Här hittar du de absolut bästa ställena för en ekologisk och hälsosam lunch, middag eller fika på Södermalm i Stockholm.

Hungrig på en god ekologisk lunch? Eller kanske en raw-fika? Eller så kanske du bara vill få i dig en riktigt god och ekologisk kaffe i sällskap av en likasinnad kardemummabulle. Hur fallet än är så tipsar vi dig om de absolut bästa ställena på Södermalm att besöka för en godbit.

 

halsocafetMahalo Sthlm

Hornsgatan 61, Södermalm
På Mahalo kan du fika utan att få i dig gluten, laktos eller raffinerat socker. Fokus här är bra mat, vegan, och till större del ekologiska råvaror. Du kan få allt ifrån en sallad, wrap till chiapudding eller en trendig acai-bowl.

primor organico

Primör/Organico

Timmermansgatan 19, Södermalm
Primör/Organico stoltserar med ett brett sortiment ekologiska och biodynamiska produkter. Byggt på konceptet att mat ska vara kroppens medicin är enbart det bästa bra nog. Förutom frukt och grönt erbjuds även nyttiga sallader, matiga wraps och raw treats. Här anordnas även yogapass samt musikevents.

paradisetParadiset

Brännkyrkagatan 62-64, Södermalm
Här kan du både handla mat och sätta dig ner och käka. Det fina med Paradisets matplats är att det fungerar som ett kretslopp, då mat och råvaror som inte säljs i butiken tillagas och serveras på ställets ”food court!

kalfhansen

Kalf & Hansen

Mariatorget 2, Södermalm
Här serveras närodlad mat som inte utsatts för långa transportsträckor eller inga tillsatser. Nordiska favoriter som köttbullar och fisk- och potatisfrikadeller serveras med säsongsbetonade tillbehör. Du kan välja att sitta på plats och äta eller ta med dig en låda.

omayama3-e1537202909803

Omayma 

Skånegatan 92, Södermalm 

Här kan du äta härlig frukost hela dagen; glutenfritt bröd, acai-bowls och avocadotoast tex. Till lunch serveras fräscha sallader och wraps eller grillade mackor med massor av fräscha grönsaker – och grymt kaffe!

sthlm raw

Sthlm Raw

Långholmsgatan 1, Södermalm
Ett raw food-café i Hornstull! Här hittar du allt som är både gott och nyttigt på samma gång, utan inblandning av gluten, laktos eller socker.

bliss cafe

Bliss Café

Östgötagatan 77, Södermalm
Här kan du beställa rå veganmat, råa snacks och smoothies i mysiga miljöer! Du kan även gå matlagningskurser i vegansk raw-food!

 

Och här är 8 veganska ställen att fika på i Stockholm:

Veganskt fika i Stockholm – 8 ställen du måste besöka