Är du vegan och älskar att fika? Search no more! Vi har listat några av Stockholms härligaste caféer med veganska alternativ på menyn.

sthlm_raw

Sthlm Raw

Ett veganskt raw food-café i Hornstull! Här hittar du allt som är både gott och nyttigt på samma gång, utan inblandning av gluten, laktos eller socker.

Långholmsgatan 1, Södermalm

morelli

Morelli Gelateria

Stockholms kanske bästa veganglass hittas på Hantverkargatan på Kungsholmen. Morelli Gelateria serverar havrebaserad glass som smaksätts med färska råvaror. Finns även äggfri glass och glutenfritt!
Hantverkargatan 78,
112 38 Stockholm

mahalo-stockholm-e1526458927363 (1)

Mahalo Sthlm 

Detta populära lunch- och frukosthak erbjuder massor av smarrig vegansk mat men även riktigt härliga veganska bakverk för den som enbart vill fika. Finns på två ställen i Stockholm, på Hornsgatan 61 och på Odengatan 26 i Vasastan.

hermans vegetariska

Herman’s Vegetarian

En klassiker i Stockholm, vackert beläget på söders höjder med fin utsikt. Här finns en vegansk buffé och en variation av hembakta desserter. Fokus är på miljömedveten planet, vänlig kost som är bra både för din och jordens hälsa.
Fjällgatan 23B,
116 28 Stockholm

stikkinikki

Stikkinikki

Här serveras hemgjord ekologisk glass och alla sorbeter är veganska, men på Stikkinikki finns också riktig veganglass som framställts genom att man använt ekologisk kokosmjölk eller hemgjord nötmjölk på någon av ett stort antal olika nötvarianter.
Finns på flera ställen – kolla in alla adresser här. 

 

kafe 44

Kafé 44

På Kafé 44 kan du äta billig och god veganmat, mackor och fika. Här hålls olika spelningar och du kan också köpa böcker och dylikt.
Tjärhovsgatan 46,
116 28 Stockholm

myvegina

My Vegina 

Café med frukost, lunch, mackor, smoothies och fika. Veganskt, vegetariskt och med massor av färg! Man kan också beställa catering från My Vegina – perfekt för fester och events! Finns i Norrtull på Norrtullsgatan 21 och i Söderhallarna, Medborgarplatsen 3.

sattva

Sattva Naturbageri

Sattva är ett mysigt ekologiskt bageri beläget i Gamla Stan. Här finns goda alternativ för dig som är vegan och är helt klart värt besöket.  Kontakta dem först för öppettider! 
Stora Nygatan 6,
111 27 Stockholm

 

Läs om fler härliga matställen i Stockholm: 

10 hälsosamma matställen på söder – som du måste besöka

 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen!