Vi har låtit vår Green Beauty Squadare Sophia testa två produkter från Mossa som är anpassade för känslig hud. Mossas serie Derma+ är utformad för att lugna känslig och stressad hud.

Mossa DERMA+ Calming Serum, 30 ml, 155 kronor &
Mossa DERMA+ Calming Day Cream, 50 ml, 155 kronor.

Jag har testat serum och ansiktskräm från Mossas Derma+ serie. Serien ska passa en känslig hy, skydda och reparera. Jag gillade den med tanke på priset. Den är prisvärd och för alla känsliga som inte vill lägga enorma summor på hudvård är den perfekt! Det är en bra budgetvariant, återfuktar och irriterar inte den känsliga typen helt enkelt.

Serumet sjunker in lätt och är lätt i konsistensen medan ansiktskrämen är mer fetare men ändå relativt tunn. Nu när det är kallare väder rekommenderar jag dock en olja utöver detta för att verkligen få mer fukt. Jag rekommenderar att använda dem tillsammans för det gav bäst effekt, men jag gillade ändå serumet lite mer. Nu till doften, den luktar min mormors hemmagjorda jordgubbsyoghurt och det ger den ett STORT plus! Fick nostalgikänslor från topp till tå! Jag menar jordgubbsyoghurt, kom igen! Så god doft!

Derma+ får 3,5 i betyg av mig och om jag ska beskriva produkterna i en mening blir det, Två budgetfavoriter för den känsliga typen som gillar jordgubbsyoghurt!

Betyg: 3,5/5

/Sophia

 

Mer läsning:

Testat: Ekologisk nyponfröolja från Neals Yard Remedies