Edible Beauty är ett australiskt märke som använder sig av organiska produkter så rena att de är ”good enough to eat”. Huruvida det är sant testade jag dock inte. 🙂 Jag har testat det som är steg i fyra i deras ”Edible Beauty Core Four” som består av rengöring, toning och serum och lotion. Förutom kokossmör, sheasmör och kameliafröolja så innehåller lotionen australisk rosellhibiskus som ska fungera som ”naturlig botox” tack vara att den innehåller AHA-syra. Produkten passar särskilt bra till mogen hud.

Vanilla Silk Hydrating Lotion No 4, Edible Beauty, 50 ml, 450 kronor.

Jag har använt lotionen både som dag- och nattkräm och det har funkat bra, i alla fall under sen sommar och tidig höst. Sedan vill man nog, som även företaget själva föreslår, komplettera med en fetare kräm. Lotionen går in i huden väldigt snabbt och gör den mycket mjuk och återfuktad, jag tycker dock inte att den ger nån lyster att tala om.

Mjukheten håller i sig hela dagen och jag mina små torrhetsrynkor fylldes ut fint. Vissa krämer som ska vara utslätande kan kännas lite strama och det gör det här verkligen inte. Trots vanlijen i namnet så tycker jag nog att den luktar mest citrus, så den har ingen tung vanlijdoft. Det känns alltid bra med en produkt som kommer i en mörk glasflaska med hygienisk pump, även om det är svårt att se hur mycket som är kvar. Lite dyr kan jag tycka, men ändå en väldigt trevlig kräm med hög mysfaktor.

Betyg: 4,5

/Andrea

 

Mer läsning om ansiktskräm:

Ansiktskräm med hyaluronsyra som håller vad den lovar!