Finska lyxmärket Inari Arctic Beauty hämtar sin inspiration från de tåliga växter som lever norr om polcirkeln. Växterna, bären och rötterna som lever i extrema förhållanden är fulla av högkvalitativa och aktiva ingredienser. De har därför tagit fram en ”Arctic Blend”, som ingår i alla deras produkter, som innehåller chagasvamp, tallbark, rosenrot, hjortron, lingon och blåbär, som med sina antioxidantiska egenskaper ska hjälpa till att bromsa hudens tecken på åldrande.

INARI Arctic Beauty Midsummer Magic Sleeping Cream, 30 ml, 1190 kronor.

”Midsummer magic sleeping cream” är en reparerande nattkräm med en mild behaglig doft som kommer i en stilren glasflaska med pump.
Den är rejält tjock och krämig, men går ändå ganska snabbt in i huden utan att lämna någon hinna. Det känns att den fyller på rejält med fukt och lämnar huden mjuk och mättad. Jag har inte haft några problem med reaktioner i huden under testperioden, så den fungerar verkligen lugnande från dag ett.

Jag har testat den både ensam och tillsammans med en olja. Och för mig passar den bäst med lite stöd av en olja. Huden får då lite mer glow på morgonen.

Så kontentan, det är en helt okej nattkräm, dock tveksamt om den är värd det höga priset på 1190 kronor.

Betyg: 3,5/5

/Sofia

 

Mer läsning:

Toppbetyg till hudvårdsrutin för känslig hud