Ekologisk ansiktsrengöring. KORA Organics har en härlig samling hudvårdande produkter som ska göra gott för huden. De innehåller bland annat superfrukten noni samt kristaller som med sina goda egenskaper boostar, lugnar och återställer huden där det behövs. Bakom märket hittar vi australiensiska fotomodellen Miranda Kerr. Sofia F har provat och recenserat KORA Organics Cream Cleanser.

 

KORA Organics Cream Cleanser

Det här är en ansiktstvätt som verkligen osar lyx och bra kvalitet! Kartongen och förpackningen är stilfulla och känns påkostade och den ljusa turkosa färgen ser fräsch ut i badrumsskåpet. Doften är mild och subtil och jag upplever den som lyxig och ren.

Formulan är krämig, tjock och något fet vilket gör att konsistensen redan i handen avslöjar att produkten är rejält återfuktande. Tack vare den lite tyngre formulan kan den här ansiktstvätten verkligen tvätta rent huden på djupet, även smink som sitter. De återfuktande ingredienserna som aloe vera, avokado, macadamia och nyponfröolja hjälper till att hålla huden återfuktad, något som jag uppskattar extra mycket såhär under vinterhalvåret.

Jag använder 2–3 pump för hela ansiktet och halsen och jag upplever produkten som väldigt dryg och därför extra prisvärd. Ett tips är att applicera produkten på torr hud och massera i cirkulära rörelser några varv och fukta sedan händerna och fortsätt massera. Personligen tvättar jag alltid ansiktet två gånger om jag haft smink på mig och trots rejäla tvättar känns min hud smidig och återfuktad. Min hud är blandad och jag har lätt för att bli uttorkad samtidigt som jag också kan få finnar. Jag tycker att produkten passar min hud väldigt bra då den lugnar, rengör på djupet och samtidigt vårdar torrheten. Oftast brukar jag köpa ansiktstvättar som löddrar mycket eftersom jag tycker om känslan av att verkligen ”tvätta med tvål”. I början tyckte jag det var ovant att den här ansiktstvätten från KORA inte löddrar, men när jag upptäckte hur kraftfullt den rengör är jag väldigt nöjd och jag upplever den här formulan som mildare och mer vårdande.

Inte nog med att produkten håller vad den lovar, den innehåller fina och rena ingredienser, har en stilfull design, och så har den här ansiktstvätten dessutom en rad olika certifieringar och stämplar. Några av dem är ECOCERT, vegansk, cruelty – free, GMO-fri och den innehåller inga artificiellt framställda färgämnen. Kort och gott är det här en produkt som är snäll mot din hud och mot djur och natur. Slutligen vann den här ansiktstvätten 2019 ”Instyle Australia 101 Best Beauty Buys” vilket jag verkligen förstår efter att själv blivit helt såld på produkten! Jag rekommenderar den starkt!

Betyg: 5 av 5

/Sofia F

Här hittar du fler härliga ansiktsrengöringar >>>

Mer läsning om KORA Organics:

Det är skillnad på olja och olja!