Är du vegan och älskar att fika? Search no more! Vi har listat några av Stockholms härligaste caféer med veganska alternativ på menyn.

 

femtopia

Femtopia
Veganskt kafé med grillade smörgåsar, bakverk och smoothies och varmrätter vid lunchtid.
Hornsgatan 149,
117 34 Stockholm

 

morelli

Morelli Gelateria
Stockholms kanske bästa veganglass hittas på Hantverkargatan på Kungsholmen. Morelli Gelateria serverar havrebaserad glass som smaksätts med färska råvaror.
Hantverkargatan 78,
112 38 Stockholm

 

18 smaker

18 smaker
18 smaker på Hornsgatan har galet goda sorbeter baserade på frukt, bär eller vin, socker och vatten. I sorbeter väljer många producenter att ha bindemedel såsom äggvita, gummi eller gelatin, men inte på 18 smaker.
Hornsgatan 64,
118 21 Stockholm

 

hermans vegetariska

Herman’s Vegetarian
Vackert beläget på söders höjder med fin utsikt. Här finns en vegansk buffé och en variation av hembakta desserter. Fokus är på miljömedveten planet vänlig kost som är bra både för din och jordens hälsa.
Fjällgatan 23B,
116 28 Stockholm

 

stikkinikki

Stikkinikki
Alla sorbeter är veganska, men på Stikkinikki finns också riktig veganglass som framställts genom att man använt ekologisk kokosmjölk eller hemgjord nötmjölk på någon av ett stort antal olika nötvarianter.
(Plus fler ställen)
118 26 Stockholm

 

sattva

Sattva Naturbageri
Sattva är ett mysigt ekologiskt bageri beläget i Gamla Stan. Här finns goda alternativ för dig som är vegan och är helt klart värt besöket.
Stora Nygatan 6,
111 27 Stockholm

 

kafe 44

Kafé 44
På Kafé 44 kan du äta billig och god veganmat, mackor och fika. Här hålls olika spelningar och du kan också köpa böcker och dylikt.
Tjärhovsgatan 46,
116 28 Stockholm

 

matapoteket

Matapoteket
Matapoteket har både mat och fika som är bra för dig, precis som namnet antyder. Kom hit och fika raw food och veganska mumsbitar, du blir inte besviken.

 

Läs också:
10 hälsosamma matställen på söder – som du måste besöka
Shoppingtips Stockholm: Paradiset Regeringsgatan
Shoppingtips Stockholm: ekologisk mat på Primör

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen!