Patyka är ett varumärke med ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter, och många av deras produkter är även veganska. I denna recension har Anna F testat och recenserat Patyka Matte Perfecting Fluid.

Patyka Matte Perfecting Fluid

Kan detta vara den perfekta ansiktskrämen för varmare dagar? Mycket möjligt, framförallt om du brottas med fet och oljig hud som fortfarande är i behov av massa fukt. Det är en svår balansgång det där, men denna är så gott som perfekt i min mening! Jag själv som brottas med ojämn hudtextur älskar denna då den inte drar till sig uppmärksamhet. Den funkar dessutom utmärkt under smink och ger mig den där fuktboosten
jag behöver utan att täppa igen mina porer eller kännas ”tung” på huden.

Den innehåller massor av spännande ingredienser som bland annat prebiotika (återställer balansen i en kombinerad till fet hud), kardborre (talgreglerande, återfuktande och avgiftande), Salträd (svampdödande verkan) och spearmint (hjälper till att ta bort överflödig olja och minska glans). Priset är definitivt överkomligt för det man får för pengarna (läs: kvalité!), och produkten i sig är så dryg att du endast behöver en liten, liten klick för hela ansiktet.

Konsistensen är gelliknande och svalkande och sjunker snabbt in i huden. Den ger ett bra ”glid” och funkar lika bra som en mattifierande primer. Doften är fräsch och luktar tuggummi (spearmint) och den smidiga tubförpackningen gör det enkelt att portionera ut den exakta mängd som behövs för ansiktet (inget onödigt spill alltså). Kommer definitivt köpa igen!

Betyg: 5/5

/Anna F

Mer läsning om Patyka:

Testat: serum mot pigmentfläckar från Patyka