Inika är ett australienskt varumärke och har allt inom sminkkategorin, från mascara och foundation till rouge och ögobrynsgel.  I denna recension har Sofia B testat och recenserat Inika Eyebrow Gel i nyansen Espresso.

Inika Eyebrow Gel Espresso

Inika Eyebrow Gel är en ekologisk och vegansk ögonbrynsgel som ska ge markerade och fylligare ögonbryn. Innehåller bland annat extrakt från magnoliabark, solrosolja och vax från akaciablommor, som ska vårda och skydda, samt fibrer från bambu som ska hjälpa till att ge fylligare bryn. Produkten har en dubbelsidig borste. Kommer i tre färger, Birch (ljus), Walnut (mellan) och Espresso (mörk).

Jag har testat färgen Espresso, vilket är en varm brun nyans, och faktiskt inte speciellt mörk alls. Den var inte optimal för mig som har mer kalla toner, men den funkade. Den dubbelsidiga borsten tog några användningar att vänja sig vid. Man ska använda den långa sidan först och borsta brynen in mot ansiktet, sedan gå på med den korta sidan för att forma och definiera ögonbrynets topp och slut. När jag väl fått häng på tekniken gillade jag den skarpt. Den långa sidan använde jag för att få styr på långa strån, och den korta sidan att fylla ut mina glesa partier, speciellt vid ögonbrynets start och slut.

Jag tyckte dock att det var svårt att få en jämn färgfördelning i början, då det gärna kom lite extra färg i toppen på borsten som plötsligt kladdades ut mitt i brynet. Men det är en mjuk och lätthanterlig formula, så det var bara att torka bort försiktigt med handen eller gå på och borsta ut med den långa sidan. När man väl fått häng på tekniken är det en riktigt schysst produkt. En mjuk och fin formula som sagt, som ger fin stadga till brynen utan att det känns stelt eller krispigt. Utan den ger ett fint naturligt resultat, där färgen sitter bra hela dagen.

Betyg: 4/5 

/Sofia B

Mer läsning om ögonbrynsgel:

Beauty-battle: ekologisk ögonbrynsfärg