Inika Organics är ett australiensiskt varumärke med högkvalitativa produkter för en strålande hud! De erbjuder både smink och hudvård av riktigt bra kvalitet och de vägrar att kompromissa med innehållet och ingredienserna. Inga silikoner, kemikalier eller ”nasties”. Bara trevliga grejer som ger huden näring från insidan och ut. Det är deras filosofi!

Long Lash Mascara

Jag hade enormt höga förhoppningar på denna produkt eftersom alla i ekovärlden prisar den som den bästa ekomascaran! Klart man blir nyfiken.

Det första som slår mig när jag drar ut borsten ut hylsan är att formulan är ganska torr, det kommer inte ut så mycket på borsten att man måste skrapa av det. Det behöver inte vara dåligt alls, det är något jag har lärt mig efter otaliga tester. Jag brukar böja mina fransar innan applicering eftersom jag tycker att jag får bäst resultat med mascaror då, och mina fransar är inte så långa, utan ganska hårda och täta. Eftersom formulan är åt det torrare hållet så får man jobba en liten stund med att få fransarna att ligga som man vill, och jag tycker att det är både det som är bra och dåligt med mascaran. Bra för att den inte klumpar även om jag får jobba en stund, dåligt för att det kan ta en stund innan jag får till det som jag vill. Samtidigt är det är inga problem att bygga upp intensiteten med den, och man kan lägga fler lager utan problem utan att det blir klumpigt eller kladdigt!

Mina fransar blir ganska långa av den här mascaran, men inte alls så där milslånga och separerade som jag har sett på andra. Men jag har funderat och insett att det inte är något fel på just Long Lash utan att det är en mascara som helt enkelt inte är optimal för mina fransar!

Vill också påminna om att den precis som andra ekomascaror kan vara känslig för oljig hy, jag märkte direkt att den fällde mer de dagar då jag använde en ansiktsolja på morgonen. Det kunde jag undvika genom att antingen använda en ansiktskräm eller att inte smörja in oljan så nära ögonområdet.

Betyg: 4 av 5

/Martina G

Du hittar fler mascaror här>>>

Här kan du hitta din mascara från Inika:

Guide till populära mascarorna från Inika