter, konserveringsmedel eller färger. Lugnar, balanserar och stärker känslig och irriterad hy. ZZ serien är helt fri från parfym, konserveringsmedel och färgämnen

AnneMarie Börlind ZZ Sensitive Cleansing Emulsion, 249 kr >>>

 

Produktbild

Madara SOS HYDRA Repair Intensive Serum 30 ml

Ett effektivt fuktserum som ökar fuktnivån i torr och stressad hud. Den innehåller en återfuktande blandning av nordisk pion, linfrö och hyaluronsyra. SOS Serum från Madara är utvecklad för att återställa fukthalten i de djupa hudlagren i en stressad och uttorkad hy. Kliniska studier visar att SOS Hydra Serum ökar hudens fuktinnehåll och skyddar mot fria radikaler.

Madara SOS HYDRA Repair Intensive Serum, 455 kr  >>>

 

ProduktbildLaboratoires de Biarritz Reparative Cream 100 ml

En återfuktande och skonsam kräm för både ansikte och kropp. Denna kräm passar för stora och små, även den allra känsligaste huden. Produkten är tillhör serien Alga Cicosa som innehåller allergivänlig, oparfymerad, alkoholfri hudvård som verkar lugnar och reparerar skadad hud. Produkten är dermatologiskt testad. Reparative Cream har en mycket lätt konsistens som snabbt tränger in i huden, känns som en ”andra hud”. Formula som respekterar hudens fysiologiska balans.

Laboratoires de Biarritz Reparative Cream, 309 kr >>>

 

ProduktbildNeals Yard Remedies Sensitive Soothing Daily Moisturiser 100 ml

En lätt och snabbabsorberande ansiktskräm för känslig hud. Ansiktskrämen innehåller boragoolja som lugnar, kakaosmör som ger näring och blomextrakt från edelweiss för att stärka huden. Krämen lämnar huden lugn, mjuk och väl återfuktad. Dermatologiskt testad, doftfri, alkoholfri, vegan och ekologiskt certifierad av Cosmos Organic.

Neals Yard Sensitive Soothing Daily Moisturiser, 395 kr >>>

 

 

ProduktbildPatyka Essential Lifting Lotion Mist 100ml

Care of Gerd, Blueberry Queen Cream är en rik och närande dagkräm som återfuktar, mjukgör och ger din hy en perfekt balans. Passar dig med torr och kanske mogen hud.

Kompositionen av ekologiskt certifierade råvaror och den E-vitaminrika blåbärsfröoljan gör Blueberry Queen Cream mycket vårdande för hy i behov av fukt.

Patyka Essential Lifting Lotion Mist, 445 kr >>>

 

 

ProduktbildMarina Miracle Herbal Face Oil, 28 ml

Marina Miracle Herbal Face Oil är en väldigt näringsrik ansiktsolja som ger fukt på djupet. Den innehåller en unik kombination av nordiska örter och exotiska kryddor som lugnar, läker och stärker alla typer av problemhy. Innehåller aloe vera som ökar fuktigheten i huden, samt jojobaolja och kvanne som balanserar en hud i obalans.

Denna populära olja har också vunnit Swedish Health Awards i kategorin bästa ansiktsvårdsprodukt.

Marina Miracle Herbal Face Oil, 419 kr >>>

Varför välja ekologisk hudvård?

Ekologisk hudvård är en hudvårdskategori som sätter naturen och hälsan i första rummet. Produkterna är gjorda med naturliga ingredienser som odlas utan syntetiska kemikalier och bekämpningsmedel. För personer med känslig hud kan fördelarna med ekologisk hudvård vara särskilt påtagliga:

1. Minskad risk för irritation: Ekologiska produkter innehåller färre eller inga hårda kemikalier och tillsatser som kan irritera känslig hud. Detta minskar risken för rodnad, klåda och utslag.

2. Skonsamma ingredienser: De naturliga ingredienser som används i ekologisk hudvård är skonsamma och verkar lugnande för huden. Exempelvis aloe vera, kamomill och havreextrakt.

3. Fri från potentiella allergener: Ekologiska produkter tenderar att vara fria från vanliga allergener som konstgjorda färger och dofter, vilket gör dem mer lämpade för personer med särskilt känslig hud.

 

Ekologisk hudvård kan vara en utmärkt lösning för personer med särskilt känslig hud. Genom att välja produkter som är skonsamma och naturliga kan du vårda din hud på ett sätt som främjar hälsa och hållbarhet samtidigt som du undviker potentiella irriterande ämnen. Med rätt ekologiska produkter och omsorgsfull uppmärksamhet kan du hjälpa din känsliga hud att stråla och må bra på ett naturligt och hälsosamt sätt.

Bäst i test: ekologiskt fuktserum