Miljövänlig menskopp. OrganiCup är ett Danskt företag som började sälja menskoppar redan 2013 med visionen att ingen ska känna sig begränsad av sin mens, att produkterna inte ska innehålla giftiga kemikalier som påverkar kroppen negativt samt att miljön inte ska behöva påverkas av mensprodukter som tex tamponger.

OrganiCup strl A

Jag har varit en menskoppsanvändare i flera år och tycker att menskoppen är det bästa som hänt! Den har verkligen revolutionerat min mens och hur jag ser på den!

Visst, det behövs lite övning i början, men man får en riktigt bra genomgång på själva förpackningen som går igenom steg för steg hur man ska göra och vad man kan tänka på om det är första gången.
Man får också med en liten förvaringspåse vilket är perfekt när man ska ha med sig koppen på resande fot.
Enligt mig är fördelarna med en menskopp många; Jag kan sova på sidan för det läcker inte, jag kan bada och sporta som vanligt, jag sparar pengar, jag hjälper miljön, jag känner mig fräsch, jag slipper gå på toa lika ofta, jag slipper de gifter som många tamponger kan avge…Ska jag fortsätta?

De flesta menskoppar är gjorda i medicinskt silikon och kan vara olika mjuka. Denna från OrganiCup är något fastare än min förra samt har en kortare ”knopp” vilket gör den en aning osmidigare att ta ut, men den läcker inte heller som min förra kunde göra. Framförallt tror jag att det är en vanesak!
Jag kommer att vänja mig vid hur denna fungerar ju mer jag använder den. Hur som helst älskar jag att använda menskopp och kan rekommendera det starkt!

Betyg: 5 av 5

organic_cup
OrganiWipes

Det är perfekt att använda dessa wipes till sin kopp om man är på resande fot eller är på en toalett där man inte har möjlighet att skölja av sin kopp när man har tömt den.
De är små och smidiga att ta med och tar inte upp någon plats i din väska eller necessär och jag tycker att storleken på dem är tillräcklig för att känna att man kan torka av hela koppen inuti och utanpå så att den känns fräsch att stoppa in igen.
Jag brukar torka av koppen med servetten och sedan lägger jag tillbaka den i den lilla förpackningen som den låg i och sen slänger jag båda.
Servetterna luktar ingenting och påminner om handservetter med alkohol. För att det är precis vad det är: en ekologisk bomullsservett med alkohol för desinfektion. Så glöm inte att låta koppen torka helt innan du sätter in den igen!

Betyg: 5 av 5

/Martina G

Spana in fler produkter och storlekar här>>>

Läs mer om fördelarna till att välja menskopp här!

Menskopp – här är 8 fördelar!