Möt det naturliga retinolalternativet från MÁDARA

När man talar om hudvård är det få ingredienser som kan mäta sig med den omvälvande kraften i retinol. Men vad gör man om huden inte tål den? Som tur är finns det numera en rad alternativ till retinol, däribland Mádaras nya Botanic Retinol serum. Det nyskapande serumet är baserat på växten Bidens pilosa, ett retinolalternativ med förmåga att imitera samma verkningssätt som syntetisk retinol, samtidigt som det är milt nog att passa alla hudtyper.

I den här guiden djupdyker vi i det du behöver veta om alternativ till syntetisk retinol och hur det fungerar!

Vi tar det från början: Vad är syntetisk retinol?

Retinol är en syntetisk form av A-vitamin som ofta används i anti-ageing-produkter på grund av sin förmåga att stimulera kollagensyntes och minimera synliga tecken på åldrande. Vi snackar alltså mindre rynkor och hyperpigmentering, förbättrad hudstruktur och ökad lyster. Den här superingrediensen är dessutom en favorit hos dem som kämpar med fet hy och blemmor, eftersom retinol kan hjälpa mot akne.

 

 

Vad finns det för problem med retinol?

Syntetisk retinol har en baksida som tyvärr drabbar vissa av oss. Den är ökänd för sina irriterande biverkningar som omfattar allt från rodnad, känslig hy och hudirritation till överdriven uttorkning, klåda och fjällande hud.

Om du har känslig hud som inte tål vanlig retinol, då är de naturliga alternativen dina nya bästa vänner! De är dessutom perfekta för nybörjare som vill prova på retinolbehandling mot ålderstecken utan att riskera kraftiga biverkningar och irriterad hud, eller helt enkelt för alla som föredrar en mer naturlig hudvårdsrutin.

Varför ska man bara använda retinol kväll och inte morgon?

Syntetisk retinol ska uteslutande ingå i kvällsrutinen – det beror på att retinol och dess derivat snabbt bryts ned när de utsätts för solljus. Nedbrytningen gör dem verkningslösa och huden blir mer känslig för solskador – vilket också är anledningen till att det är extra viktigt med bra solskydd när du använder konventionella retinolprodukter.

Till skillnad från syntetisk retinol kräver Mádaras Time Miracle Botanic Retinol Serum inte någon invänjningsperiod och det orsakar inte ljuskänslighet, så du kan tryggt använda det när som helst – upp till två gånger om dagen redan från första dagen.

 

Vilka naturliga retinolalternativ finns det?

De goda nyheterna är att det finns flera sätt att dra nytta av de positiva effekterna av retinol, utan att behöva drabbas av nackdelarna. Välkommen in i retinolalternativens värld, där kraftfulla botaniska ingredienser ger dig möjlighet att på ett mer skonsamt sätt få ungdomligare hy.

Time Miracle Botanic Retinol Serum har utvecklats i samarbete med ledande dermatologer och är komponerat för att ge retinolliknande resultat utan den irritation, rodnad och uttorkning som vanligtvis förknippas med retinol, vilket i sin tur gör serumet lämpligt för alla – även dem med känslig hy

 

Botanic Retinol serum, ett naturligt retinolalternativ

MÁDARA hälsar att verksamma ingredienser från växtriket är framtiden för aktiv hudvård! I syfte att erbjuda ett verkligen effektivt och samtidigt helt naturligt och varsamt sätt att uppnå retinolliknande resultat, gav sig deras produktutvecklare i kast med omfattande efterforskningar och tester.

Resultatet blev: Time Miracle Botanic Retinol serum – en innovation bland retinolalternativ, som i dermatologiska tester har visat sig kunna matcha effekten hos syntetisk retinol.

 

 

Hur funkar Mádaras Botanic Retinol Serum?

Bidens pilosa är en korgblommig växt som kallas nålskära och dess superkraft ligger i förmågan att ge retinolliknande effekter utan att ge upphov till kraftiga biverkningar som hudirritation och solkänslighet. Den stimulerar huden naturliga cellförnyelseprocess och kollagenproduktion. Serumet innehåller även extrakt av myrtenväxten Rhodomyrtus tomentosa, som förstärker de retinolliknande effekterna och reglerar fet hy.

Basen i serumet utgörs av nordisk björksav, rik på både näringsämnen och antioxidanter har denna skatt från naturen vetenskapligt bevisats kunna öka celldelningen med 25 % i hudceller samt motverka fria radikaler som bidrar till åldrande!

 

 

”MÁDARAs naturliga retinolalternativ har visats kunna öka hudens elasticitet och göra fina linjer, rynkor och hyperpigmentering mindre synbara. Därmed ger det samma fördelar som syntetisk retinol, men utan den typiska hudirritationen.”
— dr Aleksejs Zavorins, legitimerad dermatolog

 

5 fördelar med Botanic Retinol i jämförelse med Syntetisk Retinol:

1. Orsakar inte irritation, rodnad eller fjällning
2. Orsakar inte ljuskänslighet
3. Lämplig för torr, känslig hud
4. Kan användas vid graviditet och amning
5. Ekologiskt ursprung, godkänd enlig ECOCERT