Jag har testat två produkter från lettiska Mossa som båda ska hjälpa till att minska pigmentsförändringar i huden. Både serumet och masken innehåller kvitten, hjortron och hyaluronsyra.

 

Mossa Glow Cocktail Serum, 25 ml, 143 kronor.

Serumet är ganska tjockt och krämigt, det går in i huden och är direkt så pass återfuktande att jag flera gånger nästan glömt att använda dagkräm ovanpå. Jag tycker att huden både ser och känns spänstig hela dagen. Så den återfuktande effekten får man helt klart. Men jag tycker, som fallet tyvärr är med många produkter ska bekämpa pigmentering, inte att det märkts nån drastisk skillnad på mina solfläckar. Fläckarna bleknar ju sakta ändå under hösten, och kanske har det gått lite lite snabbare, men inte så att jag skulle kunna påstå att serumet funkar på det viset. Därmed inte sagt att det är ett dåligt serum, fukt får man och det till ett mkt humant pris. Doften är rätt söt, med citrustoner.

Betyg: 3,5/5

 

Brightening Hydro Mask, Glow Cocktail, Mossa, 60 ml, 176 kr

Ansiktsmasken är mer geleaktig än serumet. Den är lätt att applicera och efter ett par minuter så känns den inte så kall och klibbig som vissa andra masker kan göra. Även den ger bra med fukt, men inte heller nån direkt effekt på pigmenteringen. Huden blir mjuk och skön för stunden, men det känns inte som att det håller mer än en dag. Så den får lite lägre betyg än serumet. En helt ok mask ändå, till ett bra pris. Passar nog den som har rätt problemfri hy.

Betyg: 3/5

/Andrea

 

Mer läsning:

Antioxidantrik dagkräm från Mossa